موافقت نماینده ولی‌فقیه با مطالبات مولوی حسین‌زهی تست موفق آمیز جدیدترین تسلیحات و موشک‌ها در رزمایش ارتش رزمایش امنیتی تهاجمی و متحرک نزاجا پایان یافت دبیر ستاد امر به معروف: سند جامع «امر به معروف» در انتظار تصویب مجمع تشخیص مصلحت است سرلشکر باقری: ایران در رزمایش بین المللی دریایی پاکستان شرکت خواهد کرد پزشکیان: وزیر نیرو گفت اگر دو ساعت خاموشی بدهیم، مشکل حل می‌شود، اما محاسبه درست نبود انهدام شبکه تکفیری ـ سلفی در سرپل‌ذهاب سرلشکر باقری: ایران و‌ پاکستان برای تبدیل مرز‌ها به کانون دوستی تلاش می‌کنند سرپرست فرمانداری کرج منصوب شد رهبر انقلاب: شهیدان رازینی و مقیسه مستوجب پاداش الهی و شهادت در راه خدا شدند اقامه نماز رهبر انقلاب بر پیکر دو قاضی شهید سردار رادان: شناسایی و دستگیری عوامل ترور قضات در دستور کار است پزشکیان: به‌دنبال سلاح هسته‌ای نیستیم پزشکیان: برخی نهاد‌ها مثل نیرو‌های مسلح می‌توانند پادگان‌ها و نیرو‌های خود را به جنوب منتقل کنند سرلشکر باقری وارد پاکستان شد + جزییات سفر

ثبت کمترین میزان بیکاری ۱۸ سال اخیر در دولت رئیسی

وزیر اقتصاد و امور دارایی در مجلس گفت: طبق آمارها نرخ متوسط بیکاری کشور که ۸.۱ درصد در سال ۱۴۰۲ اتفاق افتاد در تاریخ ۱۸ سال نرخ‌های بیکاری کشورمان، حکایت از بهترین وضعیت دارد.
تاریخ انتشار: ۱۰:۳۷ - ۰۲ تير ۱۴۰۳ - 2024 June 22
کد خبر: ۲۴۶۳۸۱

به گزارش راهبرد معاصر، سیداحسان خاندوزی وزیر اقتصاد و دارایی در جلسه علنی امروز (شنبه 2 تیرماه) قوه مقننه در جریان قرائت گزارش عملکرد منابع مالی تبصره (18) لایحه بودجه که به موضوع حمایت از تولید و اشتغال پایدار و رشد تولید ملی اشاره دارد، گفت: در شهریورماه سال گذشته رهبر معظم انقلاب اسلامی فرمودند که در بخش اقتصاد کارهای خوبی در دولت سیزدهم انجام گرفته است و تعدادی از شاخص‌های اقتصاد نمایانگر این رشد است.

 

 
وزیر اقتصاد و امور دارایی ادامه داد: نه تنها روایتگران اقتصاد داخلی بلکه نهادهای بین‌المللی نیز رسماً به ظاهر شدن آثار اقتصاد کلان سیاست‌های 3 سال اخیر اذعان و اعتراف کرده‌اند؛ به عنوان مثال بانک جهانی در گزارش اردیبهشت ماه خود به صراحت از عبارت "اقتصاد ایران در زمینه رشد تاب‌آور و پایدار شده است، استفاده کرده است و این مسئله علیرغم همه تلاش‌های ژئوپلتیک در منطقه است" استفاده کرده است.


وی تأکید کرد: وقتی بدخواهان دولت و ملت ایران اذعان می‌کنند که مسیرهای اصلاح رشد و سرمایه‌گذاری در اقتصاد ایران از مسیر گذشته خود خارج شده، این نشان‌دهنده این است که ما در حوزه به تحرک درآمدن اقتصادی که گروگان گرفته شده بود، موفق عمل کرده‌ایم.

 

عضو کابینه دولت سیزدهم با اشاره به آمارهای بانک مرکزی طی 30 سال اخیر، گفت: این آمارها حکایت از این دارد که رشد اقتصادی فقط در دولت هشتم بوده است  که از متوسط رشد دولت آیت‌الله رئیسی بیشتر بوده است بنابراین این رشد در سایر دولت‌ها متوسط رشد در دولت نهم 3.7 درصد، در دولت دهم یک درصد، در دولت یازدهم 2.6 درصد، در دولت دوازدهم 0.3 درصد و در دولت سیزدهم و در طول مدت 3 سال 4.5 درصد رشد اقتصادی بوده است.

 

خاندوزی با اشاره به رشد سرمایه‌گذاری خارجی در دولت سیزدهم گفت: طبق آماری که از سال 1384 و سال 1387 تا به امروز وجود دارد یعنی در طول 17 سال گذشته بالاترین میزان سرمایه‌گذاری محقق شده متعلق به سال 96 بود آن هم با کمتر از 2.8 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی بود. این در حالی است که رکورد این مسئله در سال 1401 شکسته شد و به 4.1 میلیارد دلار و در سال 1402 به 5.5 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی تبدیل شد.

وزیر اقتصاد و دارایی ادامه داد: صادرات غیرنفتی کشور هم در سال 1401 بالاترین میزان ارزش صادرات دلاری را شامل می‌شود.

 

وی با اشاره به نرخ بیکاری کشور در اکثر استان‌های کشور بیان کرد: طبق آمارها نرخ متوسط بیکاری کشور که 8.1 درصد در سال 1402 اتفاق افتاد مجدداً در تاریخ 18 سال نرخ‌های بیکاری کشورمان، حکایت از بهترین وضعیت دارد.

 

عضو کابینه دولت سیزدهم در ادامه با اشاره به روند شاخص‌های کلان و شاخص‌های اقتصادی مربوط به وزارت اقتصاد و امور دارایی بیان کرد: این شاخص‌ها مشمول سازمان امور مالیاتی، خزانه‌داری کل کشور، گمرک ایران و حوزه محیط کسب و کار را شامل می‌شود.

 

خاندوزی تأکید کرد: مهمتر از عدد و رقم‌های رشد سرمایه‌گذاری و بیکاری و همچنین صادرات غیرنفتی، مسئله کیفیت و تحول سیاست‌هایی است که باید همزمان با این موضوع در 3 سال گذشته دنبال می‌شد، به عنوان مثال در حوزه خزانه‌داری کل کشور ما شاهد افزایش تسویه به موقع اوراق مالی دولت نیز بودیم که این رقم در دولت گذشته سالانه 45 همت و در دولت سیزدهم به 160 همت افزایش پیدا کرد.

 

وزیر اقتصاد و دارایی در رابطه با موضوع حساب واحد خزانه ادامه داد: موضوع حساب واحد خزانه به شکل کامل تبدیل به پرداخت به ذینفع نهایی آن هم به شکل اعتباری شد.

 

وی با اشاره به آمارها در زمینه اموال غیرمنقول و املاک و مستغلات دولت تأکید کرد: از زمان ریاست آیت‌الله رئیسی بر قوه اجرایی این اموال 530 هزار فقره مستغلات شناسایی شده بود، این در حالی است که این عدد به بیش از یک میلیون و 100 هزار فقره اموال و دارایی‌های تازه شناسایی شده رسید.

 

عضو کابینه دولت سیزدهم با اشاره به عملکرد سازمان امور مالیاتی بیان کرد: در سازمان امور مالیاتی و از روزی که دولت سیزدهم کار خود را آغاز کرد حدود 5.5 میلیون نفر مودیان مالیاتی داشتیم و در دولت‌های گذشته هر سال 100 الی 200 هزار مودی جدید شناسایی شد اما در طول این 3 سال ما 5.5 میلیون مودی را به 12 میلیون نفر مودی رساندیم تا بار مالیاتی به صورت عادلانه توزیع شود و جلوی فرارهای مالیاتی گرفته شود.

 

خاندوزی ادامه داد: همچنین در مسئله پرداخت مالیات بر ارزش افزوده شهرداری‌ها قبل از دولت آیت‌الله رئیسی 25 هزار میلیارد تومان منابع واریز می‌شد این در حالی است که سال گذشته 135 هزار میلیارد تومان از محل مالیات بر ارزش افزوده به شهرداری‌های کشور منابع واریز شد و این به چند برابر رسید.

 

وزیر اقتصاد و دارایی با اشاره به حوزه بازار سرمایه افزود: شرکت‌های پذیرفته شده و فعال در کشور که از 699 به 761 شرکت افزایش پیدا کرد باعث شد تا انحصار لازم در این بخش شکسته شود.

 

وزیر امور اقتصادی و دارایی ادامه داد: سهم بخش غیردولتی در صنعت بیمه از 68 درصد به بیش از 82 درصد افزایش پیدا کرد و صدور مجوزهای فعال نیز افزایش پیدا کرد. در بدو حضور در وزارت اقتصاد چندین شرکت اعلام می کردند که چندین سال است در صف دریافت مجوز هستند. خوشبختانه 33 شرکت بیمه در دولت سیزدهم به بیش از 40 شرکت افزایش پیدا کرد و برای اولین بار بیمه مشترک بین شرکت بیمه ایران و یک شرکت خارجی برقرار شد. تاسیس شرکت های بیمه اتکایی فراگیر در شرایط تحریم و غیر تحریم می تواند مسئله اتکایی ما را حل و فصل کند.

 

وی افزود: در حوزه سیاست گذاری های اقتصادی موضوع الگوی جدید اعتبار سنجی مردم در دستورکار قرار گرفت، بسیاری از مردم به بانک ها و سایر نهادها مراجعه می کردند و اعلام می شد اعتبارسنجی برای آن ها وجود ندارد، طبق الگوی قدیم 30 درصد جمعیت کشور معادل 19 میلیون نفر قابل اعتبار سنجی بود اما در مدل جدید 100 درصد جمعیت کشور نمره اعتبار سنجی دارند.

 

خاندوزی ادامه داد: در حوزه مدیریت هوشمند آرد در سال 1402، 8 میلیون و 100 هزار تن آرد مصرف کردیم که میزان آن به حجم مصرف سال 98 بازگشت. این اتفاق با جلوگیری از پرت ها و اتلاف ها صورت گرفت.

 

وی عنوان کرد: در زمینه شفافیت مجوزها و درگاه ملی مجوزها باید اعلام کنم امروز بیش از 2 میلیون و 700 مجوز جدید بدون کاغذ و مراجعه با حداکثر تکریم مردم و به همین میزان مجوز کاغذی به شناسه یکتا صورت گرفته که باعث می شود دوره جدیدی از امکان نظارت های برخط در حوزه کسب و کار کشور و با سهل ترین امکان برای مردم فراهم شود. تا امروز 60 درصد همه مجوزهای کاغذی به شناسه یکتا تبدیل شده است و بازخورد این اقدام را در شهرهای خود مشاهده کرده اید.

 

عضو کابینه دولت سیزدهم تصریح کرد: لایحه مالیات بر مجموع درآمد در اختیار مجلس دوازدهم قرار گرفته و درخواست دارم این لایحه را به عنوان ریل گذاری تحولی برای آینده در دستورکار کمیسیون ها قرار بگیرد زیرا می تواند برای سال های بعد نظام مالیاتی را در حوزه عدالت، هوشمند شدن و عبور از دوره ناکارآمد و احیانا دوره ناسالم مالیات ستانی وارد عصر جدیدی کند. نقشه راه رشد غیر تورمی توسط وزارت اقتصاد در دولت سیزدهم تدوین شده است.

 

وی گفت: در حوزه خصوصی سازی‌ها که گلایه پرغصه و پر تکرار سال های گذشته بود در دولت آقای رئیسی ابتدا درنگی در کل خصوصی سازی های صورت گرفته در ادوار صورت گرفته شد که بیش از 900 مورد سهام و دارایی واگذار شده بود سپس تلاش شد درصدی از سهام هلدینگ ستاره خلیج فارس با حدود 108 میلیارد تومان ارزش به شکلی کاملا شفاف طی 3 روز مستمر در تالار بورس به صورت رقابتی و اهلیت خریداران صورت بگیرد. همچنین مسئله واگذاری دو باشگاه پرطرفدار ورزشی کشور صورت گرفت و برای اولین بار به جای نمایندگان وزرا و دستگاه های اجرایی دولتی کارگروهی تشکیل دادیم که دبیرخانه آن کانون سهام عدالت است تا نماینده سهام عدالت در فولاد و پتروشیمی بیمه و سایر جاهای دیگر را تعیین کند.

 

خاندوزی ادامه داد: در خصوص مولدسازی دارایی های دولت توضیحات زیادی وجود دارد و خوشبختانه اتفاق بزرگی در سال گذشته آغاز شد، اگرچه عدد 54 هزار میلیارد تومان مولدسازی سال 1402 از منظر ما بسیار مهم است و در سال 1403 و 1404 بیش از 100 هزار میلیارد تومان از این محل محقق شود. اینکه شروع دولت ها از نفت خواری به سمت مولدسازی دارایی ها حرکت کند بسیار مهم است.

 

وی گفت: غیر از افزایش درآمد گمرک میانگین زمان پاسخگویی در دستگاه های همجوار گمرک در ابتدای دولت سیزدهم حدود 12 روز بود که امروز به 6.5 روز کاهش پیدا کرده، نیمی از بخشنامه های مکرر خسته کننده و رانت آور سال 1401 را اجازه ندادیم در سال 1402 محقق شود. در 2 ماهه ابتدایی سال جاری نیز مجددا 30 درصد از 50 درصد باقیمانده کاهش پیدا کرد تا دستگاه ها بتوانند پیش بینی های خود را انجام دهند.

 

خاندوزی ادامه داد: سامانه جدید گمرک راه اندازی شده و حدود 40 درصد میزان دولت های قبل آشکارساز جدید به گمرکات طی 2 سال و نیم گذشته افزوده شده است. ترانزیت کالاها از 11.5 میلیون تن در سال 99 به حدود 18 میلیون تن در سال 1402 افزایش پیدا کرده است، این عدد حجم کالاهای ترانزیت شده می باشد که بالاترین میزان ترانزیت اقتصاد ایران با رشد 58 درصدی نسبت به سال 1401 است.

 

وی با تاکید بر اینکه 38 درصد کشفیات گمرکات افزایش پیدا کرده است، عنوان کرد: در هر نقطه ای که می رفتیم رد انحصار را مشاهده می کردیم، انحصار کارگزاری های گمرک پس از 7 سال شکسته شد و تعداد آن ها از 1600 کارگزار به بیش از 4 هزار کارگزاری افزایش پیدا کرده است.

 

خاندوزی با بیان اینکه مسئولیت کمیسیون های مشترک بین ایران، چین، عراق و مجارستان به عنوان تنها کشور اروپایی برعهده وزارت اقتصاد بوده است، گفت: اطلس سرمایه گذاری در تمامی استان ها ایجاد شده است. قفسه های انبارهای جدید سازمان اول املاک تملیکی رشد 2 هزار درصدی داشته است و از سویی دیگر اعاده کالاهای متروکه نیز رشد هزار درصدی را تجربه کرده است و فعالان اقتصادی خودشان کالاهای خود را اعاده کردند تا به چرخه اقتصاد برگردد.

 

وزیر امور اقتصاد و دارایی عنوان کرد: مزایده های سراسری رشد 600 درصدی داشته اند و به صورت الکترونیکی برای اولین بار برگزار شد در حالی که در گذشته مشخص نبود در تاریکخانه ها چگونه مزایده ها برگزار می شد.

 

عضو کابینه دولت سیزدهم گفت: در مرکز عالی دادخواهی مالیاتی کشور میانگین رسیدگی به دادخواهی ها را از 42 ماه در انتهای دولت دوازدهم به 12 ماه در سال 1402 کاهش دادیم، حداکثر ظرف یکسال تمام پرونده ها تعیین تکلیف می شود و هیات های 251 مکرر تحت نظر وزیر اقتصاد و دارایی بود، در 23 استان کوچک سازی شده تا در مناطق قابل نظارت و بدون دسترسی های رانتی باشد./ تسنیم

ارسال نظر