بیانیه وزارت امور خارجه درباره تجاوز نظامی آمریکا علیه ایران علت مرگ سناتور آمریکایی «لیندسی گراهام» اعلام شد سنتکام: حملات برای تضعیف توان نظامی ایران ادامه دارد ۶ نظامی آمریکایی در حمله ایران به یک پایگاه در کویت کشته شدند کشته شدن ۳ آمریکایی در حمله موشکی به کویت اف بی آی مرگ لیندسی گراهام را بررسی خواهد کرد نخست‌وزیر اوکراین استعفا داد / تغییرات ساختاری جدید زلنسکی در کی‌یف در راه است عراقچی: ایران از تمامیت ارضی و حاکمیت ملی لبنان قاطعانه حمایت می‌کند بیانیه سنتکام: تنگه هرمز باز است! /نیرو‌های ما آماده‌اند تا تداوم آزادی کشتیرانی را تضمین کنند توقف تمامی فعالیت‌های دریایی قطر سفارت آمریکا در مسقط از شهروندان خود در الدقم و مسندم خواست در محل خود پناه بگیرند عمان: مذاکرات تهران و مسقط درباره تنگه هرمز ادامه می‌یابد سی‌بی‌اس نیوز: ونس به عمان نمی‌رود مقر تجزیه‌طلبان مخالف ایران در شمال عراق هدف قرار گرفت رایزنی عراقچی و البوسعیدی در مسقط درباره سازوکار‌های مناسب برای تردد ایمن کشتی‌ها از تنگه هرمز هشدار ایروانی به آمریکا درباره تفاهم‌نامه

سالیوان: تصمیمی از سوی ایران برای ساخت سلاح هسته‌ای ندیده‌ام

سالیوان: تصمیمی از سوی ایران برای ساخت سلاح هسته‌ای ندیده‌ام مشاور امنیت ملی آمریکا در نشست مجمع امنیتی "آسپن" اظهار داشت که تاکنون تصمیمی از سوی ایران برای ساخت سلاح هسته‌ای ندیده‌ام.
تاریخ انتشار: ۱۱:۱۸ - ۳۰ تير ۱۴۰۳ - 2024 July 20
کد خبر: ۲۵۰۵۵۳

به گزارش راهبرد معاصر، جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا در مجمع امنیتی "آسپن"، در کلرادو با بیان اینکه ایالات متحده از نزدیک به دنبال هرگونه نشانه‌ای مبنی بر تصمیم ایران برای ساخت تسلیحات در برنامه هسته‌ای خود است، گفت: «من تصمیمی از سوی ایران برای حرکت به این سمت به گونه‌ای که نشان دهد این کشور تصمیم گرفته است در حال حاضر یک بمب هسته‌ای تولید کند، ندیده‌ام.»

 

وی در ادامه اظهارات خود گفت: «اگر آنها شروع به حرکت در این مسیر کنند، با یک مشکل واقعی با ایالات متحده مواجه خواهند شد.»

 

سالیوان همچنین بدون توجه به تصریحات مقامات بلند پایه ایران مبنی بر عدم قصد ساخت سلاح هسته‌ای، مدعی شد: «ایالات متحده از زمان حملات و ضدحملات آوریل بین ایران و اسرائیل و متحدانش، به "افزایش اظهارنظرهای عمومی مقامات ایرانی در مورد این احتمال" توجه کرده است.»

 

اظهارات مشاور امنیت ملی آمریکا در این مجمع امنیتی در حالی مطرح می‌شود که مقامات ایران بارها به صراحت اعلام کرده‌اند که در دکترین دفاعی و هسته‌ای ایران سلاح اتمی هیچ جایگاهی ندارد.

 

پیشتر علی باقری، سرپرست وزارت امور خارجه ایران در مصاحبه با سی‌ان‌ان در پاسخ به سوال مجری در خصوص ممنوعیت ساخت سلاح هسته‌ای گفت: این فتوای رهبری ایران است؛ رهبری ایران هم عالی‌ترین مرجع دینی در ایران است و هم عالی‌ترین مرجع حکومت ایران است. لذا دستور و فتوایی که ایشان صادر می‌کنند برای تمامی اجزای حکومت لازم الاجراست، و هیچ‌کس نمی‌تواند از آن تخطی کند و نخواهد کرد.

 

پیشتر نیز آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا در نشست امنیتی "آسپن" بیان کرده بود که ایران تا بدین لحظه هیچ سلاح هسته‌ای توسعه نداده است.

 

وزیر امور خارجه آمریکا بیان کرد که توافقی که در دولت اوباما درباره برنامه هسته ای ایران بسته شده بود، این برنامه را تحت کنترل گرفته بود و یکی از بزرگترین اشتباهات آمریکا در سال‌های اخیر این بود که این توافق را کنار گذاشت و به ایران امکان داد که از این محدودیتی که آمریکا بر آن قرار داده بود، خارج شود.

 

وی در ادامه بار دیگر بر اتهامات تکراری آمریکا علیه برنامه هسته‌ای ایران تاکید کرد و مدعی شد که ایران ظرفیتی دارد که شاید یک یا دو هفته برای تولید مواد لازم برای تولید سلاح هسته‌ای زمان نیاز داشته باشد.

 

بلینکن در پایان گفت: بنابراین اولین چیزی که باید ببینیم این است که آیا ایران در مورد تعامل جدی است و در واقع از کاری که در برنامه خود انجام می‌دهد عقب نشینی می‌کند./ تسنیم

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار