هوای تهران درگیر آلاینده‌ها/ سکون جو کیفیت هوا را کاهش می‌دهد هشدار هواشناسی درباره ورود موج پیاپی سامانه‌ها؛ آغاز بارش‌ها از ساعاتی دیگر اعزام گسترده نیرو‌های امدادی برای مهار آتش‌سوزی جنگل‌های دیزمار دستگیری یک پیمانکار شهرداری دورود به اتهام پرداخت رشوه ادعای دستکاری سامانه‌های بارشی علمی است؟ تهران شنبه و یکشنبه تعطیل می‌شود؟ مدارس و دانشگاه‌های هرمزگان تا ۹ آذر تعطیل شد محدودیت‌های ترافیکی از ۵ تا ۸ آذرماه اعلام شد تعطیلی پنجشنبه‌ها در این استان/ ادارات از آذرماه دورکار می‌شوند انتقال ۲۹۲ زندانی افغانستانی از ایران نحوه انصراف از صندوق ذخیره فرهنگیان برنامه زمانی کنکور فرهنگیان ۱۴۰۵ از ثبت‌نام تا اعلام نتایج‌نهایی آزادراه تهران–شمال قفل شد / جزئیات محدودیت‌های ترافیکی  هوای تهران ۳ درجه سرد می‌شود/ احتمال بارش باران در ارتفاعات مرگ حیوان غول‌پیکر باغ وحش «سن‌دیگو» در ۱۴۱ سالگی + عکس اعلام جرم دادستانی تهران علیه نماینده سابق مجلس به‌دلیل اظهارات کذب

موشک ماهواره‌بر ژاپنی لحظاتی پس از پرتاب منفجر شد

موشک کوچک و سوخت‌جامد ساخته‌شده توسط شرکت اسپیس وان ژاپن لحظاتی پس از پرتاب در روز چهارشنبه ۱۳ مارس (۲۳ اسفند) منفجر شد.
تاریخ انتشار: ۱۶:۴۸ - ۲۳ اسفند ۱۴۰۲ - 2024 March 13
کد خبر: ۲۳۲۶۸۱

به گزارش راهبرد معاصر، اسپیس وان تلاش کرده بود اولین شرکت خصوصی ژاپنی باشد که یک ماهواره را در مدار زمین قرار می‌دهد.

این موشک ۱۸ متری که «کایروس ۱» نام داشت چند ثانیه پس از بلند شدن در ساعت ۱۱ صبح به وقت محلی منفجر شد. در پی این حادثه ابر بزرگی از دود و آتش منطقه را فرا گرفت و قطعات موشک در هوا پخش شدند.

اسپیس وان اعلام کرده است که پس از پرتاب ناموفق موشک در شبه‌جزیره کوهستانی کی در غرب ژاپن، مشغول بررسی داده‌های پرواز است. «شوهی کیشیموتو»، فرماندار محلی واکایاما، به خبرنگاران گفت مشکلی باعث فعال شدن برنامه نابودی خودکار موشک شده است. با این حال او مشخص نکرد که این مشکل دقیقا چه بوده است.

کیشیموتو اضافه کرد محوطه سکوی پرتاب هیچ آسیبی ندیده و آتش خاموش شده است.

اسپیس وان قبل از این گفته بود که مراحل پرتاب موشک و همینطور اتمام ماموریت تا حد زیادی خودکار است و تعداد کارشناسان در مرکز کنترل زمینی به زحمت به ۱۲ نفر می‌رسند.

این موشک یک ماهواره اطلاعاتی دولتی آزمایشی را حمل می‌کرد و قرار بود آن را در مدار زمین قرار دهد. اسپیس وان پیش‌تر پرتاب را برای روز شنبه برنامه‌ریزی کرده بود، اما پس از ورود یک کشتی به منطقه دریایی ممنوعه آن را به تعویق انداخت.

اگرچه ژاپن بازیگر نسبتاً کوچکی در رقابت فضایی است، با این حال توسعه‌دهندگان موشک در این کشور در تلاش هستند وسایل نقلیه فضایی ارزان‌تری بسازند تا سهم بیشتری در بازار رو به رشد پرتاب ماهواره‌ها کسب کنند.

«ماساکازو تویودا»، رئیس اسپیس وان گفته است که می‌خواهد «خدمات پیک فضایی» را به مشتریان داخلی و بین‌المللی ارائه دهد و هدف آن پرتاب ۲۰ موشک در سال تا اواخر دهه ۲۰۲۰ است.

اسپیس وان اعلام کرده است که سفارشات برای دومین و سومین پرتاب برنامه‌ریزی شده آن از هم‌اکنون از منابع داخلی و همینطور یک مشتری خارج از کشور تامین شده است. کایروس تلاش می‌کند محموله‌هایی تا وزن ۲۵۰ کیلوگرم را به مدار پایینی زمین حمل کند.

اسپیس وان هزینه‌های پرتاب این ماهواره را فاش نکرده، با این حال «کوزو آبه» مدیر اجرایی آن گفته است که این شرکت در برابر رقیب آمریکایی خود راکت لب «به اندازه کافی رقابتی» است./ تسنیم

کلمات کلیدی: موشک ژاپن فضا
مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار