آخرین مهلت اظهارنامه مالیاتی اجاره اعلام شد؛ مالکان تا این تاریخ فرصت دارند خبر خوش برای متقاضیان دنا پلاس؛ فروش بدون قرعه‌کشی کلید می‌خورد قیمت طلا امروز یکشنبه ۱۱ مرداد ۱۴۰۵ + جدول کالابرگ مرداد ۱۴۰۵ چه زمانی شارژ می‌شود؟ آخرین قیمت‌های ثبت شده سکه پارسیان + جدول آخرین قیمت گوشت قرمز / گوشت آبگوشتی کیلویی چند شد؟ + جدول پیش بینی قیمت طلا و سکه یکشنبه ۱۱ مرداد ۱۴۰۵ آخرین تغییرات سهمیه‌بندی بنزین ۱۴۰۵ / کارت جایگاه ممنوع شد؟ جزییات افزایش ۴۰ درصدی قیمت موبایل / بازار به کف رسیده؟ فوری / ثبت نام مسکن استیجاری تهران + شرایط و نحوه ثبت نام نتایج طرح عادی ایران خودرو اعلام شد + جزئیات شانس برندگان و زمان تحویل برندگان نتایج طرح مادران ایران خودرو امروز مشخص شدند | استعلام سریع با کد ملی انتقال سهمیه سوخت به کارت بانکی کلید خورد | بنزین چگونه سهمیه‌بندی می‌شود؟ + جزئیات آخرین قیمت ارز امروز ۱۰ مرداد ۱۴۰۵ | صعود دلار و یورو در بازار آزاد قیمت طلا و سکه امروز شنبه ۱۰ مرداد ۱۴۰۵ | افزایش قیمت‌ها در بازار + آخرین نرخ‌ها نتایج قرعه کشی ایران خودرو مرداد ۱۴۰۵ اعلام شد؟ + مشاهده با کد ملی

‌حراج سکه در مرکز مبادله از محل‌ ذخایر طلای بانک مرکزی است؟‌

‌حراج سکه در مرکز مبادله از محل‌ ذخایر طلای بانک مرکزی است؟‌ یکی از سؤالات در موضوع حراج سکه در مرکز مبادله ارز و طلا این است که حراج سکه در مرکز مبادله آیا واقعا از محل ذخایر طلای بانک مرکزی است؟
تاریخ انتشار: ۱۹:۵۲ - ۱۳ اسفند ۱۴۰۲ - 2024 March 03
کد خبر: ۲۳۱۰۰۹

‌به گزارش راهبرد معاصر؛ یکی از انتقادهایی که در سال‌های گذشته نسبت به عرضه سکه از سوی بانک مرکزی وجود داشت، چوب حراج زدن به ذخایر طلای ارزشمند این نهاد بود.در ۱۱ ماهه سال جاری ۲۶ تن و ۵۳۸ کیلوگرم شمش طلا به ارزش یک میلیارد و ۷۰۷ میلیون دلار از گمرکات کشور ترخیص شده است.
ضرب سکه‌های‌‌ مرکز مبادله‌ از شمش‌های طلای وارد شده‌ به کشور
در شیوه جدید عرضه سکه در مرکز مبادله، ‌سکه‌های ضرب‌شده فعلی، از شمش‌های طلایی است که امسال وارد کشور شده و ربطی به ذخایر استراتژیک بانک مرکزی ندارد.
به عبارتی اگر این عرضه ربع‌سکه از ذخایر طلای بانک مرکزی ضرب شده بود ادعای چوب حراج زدن به ذخایر طلای کشور ادعای درستی بود اما حالا با این عرضه، علاوه‌ بر اینکه ذخایر طلای کشور آسیب نمی‌بیند، از طریق جمع‌آوری نقدینگی و کاهش پایه پولی، به کنترل تورم، از طریق افزایش عرضه سکه به کاهش حباب سکه در بازار نیز کمک خواهد کرد.
از سوی دیگر چون نرخ‌ سکه‌ها‌ی عرضه شده در قالب کشف قیمت و نزدیک به قیمت بازار است، محدودیت برای ورود خریدار فعلی به‌ حراج‌های بعدی وجود ندارد.
بانک مرکزی تاکنون در عرضه سکه با مردم به صورت مستقیم در ارتباط نبوده است، نظیر همان ‌عرضه سکه‌های قبلی در دولت‌های قبل یا عرضه ارز؛ اما در سامانه جدید مرکز مبادله ارز و طلا، هر محصولی که در ید بانک مرکزی‌ است، این بانک‌ مستقیم و بدون واسطه عرضه می‌کند.
در این‌باره سینا احدیان، کارشناس اقتصادی می‌گوید: سیاست‌گذاری و مدیریت و نظارت در حوزه ارز و طلا باید کاملا در اختیار بانک مرکزی قرار گیرد تا بتواند در این‌باره پاسخگو هم باشد./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار