افزایش شدید قیمت داروهای پرمصرف مردم را شوکه کرد! انستیتو پاستور برای آینده سلامت کشور دوباره ساخته می‌شود نتایج بررسی ظرفیت پذیرش پزشکی به‌زودی اعلام می‌شود برقراری مجدد پروازهای بندرعباس به رشت و گرگان شهادت 4 داوطلب کنکور/ نوورودها آبان به دانشگاه می‌روند 3 هزار فضای ورزشی جدید برای مدارس کشور برنامه‌ریزی شد انهدام باند کلاهبرداری اینترنتی/ 850 نفر قربانی لینک‌های جعلی شدند وزارت علوم استفاده از عناوین MBA و DBA را ممنوع کرد هیوا سیفی زاده خواننده زن ایرانی به چهار سال حبس محکوم شد امکان ثبت انصراف از «ترمیم سابقه تحصیلی» تا ۳۰ مرداد ۱۴۰۵ هشدار درباره سوپر ال‌نینو؛ احتمال ثبت قوی‌ترین ال‌نینوی تاریخ به ۷۰ درصد رسید کدام محور‌های کشور از ۲۹ تا ۳۱ مرداد ماه ۱۴۰۵ محدودیت ترافیکی دارند؟ تراز کنکور چیست؟/ نحوه محاسبه تراز کنکور ۱۴۰۵ را بدانید چت‌جی‌پی‌تی ویژه نوجوانان عرضه می‌شود / زیر ۱۳ سال مجاز به استفاده از این چت بات نیست دستگیری رمالان و دعانویسان تهران کلاهبرداری با عنوان «عکس یادگاری»! هرگز این لینک‌ها و فایل‌ها را باز نکنید

نیاز فوری کشور به حداقل ۱۰۰هزار پرستار

نیاز فوری کشور به حداقل ۱۰۰هزار پرستار نایب‌رئیس اول شورای عالی نظام پرستاری با بیان این که سالانه ۶۰۰۰ پرستار در کشور بازنشسته می‌شوند؛ گفت: به علت کمبود شدید نیروی پرستاری حداقل ۱۰۰ هزار نیروی پرستاری دیگر باید به صورت فوری و ضرب الاجل جذب شوند.
تاریخ انتشار: ۱۴:۵۴ - ۱۳ اسفند ۱۴۰۲ - 2024 March 03
کد خبر: ۲۳۰۹۵۴

به گزارش ر اهبرد معاصر، قاسم ابوطالبی؛ عضو شورای عالی نظام پرستاری در نشست شورای عالی نظام پرستاری با حضور وزیر بهداشت اظهار کرد: نسبت پرستار به تخت در کشورهای دیگر جهان حداقل سه نفر به ازای هر تخت بیمارستانی و نسبت پرستار به ازای هر هزار نفر جمعیت در جهان، سه نفر است؛ اما در کشور ما نسبت پرستار به تخت 0.95 به ازای هر تخت است و نسبت پرستار به ازای هر هزار نفر جمعیت 1.5 است.

 

وی افزود: بسیاری از کشورهایی که مقصد مهاجرتی پرستاران ما هستند نسبت پرستار به جمعیت شان بالای 10 تا 14 نفر است، به عبارت دیگر پرستاران کشور ما با نسبت 1.5 نفر به ازای هر هزار نفر جمعیت به کشورهایی مهاجرت می‌کنند که نسبت پرستار به جمعیت در آن‌ها 14 نفر است.

 

نایب‌رئیس اول شورای عالی نظام پرستاری ادامه داد: قرار بود در برنامه چهارم و پنجم توسعه سالانه 10 هزار پرستار استخدام شوند که این اتفاق نیفتاد و مقرر شده بود که در پایان برنامه ششم توسعه نسبت پرستار به تخت 2.5 نفر باشد اما این اتفاق نیفتاد. در عین حال 16 هزار تخت بیمارستانی نیز در دولت جدید افتتاح شده و 7000 تخت نیز در آستانه افتتاح است و بنابراین باید به جذب پرستاران توجه بیشتری شود زیرا با کمبود بسیار زیادی در حوزه پرستاری مواجه هستیم.

 

عضو شورای عالی نظام پرستاری گفت: همچنین سالانه 6000 پرستار در کشور ما بازنشسته می‌شوند و نتیجه آن کمبود شدید نیروی پرستاری در بخش‌های بیمارستانی است.

 

وی با بیان این که مقام معظم رهبری نیز تأکید کردند که اگر کمبود نیرو داشته باشید در بزنگاه های تاریخی دچار مشکل می‌شوید؛ گفت: ما در دوران کرونا دیدیم که کمبود نیرو چه مشکلاتی می‌تواند ایجاد کند؛ در ایام کرونا ما به اجبار از نیروهای 89 روزه استفاده کردیم و نیروهای 89 روزه به نیروهای طرحی تبدیل شدند و بعد از فروکش کردن کرونا هم خانه نشین شدند.

 

ابوطالبی با بیان این که کمبود پرستار هزینه‌های آشکار و پنهانی دارد؛ تصریح کرد: هزینه‌های آشکار شامل خستگی و فرسودگی شغلی و مهاجرت پرستاران است. بسیاری از پرستاران، مشکلات معیشتی دارند و نبود استخدام باعث مهاجرت بخشی از آنها می‌شود. در حوزه هزینه‌های پنهان نیز عدم توانایی ارائه خدمات مطلوب، باعث افت کیفیت مراقبت‌های پرستاری و افزایش مرگ و میر بیماران می‌شود.

 

وی بیان کرد: درخواستی که از وزارت بهداشت داریم این است که به صورت ضرب‌الاجل تعداد نیروهای پرستاران افزایش یابد؛ الان 240 هزار پرستار فعال داریم اما حداقل 100 هزار نیروی پرستاری دیگر به صورت فوری و ضرب الاجلی نیاز داریم.

 

عضو شورای عالی نظام پرستاری با اشاره به مشکلات اجرای قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری نیز اظهار کرد: تعرفه گذاری خدمات پرستاری نیز پس از 14 سال با تأکید مقام معظم رهبری و با پیگیری دولت سیزدهم مطرح و اجرا شد اما متأسفانه در وضعیت معیشتی پرستاران تغییر زیادی ایجاد نشد زیرا در احصا و بازتوزیع تعرفه مشکل به وجود آمد و آنچه باید، اجرا نشد به طوری که برای سال 1403 تعداد 55 بسته خدمتی پرستاری به شورای عالی بیمه سلامت پیشنهاد شد اما کارشناسان شورای عالی بیمه آن را نپذیرفتند./ تسنیم

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار