جزئیات قرعه‌کشی فروش خودرو‌های وارداتی/ ثبت درخواست ۹۵ هزار نفر برای ۱۰ هزار خودرو قیمت انواع برنج در میادین و بازار‌های میوه و تره بار اعلام شد پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا یکشنبه ۱۹ مرداد ۱۴۰۴ معتمدیان: تبعیض منطقه‌ای در قطعی برق وجود ندارد / افزایش ساعات قطعی برق خارج از برنامه به علت فشار به شبکه برق است ازسرگیری پرواز‌های منظم باکو–تهران از اول سپتامبر رئیس کمیسیون عمران مجلس: خط انتقال آب طالقان مهرماه به تهران و البرز می‌رسد پیش‌بینی قیمت طلا و سکه فردا پنجشنبه ۱۶ مرداد ۱۴۰۴ / بازار طلا همچنان تحت تاثیر دلار طرح جدید فروش اقساطی خودرو ریسپکت مرداد ۱۴۰۴ + شرایط فروش قرعه کشی ایران خودرو آغاز شد + آمار تالار شیشه‌ای قرمز شد/ یازدهمین افت پیاپی بازار سرمایه طلای بورسی از مالیات بر عایدی سرمایه معاف شد وزیر راه: کاهش تراز آب خزر معیشت ساحل‌نشینان و کشتیرانی را تهدید می‌کند مدیرکل صمت استان تهران: امسال سال سختی برای بخش صنعت است دستور بانک مرکزی برای فعالیت شبانه‌روزی ۴ بانک مجوز پرواز هواپیما‌های MD به نجف صادر شد

قیمت دلار با همان شدتی که رشد کرد، بزودی سقوط می‌کند

دبیرکل اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق با تأکید براینکه روند افزایش نرخ ارز قطعاً در میان مدت متوقف خواهد شد؛ گفت: با هر شدتی که هیجانات موجب شده نرخ ارز افزایش یابد، با همان شدت هم تخلیه خواهد شد و نرخ ارز به قیمت‌های قبلی بازمی‌گردد.
تاریخ انتشار: ۰۹:۱۲ - ۲۹ فروردين ۱۴۰۳ - 2024 April 17
کد خبر: ۲۳۶۵۶۴

به گزارش راهبرد معاصر؛ جهانبخش سنجابی شیرازی درباره نوسانات اخیر بازار ارز گفت: نوسانات نرخ ارز تابع دو روند است که اولی انتظارات تورمی و دومی منطق اقتصادی است. منطق اقتصادی تابع قابل پیش بینی است و سازکارهای مشخص خود را دارد، بنابراین در عمل نرخ ارز در بلندمدت را منطق اقتصادی مشخص خواهد کرد که باید این نرخ را پذیرفت.

 

وی در مورد تاثیر انتظارات تورمی بر بازار ارز گفت: هر گونه تغییر و تحول فضای سیاسی، اجتماعی، احساس ناامنی، بروز هیجانات، شروع کاری در سال جدید و... بر انتظارات تورمی تاثیر گذار است و این روزها شاهد هستیم که هیجانات لحظه‌ای در نوسانات نرخ ارز با شتاب فزاینده اثر خود را می‌گذارد.

 

این فعال اقتصادی ابراز کرد: هیجانات شتاب‌زده فاقد منطق اقتصادی است، چرا که در دوهفته یا یک ماه گذشته اتفاق محسوسی در اقتصاد و تجارت کشور روی نداده است تا بخواهد نرخ ارز را بنیادی افزایش دهد.

 

سنجابی با بیان اینکه تغییرات نرخ ارز در هفته‌های اخیر نشان می‌دهد که انتظارات تورمی بر مردم چیره شده است، تاکید کرد: انتظارات تورمی به دلیل تنش‌های سیاسی منطقه‌ای موجب شده است تا نرخ ارز در بازار غیررسمی افزایش یابد.

 

این فعال اقتصادی تصریح کرد: این موضوع شرایطی را فراهم کرده تا برخی سفته بازها بیشترین استفاده را از این تنش‌ها ببرند، چون آنها بهتر از مردم عادی می‌دانند که افزایش نرخ ارز نمی‌تواند به صورت طولانی مدت ادامه داشته باشد، بنابراین تلاش می‌کنند در کمترین زمان ممکن بیشترین بهره را از تنش‌های سیاسی ببرند و یا حتی به این تنش‌ها دامن بزنند.

 

دبیرکل اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق اظهار کرد: به نظر بنده، در کوتاه مدت باید نرخ ارز را به شکل‌های مختلف حفظ کرد، یکی از این اقدامات آگاه کردن مردم است، به عنوان نمونه، ترسیم چشم انداز مشخص و اطمینان بخشی از اینکه روند نا امن کننده در ابعاد اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و امنیتی در کشور وجود ندارد، راهگشاست.

 

وی بیان داشت: اقدام دیگری که می‌توان برای آرام کردن انتظارات مردم انجام داد این است که واقعیت‌های اقتصادی توسط بانک مرکزی و دولت تبیین شود؛ مثلا اینکه آیا این نوسان نرخ ارز بر اساس منطق و متغیرهای اقتصادی نیست.

 

سنجابی اضافه کرد: بهتر است که این آمار توسط افراد غیررسمی‌تر و محبوب‌تر و افرادی که سودی در ارائه واقعیت‌ها بدست نمی‌آورند مطرح شود تا آرامش به فضای سیاسی، رسانه ای و روانی جامعه تزریق شود تا حداقل در کوتاه مدت روند شتابان افزایش نرخ ارز کند و کنترل شود.

 

* روند افزایش نرخ ارز متوقف خواهد شد

این تحلیلگر اقتصادی ادامه داد: روند افزایش نرخ ارز قطعاً در میان مدت متوقف خواهد شد و با هر شدتی که هیجانات موجب شده نرخ ارز افزایش یابد، با همان شدت هم تخلیه خواهد شد و نرخ ارز به قیمت‌های قبلی بازمی‌گردد.

 

وی گفت: بنده به عنوان یک کارشناس مستقل عنوان می‌کنم که قطعاً به دلیل تورم بالا در کشور نرخ ارز در طول امسال درصدی افزایش می‌یافت. همان طور که در سال گذشته افزایش حدود 20درصدی نرخ ارز به دلیل تورم بالا در کشور را تجربه کردیم.

 

سنجابی در پایان تاکید کرد: به طور قطع نوسانات چند هفته اخیر بازار ارز بیش از این که ریشه اقتصادی داشته باشد، ریشه سیاسی - امنیتی دارد و با همان شدتی که رشد کرده با همان شدت نیز سقوط خواهد کرد. بنابراین مردم باید دقت کنند که حتی برای کسب سود در دام سفته بازها نیافتند تا آسیبی متوجه سرمایه‌هایشان نشود./ تسنیم

ارسال نظر
آخرین اخبار