پمپئو نیز وارد رسوایی اوکراین گیت شد-راهبرد معاصر
واکنش عراقچی به تصمیم احتمالی اتحادیه اروپا مبنی بر تحریم خطوط کشتیرانی ایران پیام تسلیت حزب‌الله، حماس و جهاد اسلامی به مناسبت شهادت «محمد عفیف» موافقت بایدن با به‌کارگیری موشک‌های دوربرد توسط اوکراین علیه روسیه کشته‌شدن ۸ تروریست پ‌ک‌ک در سوریه و عراق زمین‌لرزه ۶.۲ ریشتری در ژاپن هشدار «گروسی» نسبت به ایمنی نیروگاه‌های هسته‌ای اوکراین در پی حملات روسیه ادعای هاآرتص: نتانیاهو با پایان جنگ در لبنان موافق است، اما از غزه خارج نمی‌شود انفجار مقابل یک مسجد در وزیرستان پاکستان؛ ۷ نفر کشته و زخمی شدند ادعای واشنگتن پست: ترامپ به معامله با ایران فکر کرده است تروئیکای اروپایی در تدارک یک قطعنامه علیه ایران در شورای حکام در نشست عراقچی با مدیران ارشد رسانه‌ها چه گذشت؟ رئیس سازمان انرژی اتمی: قطعنامه جدید علیه ایران صادر شود سریع پاسخ می‌دهیم بمباران دفتر حزب بعث سوریه در بیروت + ویدئو جزئیات جدید از ماجرای جنجالی درز اسناد محرمانه اسرائیل کشته شدن ۴ تروریست در کرکوک

پمپئو نیز وارد رسوایی اوکراین گیت شد

یک مقام ارشد آمریکایی گفته «مایک پمپئو» در میان مقام هایی بوده که به تماس تلفنی بین «دونالد ترامپ» و «ولودیمیر زلنسکی» رئیسان جمهور آمریکا و اوکراین که رسوایی جدیدی را برای ترامپ به بار آورده، گوش کرده است.
تاریخ انتشار: ۱۵:۱۷ - ۰۹ مهر ۱۳۹۸ - 2019 October 01
کد خبر: ۲۳۷۳۳

به گزارش راهبرد معاصر؛ افشای مکالمه دونالد ترامپ با رئیس جمهور اوکراین و درخواست نابجای او از زلنسکی مبنی بر ارائه دادن اطلاعات پسر جو بایدن را می توان بزرگترین بحران دوران ریاست جمهوری ترامپ دانست.

 

همه چیز به گفتگوی ترامپ با رئیس جمهور آمریکا باز می گردد. رسانه‌های آمریکا گزارش داده‌اند ترامپ در این مکالمه تلفنی تلاش کرده رئیس‌جمهور اوکراین را برای تحقیقات فساد از کسب و کار «جو بایدن» و پسر او «هانت» تحت فشار قرار دهد.

 

یک مقام ارشد آمریکایی به روزنامه وال استریت ژورنال گفته «مایک پمپئو» وزیر خارجه آمریکا در میان مقام هایی بوده که به تماس تلفنی بین «دونالد ترامپ» و «ولودیمیر زلنسکی» رئیسان جمهور آمریکا و اوکراین که رسوایی جدیدی را برای ترامپ به بار آورده، گوش کرده است.

 

روزنامه وال استریت ژورنال روز دوشنبه این مطلب را به نقل از یک مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا که نامش را ننوشته، درج کرد و افزود: این افشاگری وزارت خارجه آمریکا را ، به تحقیقات استیضاح ترامپ در مجلس نمایندگان آمریکا نزدیک تر کرده است.

 

نقش پمپئو در این مکالمه تلفنی که تا قبل از این گزارشی درباره آن منتشر نشده بود یکی از چندین تحول جدید مرتبط با جنجالی است که با محوریت درخواست ترامپ از زلنسکی برای همکاری با «رودی جولیانی» وکیل شخصی ترامپ و «ویلیام بار» دادستان کل برپا شده است. ترامپ از رئیس جمهور اوکراین خواسته است با این دو مقام آمریکایی برای تحقیقات درباره مخالفان سیاسی ترامپ از جمله «جو بایدن» نامزد دموکرات انتخابات ریاست جمهوری آمریکا همکاری کند.

 

روز دوشنبه همچنین کمیته های اطلاعات، نظارت و امور خارجه مجلس نمایندگان آمریکا جولیانی را احضار کردند تا اسناد مربوط به ارتباطات خود با مقام های دولت آمریکا در تلاش هایش در اوکراین و اسناد دیگر مرتبط با چنین تلاشی را تا ۱۵ اکتبر (۲۳ مهر) ارائه دهد.

 

قانونگذاران آمریکایی بر شکواییه افشاگری که به عنوان افسر آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا معرفی شده و سندی از تماس تلفنی دو رئیس جمهور که توسط کاخ سفید منتشر شده است، متمرکز هستند.

 

اگر دموکرات ها بندهای استیضاح را تصویب کنند این موضوع به سنا ارجاع می شود و «میچ مک کانل» رهبر اکثریت سنا روز دوشنبه تایید کرد که از آن حمایت خواهد کرد.

 

تحقیقات درباره تماس تلفنی با اوکراین که همزمان با دستور ترامپ برای تعلیق کمک به اوکراین مورد توجه قرار گرفته است به بررسی تلاش های بیشتری از سوی دولت ترامپ برای تعامل با رهبران خارجی منجر شده است. ترامپ از آنها برای مسائل مهم مورد نظر خود درخواست کمک کرده است.

 

یک مقام وزارت دادگستری آمریکا روز دوشنبه گفت: ویلیام بار از ترامپ خواسته شماره تلفن تعدادی از مقامات خارجی را که به باور او دارای اطلاعاتی درباره تحقیقات اولیه وزارت دادگستری درباره تحقیقات روسیه هستند، در اختیار نهد. دو مقام آمریکایی گفته اند ترامپ به تازگی در راستای درخواست ویلیام بار از نخست وزیر استرالیا خواسته به این تحقیقات کمک کند.

 

مقام وزارت امور خارجه آمریکا از بیان این که ویلیام بار از کدام کشورها درخواست اطلاعات کرده، خودداری کرد. دادستان کل آمریکا هفته پیش در ایتالیا بسر می برد و با مقامات دولتی این کشور رایزنی کرد.

 

سفیر استرالیا در واشنگتن در نامه ای که در تاریخ ۲۸ مه (۷ خرداد) برای ویلیام بار ارسال کرده پیشنهاد کرد به تحقیقات روسیه کمک خواهد کرد. وی گفت: ما آماده هستیم همه اطلاعات مربوطه را برای کمک به این تحقیقات در اختیار شما قرار دهیم.

 

پمپئو قراراست امروزدوشنبه راهی یک سفراروپایی شود. او هفته گذشته گفته بود که شکواییه فرد افشاگر تماس تلفنی ترامپ را نشنیده اما اقدامات وزارت خارجه کاملا مناسب و متناسب با تلاش های دولت برای تقویت روابط با اوکراین بوده است.

 

پمپئو در سخنانی در اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل اشاره ای به حضور خود در زمان برقراری این تماس تلفنی نکرد و فقط گفت که «شکواییه توسط کسی تهیه شده که اطلاعات دست دومی داشته است»

 

چند روز قبل پمپئو گفت مخالف انتشار نسخه ای از تماس تلفنی ترامپ و زلنسکی است. وی ۳۱ شهریور در مصاحبه با فاکس نیوز گفت؛ چنین تماس هایی، تماس های خصوصی ببین رهبران جهان است واغلب منتشر نمی شوند. وی از بیان جزییات این تماس تلفنی خودداری کرد.

 

پمپئو تا ۴ اکتبر (۱۲ مهر) وقت دارد تا به درخواست سه کمیته وزارت امور خارجه، اطلاعات ونظارت برای ارائه اسناد مربوط به تحقیقات مربوط به این تماس تلفنی پاسخ دهد.

 

طرح کمیته های مذکور، خلع قدرت «ماری یووانویچ» سفیر سابق آمریکا در اوکراین، «کرت ولکر» نماینده ویژه آمریکا، «جورج کنت» دستیار وزارت امور خارجه در امور اروسیا و اروپا، «اولریچ برنچبال» و «جوردن سوندلند» سفیرآمریکا در اتحادیه اروپا است.


یک افشاگر ناشناس در شکوائیه‌ای فاش کرده که ترامپ ماه ژوئیه در تماسی تلفنی با «ولودیمیر زیلنسکی» رئیس جمهوری اوکراین خواسته بود تا تحقیقاتی درباره «هانتر بایدن» پسر جو بایدن به عمل آورد.

 

هانتر بایدن برای شرکت گاز اوکراینی تا سال ۲۰۱۹ کار کرده است و ترامپ و متحدان او تلاش کرده‌اند این موضوع را به تلاش جو بایدن و پسرش برای ورود به اقدامات غیرقانونی متهم کرده و به وجهه بایدن به عنوان اصلی‌ترین رقیب انتخاباتی ترامپ لطمه وارد کنند.

 

افشای محتوای این تماس تلفنی باعث شد تا دموکرات‌ها تحقیقات برای استیضاح ترامپ را آغاز کنند. در همین راستا، «الیوت اِنگل»، «آدام شیف» و «الیجاه کامینگز» رؤسای کمیته‌های امور خارجی، اطلاعات و نظارت روز جمعه «مایک پمپئو» وزیر خارجه آمریکا و شماری دیگر از مقام‌های وزارت خارجه را برای ادای شهادت در این باره به کنگره احضار کردند.

 

اِنگل، شیف و کامینگز در احضاریه تازه‌ای که برای جولیانی فرستادند، نوشتند: امتناع یا عدم پایبندی شما به احضاریه مصداق کارشکنی در تحقیقات مجلس نمایندگان برای استیضاح تلقی شده و تبعاتی منفی برای شما و رئیس جمهوری خواهد داشت.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده