بلومبرگ: ماکرون آمریکا را خشمگین کرد-راهبرد معاصر
وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد عراقچی: ایران به گام غیرفنی اروپا پاسخ مناسب می‌دهد حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت توسط دیوان لاهه صادر شد صدور بیانیه اتحادیه اروپا درباره برنامه هسته‌ای ایران + جزئیات واشنگتن: همچنان از حق اسرائیل برای دفاع از خود حمایت می‌کنیم واکنش روسیه و چین به وتوی پیش نویس قطعنامه غزه توسط آمریکا

بلومبرگ: ماکرون آمریکا را خشمگین کرد

رسانه آمریکایی از خشم مقام‌های این کشور از مواضع «امانوئل ماکرون» در حمایت از اعزام سربازان غربی به اوکراین به دلیل نگرانی آن‌ها از اینکه چنین اقدامی به جنگ با روسیه منجر شود، خبر داد.
تاریخ انتشار: ۲۱:۰۵ - ۰۸ فروردين ۱۴۰۳ - 2024 March 27
کد خبر: ۲۳۴۰۱۹

به گزارش راهبرد معاصر؛ رسانه آمریکایی با اشاره به جنجال‌های اخیری که «امانوئل ماکرون» رئیس‌جمهور فرانسه با مطرح کردن مواضع جنگ‌طلبانه در حمایت از اعزام سربازان غربی به اوکراین به ویژه در میان متحدان کشور خودش ایجاد کرده نوشته است: «در حالی که بریتانیا دیگر عضو اتحادیه اروپا نبوده و دولت آلمان نیز آکنده از اختلاف است، ماکرون خود را به عنوان مقام مسئول غیررسمی اروپا در زمینه سیاست خارجی معرفی می کند».

 

شبکه آمریکایی بلومبرگ در وبگاه خود نوشته ماکرون «در راستای تقابل با تهاجم روسیه به اوکراین و فاجعه انسانی در غزه رهبری اروپایی‌ها را به دست گرفته اما همه متحدان فرانسه عقیده ندارند که او می‌تواند بهترین مدافع منافعشان باشد.»

 

بلومبرگ در ادامه این مطلب تصریح می‌کند اظهارنظرهای جنجالی رئیس جمهور فرانسه در اسفند ماه گذشته در حمایت اعزام سربازهای نیروی زمینی غربی‌ها به اوکراین با سرزنش متقابل بسیار علنی و فوری «اولاف شولتس» صدر اعظم آلمان مواجه شده و همچنین مقام‌های آمریکایی را خشمگین ساخته است.

 

یک مقام رده بالای مطلع به بلومبرگ گفت مقام‌های آمریکایی در نشست‌های خصوصی گفته‌اند یک چنین اقدامی دارای ریسک تحریک جنگ با مسکو است.


ماکرون و شولتس
این رسانه آمریکایی نوشت رئیس‌جمهور فرانسه زمانی که این مواضع جنجالی را مطرح کرد به گفته خودش قصد داشت «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه را در موضع بی اطمینانی قرار دهد اما تاثیری کاملا بر عکس را ایجاد کرده است.

 

یک مقام ارشد آمریکایی گفت ماکرون وقتی با این موضع جنجالی، برلین و دیگر متحدان غربی را مجبور ساخت که به صورت علنی اعزام سربازانشان به اوکراین را رد کنند، ابهام‌هایی که در خصوص خط‌ قرمزهای این متحدان وجود داشت را رفع کرد.

 

به گفته چند مقام دیگری که بدون فاش ساختن نامشان با بلومبرگ صحبت کردند، این مواضع ماکرون حتی از نقطه نظر امنیت عملیاتی نیز به ویژه با توجه به اینکه از قبل نیروهای نظامی چند کشور در اوکراین حضور داشته‌اند چندان هوشمندانه نبودند.

 

این رسانه غربی خاطرنشان کرد ماکرون از موضوع اوکراین در جهت مسائل مربوط به سیاست داخلی نیز بهره‌برداری می‌کند و اوکراین را تبدیل به یکی از محورهای کارزار مربوط به انتخابات پارلمانی ماه ژوئن آتی اروپا کرده و از «مارین لوپن»، رقیب راست افراطی خود به عنوان یک متحد پوتین یاد کرده است.

 

به گفته یک مقام مطلع به بحث‌های اخیر متحدان غربی در نشست در بروکسل، برخی از نخست‌وزیران اعضای اتحادیه اروپا برای رهبری کردن چشم به ماکرون دارند و خیلی از آن‌ها از موضوع جنگ‌طلبانه او در قبال روسیه استقبال کرده‌اند.

 

از طرفی فرانسه از در حمایت از درخواست لهستان مبنی بر اینکه اتحادیه اروپا در ورود آزادانه غلات اوکراین به بازار واحد این اتحادیه تجدید نظر کند در آمده و این حمایت به اعتراضات اخیر کشاورزان دامن زده است.

 

طبق گزارش بلومبرگ منتقدان ماکرون معتقدند او بیشتر از آنکه اهل عمل باشد اهل حرف زدن است.


رزمایش ناتو در آلمان
بلومبرگ می‌نویسد: «جمهوری چک سردمدار یک ابتکار عمل برای تامین حدود ۸۰۰۰۰۰ گلوله توپ در آینده نزدیک برای اوکراین از منابع خارج از اتحادیه اروپاست. ماکرون ماه گذشته میلادی گفت از ابتکارعمل جمهوری چک در این مورد حمایت می‌کند اما فرانسه هنوز هیچ مشارکت مالی در این طرح به عمل نیاورده است. در مقابل اما آلمانی ۳۰۰ میلیون یورو (۳۲۵ میلیون دلار) برای خریداری ۱۸۰۰۰۰ گلوله توپ صرف کرده است.

 

فرانسه از همان ابتدای جنگ اوکراین طبق داده‌های انستیتوی کی‌یل که حمایت ها از اوکراین را رهگیری می‌کند، از متحدان دیگری در زمینه کمک به کی‌یف بسیار عقب مانده است. پاریس به کی‌یف وعده کمتر از 2 میلیارد یورو حمایت را داد، در حالی که در مقابل آلمان ۲۲ میلیارد یورو وعده داد. «چنین اختلافی چشمگیر است، هر چند که دولت فرانسه می‌گوید این آمار و ارقام تاثیر نامتناسبی که تسلیحات مدرن فرانسوی در میدان جنگ ایجاد کردند را بازتاب نمی‌دهند.»/ ایسنا

ارسال نظر
آخرین اخبار