بیانیه وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران: اظهارات ترامپ، نشانه دیگری از رویکرد مزوّرانه سیاستگزاران آمریکا نسبت به ملت‌های منطقه است ترامپ: در حال تلاش برای دستیابی به توافقی با ایران هستیم تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران «ویتکاف» و «روبیو» عازم استانبول می‌شوند بقایی: تناقض‌ها در مواضع، نشانه جدّیت و حسن نیّت آمریکایی‌ها در روند مذاکرات نیست هشدار انصارالله به ۲ شرکت هواپیمایی برای پرواز به فرودگاه بن گوریون کاخ سفید: ترامپ توافق همکاری اقتصادی با قطر به ارزش بیش از یک تریلیون دلار را امضا کرد کاخ سفید: ترامپ توافق همکاری اقتصادی با قطر به ارزش بیش از یک تریلیون دلار را امضا کرد ترامپ: الجولانی اسرائیل را به رسمیت خواهد شناخت اسلامی: برچیده شدن غنی سازی را نمی‌پذیریم/ دنبال نظامی سازی هسته‌ای نیستیم سخنگوی وزارت خارجه: نشست مدیران سیاسی ایران و سه کشور اروپایی جمعه برگزار خواهد شد دیدار امیر قطر با ترامپ با محوریت همکاری برای صلح در منطقه حمایت رئیس جمهور عراق از مذاکرات جاری بین آمریکا و ایران پاکستان: به آتش‌بس با هند پایبند می‌مانیم واشنگتن: مذاکرات با ایران همچنان پیشرفت دارد

انگلیس دادگاه لاهه را بر سر رژیم صهیونیستی به چالش می‌کشد

انگلیس حق دادگاه کیفری بین‌المللی (آی‌سی‌سی) برای صدور حکم بازداشت بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی و وزیر جنگ آن را به چالش کشیده است.
تاریخ انتشار: ۱۰:۰۸ - ۰۹ تير ۱۴۰۳ - 2024 June 29
کد خبر: ۲۴۷۴۳۹

به گزرش راهبرد معاصر؛  انگلیس مدعی است که دیوان کیفری بین‌المللی صلاحیت رسیدگی به جرایم سران رژیم صهیونیستی را ندارد. کریم خان، دادستان ارشد این دادگاه مستقر در لاهه، نتانیاهو و یوآو گالانت، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی را به جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت در غزه متهم کرده است.

 

دیوان کیفری بین‌المللی اکنون چالش انگلیس را بررسی می‌کند و این مساله، تصمیم‌گیری درباره صدور حکم را حداقل تا پایان ماه آینده به تعویق می‌اندازد.

 

به گزارش تلگراف، درخواست انگلیس برای طرح این چالش در ۱۰ ژوئن به صورت مخفیانه مطرح شد، اما اکنون قبل از انتخابات پارلمانی بریتانیا در ۴ ژوئیه فاش شده است. این دیوان تا ۱۲ ژوئیه به لندن مهلت داده است تا ادعای کامل خود را ارائه کند.

 

ریشی سوناک، نخست‌وزیر انگلیس در ماه مه هم به تصمیم دیوان کیفری‌ بین‌المللی برای صدور حکم بازداشت علیه سران رژیم صهیونیستی به اتهام کشتار و جنایت در حق فلسطینیان اعتراض کرده بود. با این حال، دیوید لامی، وزیر امور خارجه دولت سایه انگلیس گفته بود، در صورت صدور حکم بازداشت علیه نتانیاهو توسط لاهه، حزب کارگر به دنبال اجرای این حکم خواهد بود.

 

در این چالش حقوقی، انگلیس این سوال را مطرح می‌کند که آیا دیوان کیفری بین‌المللی می‌تواند دستور بازداشت شهروندان صهیونیست اراضی اشغالی فلسطین را صادر کند یا خیر. وزارت خارجه انگلیس مدعی است که طبق توافقنامه اسلو هیچ صلاحیتی برای رسیدگی به این مساله وجود ندارد.

 

این مسائل در شرایطی مطرح می‌شود که رژیم صهیونیستی طی جنایاتش از هفتم اکتبر و بعد از عملیات فلسطینی طوفان الاقصی جان نزدیک به ۳۸ هزار فلسطینی را گرفته است که اکثر قربانیان را زنان و کودکان تشکیل می‌دهند. پیشتر دیوان بین‌المللی دادگستری هم به تل‌آویو دستور داد تا عملیات‌هایش را در جنوب فلسطین اشغالی متوقف کند اما رژیم صهیونیستی بی‌توجه به انتقادها و اعتراض‌ها به کشتار فلسطینیان ادامه می‌دهد./ ایسنا

ارسال نظر