آغاز دومین دادگاه رسیدگی به پرونده خانواده‌های شهدای مدافع حرم-راهبرد معاصر
خبر خوش برای کنکوری‌ها درباره میزان تأثیر و ترمیم معدل ۲۰ میلیون ایرانی از ‎واتساپ استفاده می‌کنند + نمودار نظرسنجی ایسپا پاسخ شورای عالی انقلاب فرهنگی به گمانه‌زنی‌ها درباره ریاست دانشگاه تهران مدارس کدام شهر‌ها تاکنون بدلیل آلودگی بصورت حضوری تعطیل شدند؟ غیرحضوری شدن نوبت صبح مدارس ۹ شهر خوزستان در روز چهارشنبه تعطیلی واحد‌های قضایی و اداری قوه قضاییه استان تهران امتحانات داخلی دانش‌آموزان تهران فردا برگزار نمی‌شود مدارس، دانشگاه‌ها و ادارات تهران چهارشنبه ۵ دی تعطیل شد حکم ۵ سال زندان امیر تتلو نقض شد صدور هشدار هواشناسی سطح زرد در کیش رکورددارترین نام برای دختران ایرانی اعلام شد همسر مالک شرکت موبایل موسوی آمل بازداشت شد قاضی پرونده چای دبش: پاسخ بانک‌های شاکی به استعلام‌ها متناظر با سوالات دادگاه تنظیم نشده است بریز و بپاش میلیاردی متهمان پرونده رضا‌یت خودرو با پول مردم کلاس‌های جبرانی دانشگاه‌ها چگونه تشکیل خواهد شد؟

آغاز دومین دادگاه رسیدگی به پرونده خانواده‌های شهدای مدافع حرم

دومین دادگاه رسیدگی به دادخواهی خانواده‌های شهدای مدافع حرم از گروهک‌های تروریستی تحت حمایت ایالات متحده آمریکا صبح امروز آغاز شد.
تاریخ انتشار: ۰۹:۳۸ - ۰۷ مرداد ۱۴۰۳ - 2024 July 28
کد خبر: ۲۵۱۹۴۲

به گزارش راهبرد معاصر، دومین جلسه دادگاه رسیدگی به دادخواهی خانواده‌های مدافع حرم از گروهک‌های تروریستی تحت حمایت دولت تروریستی آمریکا صبح امروز در شعبه ۵۵ دادگاه حقوقی ویژه امور بین‌الملل به ریاست قاضی حسین زاده آغاز شد.

 

در این دادگاه به دادخواهی خواهان پرونده مبنی بر مطالبه خسارات مادی، معنوی و تنبیهی ناشی از اقدامات تروریستی دولت ایالات متحده آمریکا و فرماندهان وقت و گروهی آن‌ها مبنی بر راه‌اندازی جبهه‌های گروهک‌های تروریستی داعش، النصره و جیش الظلم رسیدگی می‌شود.

 

محاکم ایران صلاحیت رسیدگی به دعاوی علیه دولت آمریکا را دارند

قاضی حسین زاده گفت: این جلسه با دادخواهی ۷۲۵ نفر از اتباع ایرانی به طرفیت ۱۸ خوانده از جمله دولت ایالات آمریکا تشکیل شده و این پرونده ۵۹ کلاسه دارد.

 

وی افزود: دادگاه تهران شایستگی و صلاحیت استماع دعوای لازم را دارد. براساس قانون صلاحیت محاکم دادگستری جمهوری اسلامی ایران و قانون الزام دولت به پیگیری خسارت‌های ناشی از اقدامات دولت آمریکا علیه دولت و مردم ایران، قانون مقابله با نقض حقوق بشر و اقدامات ماجراجویانه آمریکا در منطقه، قانون اقدام متقابل و قانون تشدید مقابله با اقدامات آمریکا با لحاظ اینکه دولت آمریکا به کرات مصونیت قضائی دولت و مردم ایران را نقض کرده است، محاکم ایران صلاحیت رسیدگی به پرونده‌های علیه دولت آمریکا را دارد.

 

قاضی ادامه داد: پرونده ناظر بر دادخواهی خانواده‌هایی است که برخی از اعضای خود را به دلیل اقدامات آمریکا از دست داده‌اند.

 

حبیب‌الله پیشوا، وکیل یکی از خانواده‌های شهدای مدافع حرم در ادامه دادگاه در جایگاه قرار گرفت و گفت: ریاست شعبه ۱۵ دادگاه حقوقی روابط بین‌الملل مجتمع قضائی شهید بهشتی، بنده به وکالت از وراث مرحوم شهید «ستار اورنگ» در این پرونده مطالب و مواردی را درباره صلاحیت رسیدگی این دادگاه برای رسیدگی به دعاوی علیه دولت آمریکا بیان می‌کنم.

 

وی ادامه داد: این دادگاه با توجه به قانون صلاحیت دادگستری جمهوری اسلامی ایران برای رسیدگی به دعاوی مدنی علیه دول خارجی مصوب سال ۱۳۹۰ و همچنین قانون الزام دولت به پیگیری جبران خسارت ناشی از اقدامات و جنایات آمریکا علیه ایران و اتباع ایرانی مصوب سال ۱۳۹۵، قانون تشدید مقابله با اقدامات تروریستی دولت آمریکا مصوب سال ۱۳۶۸، قانون مقابله با نقض حقوق بشر و اقدامات ماجراجویانه تروریستی آمریکا در منطقه مصوب سال ۱۳۹۶، قانون مبارزه با تأمین مالی تروریسم مصوب سال ۱۳۹۴ و قوانین اقدامات متناسب و متقابل دولت جمهوری اسلامی در مقابل آمریکا مصوب سال ۱۳۹۴ و قوانین کنفدراسیون‌های بین‌المللی مبارزه با تروریسم و با توجه به اقدام خواندگان در حمایت مستقیم و غیرمستقیم اطلاعاتی و نظامی، لجستیکی، مالی و رسانه‌ای و سایر پشتیبانی‌های آن‌ها از اقدامات گروه‌های تروریستی صلاحیت رسیدگی به دعاوی علیه دولت آمریکا را دارد.

 

این وکیل دادگستری ادامه داد: مضاف بر این قوانین از منظر ظرفیت قانونی، پیگیری خسارات مادی و معنوی ناشی از عملکرد دولت آمریکا و رهبران آن در قبال شهدای ایرانی اولیای دم و خواهان‌ها مبارزه با تروریسم می‌توان به دیگر قوانین موضوعه نیز اشاره داشت؛ از جمله ماده واحده قانون تشدید مقابله با اقدامات تروریستی دولت آمریکا مصوب سال ۱۳۹۶ که به صراحت به سیاست‌های خصمانه آمریکا در قبال ایران در منطقه می‌پردازد. آنچه محرز و مسلم است حمایت مستقیم قانون از نیروهای مسلح ایران به ویژه شهدای مدافع حرم است که به صورت حضور مستشاری ایران در قالب سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بوده و همچنین به استناد این قانون آمریکا عملاً با حمایت همه جانبه و آشکار از گروه‌های تروریستی منافع حیاتی و راهبردی جمهوری اسلامی ایران را نیز تحت الشعاع و خطر قرار داده است.

 

وی گفت: با دقت در صراحت ماده (۳) قانون فوق الذکر دقیقاً این اقدامات مصداق تمثیلی فعالیت‌های ایذایی دولت آمریکا در ایجاد تقویت و حمایت تروریسم و افراطی‌گری علیه مردم کشورهای مختلف منطقه است که یکی از آثار آن نیز همین ادعای ثابت شده خواهان‌های پرونده به عنوان اولیای دم شهدای ایرانی مبارزه با تررویسم است که جهت دفاع از جان و مال مردم بی‌گناه و بی‌دفاع منطقه در میدان جنگ نیابتی آمریکا با گروه‌های تروریستی حاضر شده‌اند و در قالب مبارزه با تروریسم جان خود را تقدیم کرده‌اند. مجدداً تأکید می‌کنم اگر حمایت‌های همه جانبه و ثابت شده دولت آمریکا از گروه‌های تروریستی نبود این گروه‌ها تا این حد در منطقه غرب آسیا و دیگر مناطق قدرت جولان نظامی و اقدامات مخرب نداشتند.

 

این وکیل دادگستری ادامه داد: اقدامات مؤثر آمریکا در تأمین مالی اطلاعاتی، تسلیحاتی، آموزشی و پشتیبانی از گروه‌های تروریستی (جبهه النصره، داعش، الاحرار الشام و…) و همچنین ماده (۱) قانون مبارزه با تأمین مالی تروریسم مصوب سال ۱۳۹۴ به صراحت مسؤولیت دولت آمریکا در جرایم تروریستی را به رسمیت شناخته است.

 

هدف آمریکا استفاده ابزاری از گروهک تروریستی برای خواسته‌های نامشروع خود است

پروین مرادی نراکی، همسر شهید حمید تقوی فر پس از قرار گرفتن در جایگاه بیان کرد: دولت آمریکا از آغاز شکل گیری دولت شیطانی داعش دنبال استفاده ابزاری از گروهک‌های تروریستی در جهان است.

 

وی افزود: دولت آمریکا با ایجاد جنگ نیابتی علیه ایران، تهدید مرزها، تمامیت ارضی، تخریب نظام مقدس اسلامی و جبهه مقدس اسلامی در سطوح مختلف از گروهک تروریستی حمایت کرده و می‌کند.

 

همسر شهید تقوی فر در ادامه گفت: اگرچه دولت آمریکا کمک به گروهک ترویستی را رد کرده اما تمام شواهد دال بر این موضوع است. همانطور که آمریکا خود اظهار کرده؛ داعش در سوریه متحد ما بود، دخالت ما در سوریه منجر به ایجاد شرایط در عراق شد.

 

وی افزود: ارتباط آمریکا با تروریست‌ها به خوبی روشن است، با وجود اینکه آمریکا شعار ضدتروریسم بودن می‌دهد اما به هیچ وجه به دنبال ریشه کن کردن تروریست‌ها نیست، بلکه هدف آمریکا با آموزش و سازماندهی اتباع خارجی در پایگاه‌های نظامی خصوصاً در عراق و سوریه و با اعزام آنها در قالب گروهک‌های تروریستی به دنبال استفاده ابزاری برای خواسته‌های و عملیات نامشروع خود است.

 

همسر شهید تقوی فر گفت: تسلیحاتی که به گروهک‌های تروریستی داده شده بود از ارتش‌های سوریه و عراق دزدیده شده و به دست گروهک‌های تروریستی فرستاده شده بود.

 

نراکی در ادامه گفت: عملیات تروریستی داعش در گلزار شهدای استان کرمان در سالگرد شهید عزیز سردار سلیمانی الگو و اسوه مبارزه با تروریسم در منطقه و جهان، همچنین عملیات‌های تروریستی در راسک و چابهار و سایر اقدامات تروریستی، از مصادیق عینی حمایت آمریکا از فعالیت‌های تروریستی در اقصی نقاط جهان است. تجهیزات و تسلیحات آمریکایی مکشوفه و ضبط شده از تروریست‌های عامل، موید پشتیبانی تجهیزاتی و آموزشی آمریکا و رژیم صهیونیستی از آنهاست.

 

همسر شهید تقوی گفت: یک تحقیقات ۲۰۰ صفحه‌ای به دست آمده نشان می‌دهد که بیش از یک سوم تسلیحاتی که در اختیار گروه تروریستی قرار گرفته و نوعاً نیز تسلیحاتی بسیار خطرناک هستند، ساخت کشورهای بلغارستان، رومانی و مجارستان و آلمان است و از ارتش‌های عراق و سوریه دزدیده شده و با حمایت آمریکا به دست نیروهای گروه‌های تروریستی رسیده است. همین امر مسئولیت دولت آمریکا و سازمان‌های امنیتی آن را محرز و مسلم می‌کند.

 

وی ادامه داد: براساس اصول و قواعد بین المللی و انسانی این رویکرد منطقاً و عرفا مسؤولیت و هزینه‌هایی برای دولت آمریکا در بر خواهد داشت، در نتیجه مسئولیت این اقدامات نیابتی تروریست‌ها، مستقیماً متوجه دولت آمریکا است و باید پاسخگوی مسؤولیت حقوقی و کیفری خود باشد.

 

نراکی اظهار کرد: رزمندگان مجاهد و ضد تروریسم ایران اسلامی با فرماندهی سردار آسمانی سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی از جمله همسر بنده سردار شهید حاج حمید تقوی فرد برای جلوگیری از نفوذ و تجاوز داعش از مرزهای غربی به داخل ایران عزیز ما، برای انجام عملیات‌های تروریستی، به مبارزه با مزدوران نیابتی و تروریست‌های تحت امرآمریکا اعزام و به جهاد برخواسته‌اند و در آنجا در خط مقدم مقابله با تروریست‌های آمریکایی قهرمانانه جنگیدند و مظلومانه به دست اشقیا به شهادت رسیدند.

 

وی گفت: بنده اعلام می‌دارم که هیچ ثمنی ارزش برابری با خون عزیزان ما را ندارد و نمی‌تواند فقدان حضور آنها را در ذهن و ضمیر ما جبران کند. از سویی دیگر ساختارهای غیر منصفانه و تبعیض محور حقوقی و قضائی بین المللی موجود که ذیل حق ناصواب و ناعادلانه حق وتو، تحت سلطه قدرت‌های بزرگ است، قادر به پیگیری و احقاق حقوق حقّه و جاری و ساری کردن عدالت در حق خواهان‌ها و خانواده‌های آسیب دیده و متضرر از جنایات و اقدامات تروریستی گروهک‌های تکفیری آمریکایی صهیونیستی نمی‌باشند. این دادخواست حقوقی و محکومیت دولت آمریکا تنها می‌تواند، بخش بسیار کوچکی از تالّمات جانفرسا و استخوان سوز ما را بکاهد. از آن جناب استدعا داریم حداکثر محکومیت قانونی و بازدارنده را برای دولت و مقامات تروریست آمریکا صادر کنند.

 

گفتنی است؛ نخستین جلسه دادگاه رسیدگی به دادخواهی خانواده‌های شهدای مدافع حرم از گروهک‌های تروریستی تحت حمایت مستقیم دولت تروریستی ایالات متحده آمریکا با دادخواهی ۶۴۶ نفر از ۱۵ استان کشور ۱۴ آبان ۱۴۰۲ برگزار شده بود./ مهر

ارسال نظر
آخرین اخبار