سامانه بارشی جدید از چهارشنبه وارد کشور می‌شود / بارش باران در تهران و چند استان از جمعه هشدار هواشناسی؛ بارش‌ها از سه‌شنبه گسترده می‌شود / رگبار و رعدوبرق در چندین استان / کاهش دما در نیمه شمالی کشور ورود موج بارشی جدید؛ شمال کشور از روز سه‌شنبه سرد و بارانی می‌شود ماجرای قطع درخت تاریخی زگلیک برای ساخت سرویس بهداشتی تمدید مجدد مهلت ثبت‌نام و انتخاب رشته پذیرش بدون آزمون جزئیات پرونده آزار جنسی زن ایرانی در سفر به ترکیه هشدار وقوع سیلاب و آب‌گرفتگی معابر در مازندران هشدار بارش‌های سیل‌آسا از دوشنبه؛ سامانه بارشی جدید در راه است تمدید مهلت انتخاب رشته‌های با آزمون و بدون آزمون دانشگاه آزاد شرکت آبفا تهران: بارندگی‌ها ۳۶.۸ درصد پایین‌تر از متوسط بلندمدت است پیش‌بینی هوای تهران شنبه ۲۵ مهر، دما به ۳۱ درجه می‌رسد /برخی مناطق بارانی می‌شوند گوگل با جمنای می‌خواهد کلاهبرداران تلفنی را ناکام بگذارد آخرین مهلت انتخاب رشته کارشناسی دانشگاه آزاد ۱۴۰۵ امروز ۲۴ مهر اسامی محصولات آرایشی غیرمجاز؛ از HUDA BEAUTY تا MAC هشدار زرد هواشناسی در ۱۰ استان؛ رگبار باران و باد شدید در راه است پیش‌بینی بارش‌های پاییزی در تهران تا ۱۷ آبان / باران و طوفان در راه تهران / احتمال برف پاییزی

"آب‌های زیرزمینی" ته کشید !

نتیجه یک تحقیق جدید از کاهش شدید مخازن آب زیرزمینی خبر داده است.
تاریخ انتشار: ۱۳:۱۰ - ۲۰ فروردين ۱۴۰۳ - 2024 April 08
کد خبر: ۲۳۵۲۸۲

به گزارش راهبرد معاصر، آب‌های زیرزمینی، اکثریت قریب به اتفاق آب‌های شیرین سیاره ما را آب‌های زیرزمینی تشکیل می‌دهند اما ما آن را به‌طور پایدار نمی‌پذیریم یا آن را مدیریت نمی‌کنیم که در نتیجه عواقب جدی برای انسان‌ها و اکوسیستم‌های طبیعی به دنبال دارد.

 

به تازگی تحقیقی درخصوص اهمیت این منابع در اکوسیستم، توسط کالج علوم زیست محیطی و جنگلداری SUNY (ESF) با مشارکت دانشگاه کالیفرنیا سانتا باربارا (UCSB)، دانشگاه کاردیف و موسسه تحقیقات صحرا (DRI) انجام شده که درخصوص کاهش شدید این منابع هشدار داده است.

 

محققان می‌گویند، آب‌های زیرزمینی برای بسیاری از اکوسیستم‌ها ازجمله تالاب‌ها، دشت‌های سیلابی، مناطق ساحلی و مناطق در معرض خشکسالی حیاتی هستند اما متأسفانه در سیاست‌های دولت‌های مختلف جهان به ندرت نیاز آبی آنها را در نظر می‌گیرند و همین موضوع باعث کاهش شدید ذخایر زیرزمینی آب به ویژه در مناطقی از قاره آسیا شده و برخی از ایالت‌های آمریکا شده است.

 

آنها هشدار می‌دهند که با ادامه روند بهره‌کشی از آب‌های زیرزمینی، در آینده‌ای نزدیک دیگر امکان احیا آنها وجود نخواهد داشت و این مهم درحالی اتفاق می‌افتد که حیات بیش از 80 تا 90 درصد از گونه‌های جانوری و گیاهی یک منطقه به این موجودات وابسته است.

 

در رابطه با این موضوع، پروفسور مایکل سینگر از دانشگاه کاردیف می‌گوید: برای اصلاح این روند در سطح جهانی، به تلاش‌های فزاینده‌ای برای مدیریت منابع آب زیرزمینی برای اهداف متعدد و نه تنها برای حمایت از نیازهای آب آشامیدنی یا کشاورزی نیاز داریم.

 

وی خاطرنشان کرد: از آنجایی که ما با چالش های فزاینده تغییرات آب و هوایی و کمبود آب روبرو هستیم، ضروری است که از هم اکنون برای حفاظت از منابع ارزشمند آب زیرزمینی خود و حفظ حیات آنها اقدام کنیم و این تحقیق به عنوان فراخوانی برای اقدام عمل می‌کند و ما را ترغیب می‌کند تا نقش حیاتی آب‌های زیرزمینی را در اکوسیستم‌های خود بشناسیم و آن‌ها را عاقلانه به نفع همه مدیریت کنیم.

 

نتایج کامل این مطالعه در مجله Nature Water منتشر شده است./ تسنیم

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار