سردار جلالی: عدم اجرای ضوابط ابلاغی پدافند غیرعامل، جرم‌انگاری است-راهبرد معاصر
عملیات مشترک مرزبانان ایران و عراق در مقابله با سلاح‌های غیرمجاز پیام تسلیت رهبر انقلاب درپی درگذشت حاج سید علاءالدین میر محمد صادقی رئیس‌جمهور عازم قاهره شد رئیس‌جمهور فردا به مصر می‌رود تاجگردون: ۱۱ میلیارد دلار برای کالا‌های اساسی تخصیص یافت  بودجه ۱۴۰۴ به شورای نگهبان ارسال شد استاندار تهران: تعطیلی‌ها روزانه اعلام می‌شوند ربیعی: رئیس‌جمهور قانون حجاب و عفاف را در دستورکار شورای امنیت ملی قرار داد وکیل پرونده «کنسرت فرضی»: بازداشت پرستو احمدی در مازندران سخنگوی دولت: افزایش دو یا سه برابری بودجه نیرو‌های مسلح صحّت ندارد امام جمعه موقت تهران: هدف رژیم صهیونیستی از نیل تا فرات است / جامعه جهانی برای توقف این رژیم به پا خیزد  واکنش صمصامی به گران سازی نرخ ارز؛ وزیر اقتصاد استیضاح شود + عکس اطلاعیه سپاه: شبکه ضد امنیت ملی در قزوین متلاشی شد بیانیه سپاه / آغاز دورانی نوین از پروسه شکست دشمنان امت اسلامی و غلبه جبهه مقاومت بر توطئه ترکیبی جبهه باطل سخنگوی دولت: اغلب بنزین تولیدی کشور مطابق با استانداردهای یورو ۴ است

سردار جلالی: عدم اجرای ضوابط ابلاغی پدافند غیرعامل، جرم‌انگاری است

رئیس سازمان پدافند غیرعامل با بیان اینکه اجرایی نکردن مصوبه‌ها و شیوه‌نامه‌های تدوین شده در قانون تشکیل سازمان پدافند غیرعامل کشور برای اولین بار جرم انگاری شده است، گفت: با دستگاه‌هایی که نسبت به اجرای اصول پدافند غیرعامل کوتاهی کنند برخورد قانونی پیش‌بینی شده است.
تاریخ انتشار: ۰۹:۴۸ - ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 May 14
کد خبر: ۲۴۰۷۳۶

به گزارش راهبرد معاصر، شورای پدافند غیرعامل استان هرمزگان با حضور سردار غلامرضا جلالی رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور و جمعی از معاونین این سازمان و مهدی دوستی استاندار هرمزگان برگزار شد.


سردار جلالی در این مراسم با اشاره به اهمیت استان هرمزگان به عنوان دروازه شبکه لجستیکی کشور، اظهار داشت: وجود زیرساخت‌های انرژی و صنعتی و قرار گرفتن تنگه راهبردی هرمز در این استان، هرمزگان را به استان حائز اهمیت بالا تبدیل کرده است.


به گفته وی، با توجه به ظرفیت های خلیج فارس به عنوان هاب انرژی و موقعیت تنگه هرمز، راهبرد تقویت دفاع مناسب دریایی، هرمزگان را به عنوان قطب دفاعی کشور مطرح کرده و اهمیت ملی، توسعه‌ای، دفاعی آن را دو چندان نموده است. از همین رو تامین امنیت و ارتقای تاب آوری زیرساختی و دریایی استان به لحاظ پدافند غیرعامل بسیار نقش مهمی دارد.


رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با بیان اینکه با جنگ ترکیبی پنج لایه علیه کشور مواجه هستیم، خاطرنشان کرد: نخستین لایه تهدید از درون است. موضوع دوم در جنگ ترکیبی، آسیب‌پذیری زیرساختی سایبری است که در قالب سه دسته آسیب‌پذیری درجه یک با آسیب و راهکار مشخص، آسیب‌پذیری درجه دو با ماهیت ناشناخته و آسیب درجه سوم یا امپلنتی شامل آسیب به سخت‌افزار، نرم افزار و میان افزار، تعریف می‌شود. براساس ارزیابی‌ها، بیش از ۸۰ درصد آسیب‌پذیری‌ها از نوع درجه یک هستند که با برنامه‌ریزی مدون می‌توان با این تهدیدات مقابله کرد.


به گفته سردار جلالی، در این زمینه سازمان پدافند غیرعامل کشور، دستورالعمل امن‌سازی اضطراری پدافند سایبری را آماده کرده که تمام آسیب پذیری‌های ممکن را احصا کرده و راهکار‌های برطرف کردن آن را نیز تشریح کرده است که با اجرای آن بخش عمده‌ای از تهدیدات احتمالی بی اثر خواهد شد.


وی همچنین بر لزوم برنامه ریزی برای مدیریت پیامدهای ناشی از تهدیداتی که به منجر به قطع خدمات می‌شود تاکید کرد و متذکر شد: همه دستگاه ها باید برنامه حفظ تداوم کارکرد مخصوص به خود را با توجه به ماموریت و اهمیت در زنجیره ارائه خدمات خود به کار بگیرند تا چنانچه زیرساختی با تهدید مواجه شد، کارکرد و سرویس دهی آن دچار اختلال نشود و مردم کمترین تاثیر را از پیامدهای ناشی از تهدیدات را تجربه کنند.


توجه به مدیریت پیامد، کاهش آسیب پذیری و مدیریت وابستگی‌ها و برگشت پذیری زیرساخت و تعیین سخنگوی واحد در هنگام بروز رخدادها و حوادث در دستگاه های خدمت رسان، از جمله موارد مورد تاکید سردار جلالی دراین جلسه بود.


به گفته رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور استان‌های جنوبی از جمله استان هرمزگان به لحاظ جغرافیایی در زمینه مواجه با مهاجمان زیستی به عنوان پیشانی پدافند زیستی کشور محسوب می‌شوند که در زمینه مقابله با تهدیدات زیستی برنامه ریزی و مراقبت های لازم صورت گیرد.


وی با تشریح اهمیت تصویب قانون تشکیل سازمان پدافند غیرعامل کشور، گفت: شورای دائمی هفت نفره پدافند غیرعامل به عنوان عالی‌ترین مرجع تصمیم‌گیر در زمینه پدافند غیرعامل کشور تصویب و اجرایی شده و اجرایی نکردن مصوبه‌ها و شیوه‌نامه‌های تدوین شده شورای دائمی پدافند غیرعامل در این قانون برای اولین بار جرم انگاری شده و با دستگاه‌هایی که نسبت به اجرای اصول پدافند غیرعامل کوتاهی کنند برخورد قانونی پیش‌بینی شده است.


سردار جلالی با تشریح اهمیت نظام عملیاتی حفاظت از زیرساختهای با اهمیت بالا، متذکر شد: برنامه ملی حفاظت از زیرساخت های با اهمیت بالا تصویب و برای همه دستگاه ها تعیین شده است در این برنامه حوزه های بحرانی و با اهمیت بالا شناسایی شده که برای هر دستگاه نقش و وظایف مشخصی تعریف شده است.


استاندار هرمزگان: اجرای طرح جامع پدافند غیرعامل در غرب بندرعباس، صیانت از سرمایه‌های ملی است
مهدی دوستی استاندار هرمزگان نیز در این نشست با اشاره به اهمیت اجرای طرح‌های پدافندی، اظهار کرد: توسعه صنعتی استان با جدیت در حال پیگیری است و چندین پروژه در حوزه‌های مهم از جمله نفت، انرژی و صنعت به ویژه در حوزه فولاد در حال اجرا است که در همین راستا ضرورت بازنگری و طراحی مجدد مسائل پدافندی را دو چندان کرده است.


استاندار هرمزگان گفت: طرح‌های پدافندی با هدف صیانت و حراست بهتر و جامع تر از زنجیره خدمت به مردم و ظرفیت‌های غنی موجود در استان در حال اجرا هستند و پیشنهاد مشخص ما اجرای طرح جامع و ویژه پدافند غیر عامل در محدوده غرب بندرعباس به منظور حراست بهتر از این سرمایه‌های ملی است.


استاندار هرمزگان با برشمردن برخی چالش‌های حیاتی استان و با اشاره به جایگاه خاص هرمزگان در کشور، نگاه ویژه پدافندی به استان را ضروری دانست.

در ادامه این جلسه رؤسای کارگروه‌های مختلف شورای پدافند غیرعامل استان از جمله انرژی، بهداشت، کشاورزی و فناوری اطلاعات به ارائه گزارشات از عملکرد خود پرداختند./ فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده