5 اشتباه رایج در ویرایش عکس‌ها-راهبرد معاصر
رکورددارترین نام برای دختران ایرانی اعلام شد همسر مالک شرکت موبایل موسوی آمل بازداشت شد قاضی پرونده چای دبش: پاسخ بانک‌های شاکی به استعلام‌ها متناظر با سوالات دادگاه تنظیم نشده است بریز و بپاش میلیاردی متهمان پرونده رضا‌یت خودرو با پول مردم کلاس‌های جبرانی دانشگاه‌ها چگونه تشکیل خواهد شد؟ یازدهمین دادگاه چای دبش برگزار شد / تفهیم اتهام به یک متهم دیگر پرونده ساعت آغاز فعالیت مدارس چهارمحال و بختیاری اعلام شد مدارس ۱‌۱ شهرستان کرمانشاه فردا تعطیل شد کدام شغل‌ها در آینده با افزایش تقاضا روبه رو می‌شوند؟ فردا آخرین مهلت ثبت‌نام در نوبت اول کنکور ۱۴۰۴ / ثبت‌نام ۵۶۰ هزار نفر بلاتکلیفی ۱۶ میلیون دانش آموز برای روز شنبه یکم دی ماه ۱۴۰۳ توضیح دانشگاه علامه طباطبایی در خصوص حواشی برگزاری جشن یلدا  امکان تعطیلی کلاس درس بعد از امتحانات نوبت اول  هواشناسی ایران ۱۴۰۳/۹/۳۰؛ تشدید فعالیت سامانه بارشی در کشور ورود سامانه بارشی به کشور از امروز / یلدای برفی در استان‌های غربی

5 اشتباه رایج در ویرایش عکس‌ها

در عصر حاضر این شانس را داریم که در فرمت دیجیتال عکاسی نماییم و سپس با کمک نرم‌افزارهای مختلف به ویرایش عکس‌ها بپردازیم.
تاریخ انتشار: ۱۰:۴۰ - ۰۶ مهر ۱۳۹۸ - 2019 September 28
کد خبر: ۲۳۴۰۵
1. رنگ‌آمیزی انتخابی

گاهی اوقات المان خاصی در فریم توجه ما را چنان به خود جلب می‌کند که ما بدون توجه به موارد دیگر تنها به فکر هایلایت‌کردن آن می‌افتیم. یکی از گزینه‌هایی که برای این منظور ممکن است به آن فکر کنیم، رنگ‌آمیزی انتخابی (selective coloring) است. در این تکنیک درحالی‌که شما یک قسمت منتخب از عکس را رنگی نگه می‌دارید، مابقی عکس به رنگ‌ سیاه‌ و سفید تغییر می‌کند.

 

به عنوان یک تازه‌کار ممکن است هنگام کار با رنگ‌آمیزی انتخابی بسیار هیجان‌زده شوید. اما برای بالابردن کیفیت عکاسی و ارایه کارهای حرفه‌ای باید از این کار خودداری کنید.

5 اشتباه رایج در ویرایش عکس‌ها

در عوض به شما پیشنهاد می‌کنم که اگر می‌خواهید شی یا رنگی را در فریم هایلایت نمایید، بیشتر بر روی پرسپکتیو و ترکیب‌بندی عکس، تمرکز کنید. سعی کنید به‌گونه‌ای آن موضوع هایلایت‌شده را نمایش دهید که در فریم متمایز باشد و در آن بدرخشد.

 

در غیر این‌صورت شما می‌توانید با تنظیم نوردهی و میزان اشباع (saturation) بدون استفاده از رنگ‌آمیزی انتخابی به ویرایش عکس‌ها بپردازید. همان‌طور که در بالا می‌بینید تصویر سمت چپ بسیار حرفه‌ای‌تر از تصویر سمت راست به نظر می‌رسد.

 

2. استفاده بیش‌از‌حد از تکنیک‌های HDR

در فهرست 5 اشتباه رایج در ویرایش عکس‌ها، یکی از مهم‌ترین موارد افکت HDR است. به گفته Kunal Malhotra، وی در دو سال آغازین حرفه خود تقریبا میزان نوردهی همه چیز را تغییر می‌داد و سپس با ترکیب نوردهی‌ها به یک افکت HDR می‌رسید و به‌شدت از کار خود احساس رضایت می‌کرد.

 

شما باید معنای واقعی HDR که همان رنج دینامیکی بالا است را درک کنید. شما باید تنها زمانی از این تکنیک استفاده کنید که دوربین قادر به تصویربرداری رنج دینامیکی صحنه به نحوی که عکاس آن را می‌بیند، نباشد. تنها کاری که باید انجام دهید عکاسی در 3، 6 یا 9 فریم با نوردهی متفاوت و سپس ترکیب آن‌ها به کمک Adobe Lightroom است. در تصویر زیر یک نمونه زیاده‌روی در استفاده از تکنیک HDR را مشاهده می‌نمایید.

 

5 اشتباه رایج در ویرایش عکس‌ها

اپ‌های متفاوتی وجود دارند که به ما اجازه می‌دهدند با استفاده از یک عکس به افکت HDR دسترسی پیدا کنیم؛ اما فراموش نکنید که همیشه باید از این تکنیک با وسواس و به دقت استفاده نمایید.

 

3. افزایش بیش‌از‌حد میزان اشباع رنگ

همه ما با تصاویر خوش‌رنگ و لعاب و جذاب، به‌خصوص در اینستاگرام برخورد کرده‌ایم. برای دسترسی به چنین تصاویری باید میزان اشباع رنگ را به شدت افزایش دهید. افزایش بیش از اندازه میزان اشباع باعث می‌شود که یک فریم خوش‌ترکیب شبیه به یک تصویر عادی به‌نظر برسد؛ زیرا شما بیش از اندازه لازم رنگ‌ها را دستکاری کرده‌اید. در تصویر زیر مشاهده می‌کنید که زیاده‌روی در افزایش میزان اشباع رنگ موجب به تغییر غیرطبیعی رنگ پوست صورت شده است.

 

5 اشتباه رایج در ویرایش عکس‌ها

زمانی‌که در 3 تا 5 دقیقه و یا بیشتر به ویرایش عکس‌ها می‌پردازید گفتن این که میزان اشباع رنگ در آن‌ها مناسب یا بیش‌از‌حد است، سخت به‌نظر می‌رسد.‌ برای نتیجه‌گیری درست از این روش استفاده کنید: بعد از ویرایش نهایی عکس، 2 دقیقه از آن چشم بردارید؛ سپس به مانیتور برگردید و میزان اشباع رنگ را بررسی کنید. باور کنید که همین روش ساده برای ویرایش عکس‌هایی که بالای 4 دقیقه زمان می‌برند، بسیار کارآمد است.

 

4. تبدیل غیرضروری عکس‌ها به سیاه‌وسفید

تغییر میزان اشباع رنگ به 100- باعث نمی‌شود تصویر مونوکروم خوبی به‌دست آید. هنگام سیاه‌وسفید کردن عکس‌ها ابتدا باید کنتراست فریم را بررسی کنید و اگر کنتراستی در فریم وجود نداشت از تبدیل آن به سیاه‌وسفید خودداری کنید.

5 اشتباه رایج در ویرایش عکس‌هاحتی اگر عکس از کنتراست خوبی برخوردار بود، بررسی نمایید که آیا رنگ برجسته‌ای عکس رنگی را کامل می‌کند یا خیر؟ ممکن است فریم شما یک غروب زیبا و خیره‌‌کننده را نشان بدهد اما چون شما به سیاه‌وسفید کردن عکس‌ها عادت کرده‌اید، از روی عادت تصمیم نادرستی بگیرید.

 

صبور باشید و عکس‌ها را آنالیز نمایید؛ سپس اگر احساس کردید که رنگ‌های عکس چندان رضایت‌بخش نیستند و یا عکس کنتراست بالایی دارد می‌توانید رنگ آن را به سیاه‌وسفید تغییر دهید.

 

5. استفاده بیش‌ازحد از افکت vignetting

کاربرد استفاده از افکت vignetting یک انتخاب شخصی است. اغلب عکاسان مبتدی از افکت‌های شدید vignetting، به‌خصوص در پرتره‌ها استفاده می‌کنند.


من نیز دوست دارم گاهی اوقات هنگامی‌که می‌خواهم بر روی موضوعی در فریم تاکید کنم از افکت vignetting استفاده نمایم.

 

سعی کنید در ویرایش عکاس‌های لنداسکیپ از این افکت استفاده نکنید. شما همچین می‌توانید با استفاده نامحسوس از این افکت زیبایی کلی فریم را حفظ نمایید.

 

5 اشتباه رایج در ویرایش عکس‌ها

آیا شما نیز تاکنون مرتکب یکی از این 5 اشتباه رایج در ویرایش عکس‌ها شده‌اید؟ تجربیات خود را با ما درمیان بگذارید.

 

ارسال نظر