افزایش خطر ابتلا به دیابت در پسران با مصرف آبمیوه غلیظ-راهبرد معاصر
قتل سه خواهر توسط برادر در بروجرد / قاتل دستگیر شد پرسپولیسی‌ها خواهان اخراج درویش شدند سپاهان قهرمان سوپرجام ایران شد ببینید/ پوتین: آرزوی بهترین‌ها را برای رهبر ایران داریم ببینید/ استقبال رسمی ولادیمیر پوتین از مسعود پزشکیان در کاخ کرملین ببینید/ ادای احترام پزشکیان در میدان سرخ مسکو ببینید/ آرزوی بغض‌آلود ابراهیم نبوی در شب پیروزی پزشکیان در انتخابات ۱۴۰۳ سانحه هوایی مرگبار در کره جنوبی؛ پَر و خون در هر ۲ موتور هواپیما پیدا شد رابطه اوباما و همسرش شکرآب شده؟ / اوباما به سراغ همسر سابق برد پیت رفت؟ درگیری حسینی و رضاییان در اردوی استقلال / صدای کاپیتان استقلال را همه شنیدند برنامه بازی‌های فوتبال امروز جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳ + جدول ۱۵ زمین‌لرزه در ۳ نقطه فارس طی امروز رخ داد وقوع زلزله ۴.۷ ریشتری «وحدتیه» در استان بوشهر انفجار بقایای جنگی در ایلام ۲ مصدوم بر جا گذاشت صدور دسته چک از ۳۰ دی ماه منوط به ثبت اطلاعات در سامانه املاک و اسکان شد

افزایش خطر ابتلا به دیابت در پسران با مصرف آبمیوه غلیظ

بررسی‌ها نشان می‌دهند که مصرف بیش از اندازه نوشیدنی‌های شکردار نه تنها ممکن است به افزایش وزن و پوسیدگی دندان منجر شود بلکه خطر ابتلا به بیماری قلبی، فشار خون بالا، و دیابت نوع ۲ را افزایش می‌دهد.
تاریخ انتشار: ۱۸:۲۳ - ۱۶ مرداد ۱۴۰۳ - 2024 August 06
کد خبر: ۲۵۳۵۶۲

به گزارش راهبرد معاصر؛ مصرف روزانه نوشیدنی‌های شکردار با افزایش ۳۴ درصدی مقاومت به انسولین در پسران ارتباط دارد.

یافته‌های پژوهشی جدید نشان داده است که مصرف نوشیدنی‌های شکردار و آب‌میوه‌های غلیظ در دوره کودکی و نوجوانی ممکن است خطر ابتلا به دیابت را در پسران افزایش دهد.

بررسی حدود ۵۰۰ کودک در ایالت ماساچوست در آمریکا نشان داد که مصرف منظم نوشیدنی‌های شکردار و آب‌میوه‌های غلیظ در دوره کودکی با افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ در پسران در مقایسه با دختران مرتبط است.

این یافته‌ها، که در همایش اخیر انجمن قلب آمریکا ارائه شد، شواهد ارتباط میان مصرف نوشیدنی‌های حاوی شکر افزوده و خطر بلندمدت ابتلا به دیابت نوع ۲ در جوانان را تقویت می‌کند.

سورن هارنواـ لبلانک، نویسنده اصلی این پژوهش، گفت متخصصان بهداشت و درمان «باید هنگام بحث در مورد عادات غذایی سالم، درباره نوشیدنی‌های شکردار و آب‌میوه‌ها به بیماران جوان و والدینشان هشدار دهند».

از هر سه کودک و نوجوان در آمریکا، دو نفر هرروز دست‌کم یک نوشیدنی شکردار مانند نوشابه، لیموناد یا نوشیدنی انرژی‌زا مصرف می‌کنند.

بررسی‌ها نشان می‌دهند که مصرف بیش از اندازه نوشیدنی‌های شکردار نه تنها ممکن است به افزایش وزن و پوسیدگی دندان منجر شود بلکه خطر ابتلا به بیماری قلبی، فشار خون بالا، و دیابت نوع ۲ را افزایش می‌دهد.

در این پژوهش جدید، دانشمندان کودکانی را بررسی کردند که از زنان باردار عضو «پروژه ویوا» متولد شده بودند، تحقیقی در شرق ماساچوست که در سال ۱۹۹۹ آغاز شد و همچنان ادامه دارد. پژوهشگران می‌خواستند ببینند آیا نوشیدن نوشیدنی‌های شکردار، به‌خصوص آب‌میوه‌های ۱۰۰ درصد طبیعی، با هرگونه نشانه ابتلا به دیابت نوع ۲ همراه است یا خیر.

آنها میزان متوسط مصرف نوشیدنی‌های شکردار، آب‌میوه‌های ۱۰۰ درصد طبیعی و میوه‌های تازه در دوره کودکی و نوجوانی را برآورد کردند و ارتباط احتمالی آنها با نشانه‌های دیابت نوع ۲ مانند مقاومت به انسولین و سطح گلوکز ناشتا و مولکول هموگلوبین گلیکوزیله (HbA۱c) در خون را ارزیابی کردند.

دانشمندان دریافتند که مصرف روزانه حدود ۸ اونس (۲۲۷ میلی‌لیتر) نوشیدنی شکردار در دوره کودکی و نوجوانی مقاومت به انسولین را در پسران ۳۴ درصد افزایش می‌دهد.

پنی ام کریس-اترتون، عضو کمیته تغذیه انجمن قلب آمریکا، گفت: «نکته قابل توجه این است که بسیاری از شاخص‌های خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ در پسران در چنین سن پایینی افزایش یافتند.»

پژوهشگران متذکر شدند به نظر نمی‌رسید مصرف میوه‌های تازه در این دوره زندگی اثری روی خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ در دختران یا پسران داشته باشد.

دکتر هارنوا- لبلانک گفت: «برنامه غذایی و سلامت قلبی‌متابولیکی پیچیده‌اند، و عوامل بسیاری به‌مرور زمان تغییر می‌کنند و به شیوه‌های متفاوتی برهم‌کنش دارند، و این پژوهش یک قطعه کوچک از این پازل را نشان می‌دهد.»

پژوهشگران هشدار دادند گرچه بررسی جدید ارتباطی میان مصرف منظم نوشیدنی‌های شکردار و آب‌میوه و دیابت یافته است، نمی‌تواند ثابت کند که این نوشیدنی‌ها عامل این بیماری بوده‌اند. / انتخاب

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار