شروط پ. ک. ک برای ورود به عرصه سیاسی: آزادی «عبدالله اوجالان»، خواسته اصلی ما برای ادامه روند صلح است موارد اختلافی میان حماس و اسرائیل در مذاکرات آتش‌بس واکنش سازمان ملل و فیدان به خلع سلاح پ. ک. ک بیانیه وزارت خارجه آمریکا درباره کشته شدن یک شهروند آمریکایی در کرانه باختری اخراج دسته‌جمعی در وزارت خارجه آمریکا؛ ۱۳۵۰ دیپلمات کنار گذاشته شدند موافقت آمریکا با فروش احتمالی تجهیزات پشتیبانی A-۲۹ Super Tucano به ارتش لبنان هدیه ویژه نتانیاهو برای ترامپ اذعان هاآرتص به دستیابی هکر‌های ایرانی به اطلاعات صد‌ها مقام اسرائیلی سرکرده پ‌ک‌ک برای دومین بار خواستار خلع سلاح این گروه شد سفارت چین: به ایران موشک نداده‌ایم سفر هیئت قطری به آمریکا / جزئیات برنامه این گروه در کاخ سفید نتانیاهو: با ترامپ درباره تلاش‌ها برای آزادی زندانیان در غزه صحبت کردم بازداشت نظامیان بخش پدافند هوایی اسرائیل به اتهامات جنسی عراقچی با محمد بن سلمان دیدار و گفت‌و‌گو کرد نشست قریب‌الوقوع الجولانی با نتانیاهو در کاخ سفید

چپ‌گرایان در انتخابات پارلمانی فرانسه پیروز شدند

وزارت کشور فرانسه اعلام کرد که ائتلاف احزاب چپ‌گرا با کسب بیشترین کرسی در انتخابات پارلمانی این کشور در جایگاه نخست قرار گرفتند.
تاریخ انتشار: ۰۸:۱۶ - ۱۸ تير ۱۴۰۳ - 2024 July 08
کد خبر: ۲۴۸۷۲۲

به گزارش راهبرد معاصر، وزارت کشور فرانسه اعلام کرد نتایج نهایی شمارش آراء انتخابات پارلمانی این کشور نشان می‌دهد که ائتلاف جریان‌های چپ‌گرا به نام «جبهه مردمی جدید» جدید با کسب ۱۸۲ کرسی، در جایگاه نخست قرار گرفته است.

 

براساس داده‌های منتشرشده از طرف وزارت کشور فرانسه، ائتلاف احزاب میانه‌رو به رهبری «امانوئل ماکرون» با کسب ۱۶۸ کرسی و ائتلاف احزاب راست‌گرا به نام «اجتماع ملی» با کسب ۱۴۳ کرسی به ترتیب در جایگاه دوم و سوم قرار گرفته‌اند.

 

«حزب جمهوری‌خواه» نیز با کسب ۴۵ کرسی در جایگاه چهارم قرار دارد و بقیه احزاب نیز با کسب ۳۹ کرسی در جایگاه بعدی قرار دارند.

 

مقامات محلی از مشارکت ۶۰ درصدی مردم در پای صندوق‌های رأی خبر می‌دهند که بالاترین میزان مشارکت از سال ۱۹۸۳ به شمار می‌رود. امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه و سایر مقامات این کشور به شدت نگران به قدرت رسیدن راستگرایان در پارلمان بودند. حتی مقامات اتحادیه اروپا نیز نگرانی خود را از این موضوع ابراز کردند.

 

راستگرایان با تاکید بر ملی گرایی، مخالف نهادهایی همچون اتحادیه اروپا هستند که اقدام به محدود کردن آزادی عمل کشورها می‌کند و به منافع ملی اهمیتی نمی‌دهد. همچنین راستگرایان بر مقابله با بحران پناهجویان تاکید دارند.

 

استعفا می‌کنم / مردم فرانسه سه خطر بزرگ را به حاشیه راندند

گابریل آتال، نخست وزیر فرانسه پس از اعلام نتایج نهایی مبنی بر پیروزی ائتلاف چپ‌گرای «جبهه مردمی نو» در دور دوم انتخابات پارلمانی این کشور، گفت که استعفا خواهد کرد.

 

آتال گفت: فردا صبح استعفای خود را به امانوئل ماکرون (رئیس جمهور فرانسه) تحویل می‌دهم و تا هر زمان که نیاز باشد، به وظایفم عمل خواهم کرد. از ابتدای این کارزار درباره سه خطر هشدار دادم؛ خطر اکثریت مطلق حزب چپ‌گرای فرانسه تسلیم‌ناپذیر، خطر اکثریت مطلق حزب رالی مالی و خطر ناپدیدشدن جنبشی که تجلی ارزش‌ها و اصول ماست.

 

نخست وزیر فرانسه اضافه کرد: مردم فرانسه این سه خطر را کاملاً به حاشیه راندند. امروز هیچ اکثریت مطلقی تحت رهبری راست‌افراطی وجود ندارد. به این روح فرانسوی باور دارم که عمیقاً در روح جمهوری ریشه و تعهد دارد. نخست وزیری (فرانسه) افتخار زندگی من بود.

 

شکست غیرمنتظره راست‌گرایان و پیروزی خیره‌کننده در دور دوم انتخابات

حدود ۴۹ میلیون نفر از مردم فرانسه دیروز یکشنبه پای صندوق‌های رأی رفتند تا در دور دوم انتخابات پارلمانی تکلیف ۵۷۷ کرسی پارلمان این کشور را مشخص کنند.

 

مردم فرانسه روز یکشنبه ۳۰ ژوئن (۱۰ تیر) نیز با حضور بی‌سابقه در دور نخست انتخابات پارلمانی زودهنگام فرانسه شرکت کردند. آنچه بیش از همه جلب توجه کرد، مشارکت بالا و حدود ۶۷ درصدی فرانسوی‌ها در این دور از انتخابات پارلمانی بود که طی دهه‌های گذشته و حتی بعد از جنگ جهانی دوم در این کشور بی‌سابقه است.

 

در این انتخابات، سه بلوک سیاسی بزرگ رقابت کردند که عبارت بودند از «اجتماع ملی» وابسته به جریان راست افراطی، ائتلاف میانه‌روی «ائتلاف با هم» به رهبری «امانوئل ماکرون» رئیس‌جمهور فرانسه و ائتلاف «جبهه مردمی جدید» متشکل از نیروهای چپ، چپ میانه و سبز.

 

نتایج شمارش آرا در مرحله اول نشان داد که حزب راستگرای «اجتماع ملی» متعلق به «مارین لوپن» حدود ۳۳.۲ درصد آرا را در مرحله اول به دست آورد و صدرنشین انتخابات پارلمانی فرانسه شد؛ آرایی که حدود پنج درصد بیشتر از ائتلاف جناح چپ «جبهه جدید مردمی» است که ۲۸.۱ درصد آرا را کسب کرد. ائتلاف میانه‌روی امانوئل ماکرون نیز با حدود ۲۱ درصد آرا در رتبه سوم قرار گرفت./ مهر

ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار