به گزارش راهبرد معاصر، در اوج تابستان برخی از مناطق دمای بیسابقهای را تجربه کردهاند. قرار گرفتن در معرض گرمای شدید که علت اصلی مرگومیر ناشی از آبوهواست، میتواند منجر به گرمازدگی، گرماگرفتگی و فشار اضافی بر قلب و کلیهها شود و شرایط زمینهای مانند بیماریهای قلبی عروقی و بیماریهای تنفسی را تشدید کند. اما گرمای شدید همچنین میتواند تأثیر پیچیدهتری بر بدن داشته باشد و بر آنچه مردم میخواهند بخورند و میزان آن تأثیر میگذارد.
بهطور خلاصه، با افزایش دما، اشتها ممکن است کاهش یابد و محققان میگویند دلیلی برای آن وجود دارد.
دکتر آلیسون چیلدرس، متخصص تغذیه در بخش علوم تغذیه در دانشگاه فناوری تگزاس در لوبوک آمریکا گفت برای هضم غذا و ذخیره مواد مغذی انرژی استفاده میشود که گرما تولید میکند.
چیلدرس توضیح داد تفاوت مشخصی در دریافت کالری در هوای سرد و گرم وجود دارد. کالری معیار اندازهگیری گرماست و در محیط سرد، برای ایجاد گرما در بدن باید کالری بسوزانید. افرادی که در محیط گرم یا داغ هستند، کالری زیادی مصرف نمیکنند زیرا بدن را گرم میکند.
دکتر گوردون فیشر، استاد حرکتشناسی و معاون پژوهشی دانشکده آموزش و علوم انسانی و گروه مطالعات انسانی در دانشگاه آلاباما در بیرمنگام آمریکا ابراز کرد: در حالی که مکانیسمهای ارتباط بین دما و اشتها بهطور کامل شناخته نشده است، نتایج تحقیقات حیوانی نشان میدهد که دمای محیط بالاتر ممکن است تولید هورمون گرلین روده را کاهش دهد که باعث تحریک گرسنگی در مغز میشود. ارتباط بین فرآیندهای تنظیم حرارت در مغز و معده ممکن است در تنظیم غذای مصرفی نقش داشته باشد، اما ما نتوانستیم مکانیسم دقیقی برای توضیح این موضوع شناسایی کنیم.
گرلین، هورمونی است که در معده و روده کوچک تولید میشود و اغلب از آن بهعنوان «هورمون گرسنگی» یاد میشود زیرا اشتها را تحریک میکند و باعث افزایش مصرف غذا میشود. گرلین همچنین در تنظیم انرژی که تعادل بین کالری مصرفی و کالری سوزانده شده است، نقش دارد.
در گرما، این را بخورید و آن را نخورید
کارشناسان معتقدند برخی از غذاها گرمای بیشتری نسبت به سایر غذاها به ارمغان میآورند و نه فقط به این خاطر که تند هستند. چیلدرس بیان کر: وقتی دما افزایش مییابد، افراد به غذاهایی که به عملکرد گوارشی بیشتری نیاز دارند و تولید گرمای بدن را افزایش میدهند، تمایل کمتری دارند. اما به این معنا نیست که بدن وقتی گرم است، پروتئین یا فیبر لازم ندارد. وی به افراد پیشنهاد میکند برای دریافت مقادیر توصیه شده باید مقادیر کمتری از هر دو را در طول روز به دفعات متعدد بخورند.
فیشر ذکر کرد: بهطور کلی از مصرف غذاهایی که کالری بیشتری دارند اجتناب کنید.
چیلدرس اضافه کرد که آب برای آبرسانی بهترین است اما برخی از مردم طعم آن را دوست ندارند به همین دلیل میتوانند با یک تکه پرتقال یا خیار آب را طعمدار کنند. همچنین شیر و لبنیات کمچرب میتواند گزینه خوبی باشد زیرا میتوانید آن را سرد بنوشید و همچنین دارای مواد مغذی زیادی است.
فیشر نسبت به نوشیدن نوشیدنیهای سرشار از کافئین هشدار داد زیرا دارای اثرات کمآبی هستند و میتوانند منجر به افزایش اتلاف آب شوند./ صد آنلاین