واژگونی دو خودرو در محور‌های نورآباد ۱۱ مصدوم برجای گذاشت اجرای کالابرگ برای ۴ دهک باقی‌مانده + جزئیات هشدار باران‌های شدید موسمی به ۶ استان / شهروندان در خطر سیل و صاعقه و باد شدید بجای ماهی این ۴ گیاه شگفت‌انگیز را بخورید پاسخ حماس به ادعا‌های اسکای نیوز درباره تعیین شروط برای آتش بس روایت سفیر ایران در عربستان از رایزنی‌های تهران و ریاض در ۲ هفته اخیر تامین اجتماعی: آگهی‌های خرید سابقه بیمه‌ای کلاهبرداری است قالیباف در صحن مجلس: دشمن با اخبار دروغ به دنبال شکستن صف یکپارچه مردم است / مواضع رئیس جمهور قمارباز آمریکا هیچ اعتباری ندارد تمدید مهلت ثبت‌نام فرهنگیان در سامانه نقل و انتقال + توضیحات سخنگوی وزارت آموزش و پرورش گروسی: ایران می‌تواند ظرف چند ماه تولید اورانیوم غنی‌شده را آغاز کند پیکر سپهبد شهید سلامی و سردار شانه‌ئی در حرم حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) به خاک سپرده شد + فیلم همسرکشی به عشق ازدواج با یک قاتل بلا‌هایی که قهوه فوری سرتان می‌آورد و از آن بی خبرید! برنامه و نتایج جام جهانی فوتبال باشگاه‌ها ۲۰۲۵ برنامه و نتایج مرحله حذفی جام جهانی باشگاه‌ها

تاثیر مهم تغذیه بر سلامت روان

آنچه می‌خورید، علاوه بر سلامت جسمانی، بر خلق و خو و سلامت روانی شما نیز تأثیر می‌گذارد. اگر مغز از تغذیه باکیفیت محروم باشد یا اگر رادیکال‌های آزاد و سلول‌های التهابی آسیب‌رسان در فضای بسته مغز در حال گردش باشند، به بافت مغز صدمه وارد می‌شود. مغز زمانی بهترین عملکرد را دارد که سوخت کافی و باکیفیت دریافت کند.
تاریخ انتشار: ۱۵:۵۶ - ۱۷ فروردين ۱۴۰۳ - 2024 April 05
کد خبر: ۲۳۴۸۲۶

به گزارش راهبرد معاصر؛ خوردن غذا‌های باکیفیت که حاوی مقدار زیادی ویتامین، مواد معدنی و آنتی اکسیدان هستند، مغز را تغذیه کرده و از آن در برابر استرس اکسیداتیو محافظت می‌کند. در مقابل، رژیم‌های غذایی سرشار از قند‌های تصفیه‌شده برای مغز مضر هستند. مواد غذایی قندی علاوه بر ایجاد اختلال در تنظیم انسولین، التهاب و استرس اکسیداتیو را نیز افزایش می‌دهند. مطالعات ارتباط مؤثری را بین رژیم غذایی سرشار از قند‌های تصفیه‌شده و اختلال در عملکرد مغز و حتی تشدید اختلالات خلقی، مانند افسردگی نشان می‌دهند.

 

«سروتونین» یک انتقال‌دهنده عصبی است که به تنظیم خواب، اشتها، تقویت خلق و خو و مهار درد کمک می‌کند. از آنجا که حدود ۹۵ درصد از سروتونین در دستگاه گوارش تولید می‌شود و دستگاه گوارش با صد میلیون سلول عصبی یا نورون پوشیده شده است، منطقی است که عملکرد درونی دستگاه گوارش فقط محدود به هضم غذا نباشد، بلکه بتواند احساسات را نیز مدیریت کند. علاوه بر این، عملکرد این نورون‌ها و تولید انتقال‌دهنده‌های عصبی مانند سروتونین، به شدت تحت تأثیر میلیارد‌ها «باکتری مفید» است که میکروبیوم روده را تشکیل می‌دهند. این باکتری‌ها نقش اساسی در سلامت کلی دارند و از پوشش روده محافظت می‌کنند و یک سد قوی در برابر سموم و باکتری‌های مضر به شمار می‌آیند. باکتری‌های مفید التهاب را کاهش می‌دهند، میزان جذب مواد مغذی از غذا را بهبود می‌بخشند و مسیر‌های عصبی محور روده و مغز را فعال می‌کنند.

 

مطالعات نشان داده‌اند که خطر ابتلا به افسردگی در افرادی که از رژیم غذایی «سنتی» استفاده می‌کنند ۲۵ تا ۳۵ درصد کمتر است. رژیم‌های غذایی سنتی معمولاً سرشار از سبزیجات، میوه‌ها، غلات فرآوری‌نشده، ماهی و غذا‌های دریایی هستند و فقط مقادیر متوسطی گوشت بدون چربی و لبنیات در خود دارند و فاقد مواد غذایی فرآوری‌شده و قند هستند.

 

چند نکته: مصرف غذا‌های فرآوری‌شده، شیرین و سرخ‌شده در ایجاد بیش فعالی، پرخاشگری، تضعیف تمرکز و کاهش توانایی یادگیری در کودکان و نوجوانان نقش دارد. هم‌چنین مطالعات نشان داده است افرادی که رژیم‌های غذایی سالمی دارند، کمتر دچار افسردگی می‌شوند.

 

مصرف روزانه یک یا چند نوشیدنی شیرین مانند: آبمیوه‌های قندی، نوشابه‌های گازدار، نوشیدنی‌های انرژی‌زا و نوشیدنی‌های ورزشی سبب تضعیف سلامت روان می‌شود. علاوه بر این، نوشیدنی‌های انرژی‌زا و حاوی کافئین با بی‌خوابی، افزایش استرس و افسردگی مرتبط هستند./خبر آنلاین

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار