تأکید پزشکیان بر تقویت مناسبات ایران و عمان عراقچی: تا چند روز آینده زمان دور جدید مذاکرات مشخص می‌شود / در خصوص غنی سازی با هیچکسی شوخی نداریم حماس: جامعه عربی و بین‌المللی مقابل عربده‌کشی اسرائیل بایستد بقایی: غنی‌سازی اصل بنیادین برای ایران در مذاکرات است اسلامی: غنی سازی خط قرمز ما است / به سمت سلاح هسته‌ای نمی‌رویم درگیری‌های خونین میان عشایر و گروه‌های مسلح در سوریه با چند کشته و زخمی وندی شرمن: برنامه هسته‌ای ایران نابودشدنی نیست مقام آمریکایی: بسته تحریمی سنگینی علیه روسیه تدوین شده است طالبان مدعی کشته شدن رابط داعش و جبهه پنجشیر در بدخشان شد ارتش یمن: تل‌آویو و بن‌گوریون را هدف قرار دادیم عربستان ورود کودکان را به حج ممنوع کرد پزشکیان عازم عمان شد بقایی در گفتگو با سی‌ان‌ان: ایران از غنی‌سازی چشم‌پوشی نمی‌کند تیراندازی در فیلادلفیا ۱۱ کشته و زخمی برجا گذاشت توافق مهم کُرد‌ها با دولت الجولانی درباره اردوگاه الهول

دولت موقت بنگلادش فردا سوگند یاد می‌کند

فرمانده ارتش بنگلادش امروز (چهارشنبه) اعلام کرد که دولت موقت این کشور به ریاست «محمد یونس» برنده جایزه صلح نوبل، فردا (پنجشنبه) پس از بازگشت یونس از پاریس برای تحویل دولت، سوگند یاد می‌کند.
تاریخ انتشار: ۲۱:۰۲ - ۱۷ مرداد ۱۴۰۳ - 2024 August 07
کد خبر: ۲۵۳۷۳۲

به گزارش راهبرد معاصر؛ به دنبال اینکه شیخ حسینا نخست‌وزیر سابق بنگلادش در بحبوحه اعتراضات سراسری در این کشور از سمت نخست‌وزیری کناره‌گیری و کشور را ترک کرد، ژنرال واکر الزمان فرمانده ارتش بنگلادش در یک سخنرانی تلویزیونی گفت که با محمد یونس صحبت کرده است و فردا (پنجشنبه) در فرودگاه از او استقبال می‌کند.

فرمانده ارتش بنگلادش گفت که امیدوار است یونس اوضاع این کشور را به سوی یک جریان «دموکراتیک عالی» پیش ببرد.

همچنین محمد یونس در گفتگو با خبرنگاران در پاریس اظهار داشت: مشتاقانه منتظر هستم که به وطن برگردم و بررسی کنم که در آنجا چه چیزی در حال وقوع است و چگونه می‌توانیم خود را سازماندهی کنیم تا از مشکلی که در آن قرار داریم خارج شویم.

پیش از این، محمد شهاب‌الدین رئیس‌جمهور بنگلادش پس از دیداری پنج ساعته با رهبران دانشجویان معترض، برخی سران تجاری، اعضای جامعه مدنی و روسای ارتش تصمیم گرفت یونس را که یک کارآفرین اجتماعی است، به ریاست دولت موقت منصوب کند.

این تحولات در حالی رخ داد که بنگلادش برای تشکیل یک دولت موقت پس از تظاهرات گسترده‌ای که صد‌ها کشته و زخمی برجای گذاشت، آماده می‌شود.

یونس امروز در اولین اظهارات خود پس از اینکه به عنوان رئیس دولت موقت معرفی شد، از مردم کشورش خواست که از خشونت پرهیز کنند.

وی که در حال حاضر در اروپا به سر می‌برد، خطاب به مردم کشورش گفت: خشونت دشمن ماست. آرام باشید و برای بازسازی کشور آماده شوید.

یونس ۸۴ ساله و بانک وی با نام «گرامین» در سال ۲۰۰۶ به دلیل تلاش برای خارج کردن میلیون‌ها نفر از فقر و اعطای وام‌های زیر ۱۰۰ به مردم فقیر روستایی برنده جایزه صلح نوبل شد.

به گزارش ایرنا، اعتراضات بنگلادش اول ژوئیه برابر با ۱۱ تیر۱۴۰۳ آغاز شد؛ زمانی که فعالان دانشجویی در دانشگاه داکا، بزرگترین دانشگاه این کشور، به شدت با پلیس و هواداران دولت درگیر شدند.

این اعتراضات در یک نظام بحث برانگیز سهمیه‌بندی مشاغل ریشه دارد که تا ۳۰ درصد مشاغل دولتی را به اعضای خانواده مبارزان جنگ استقلال بنگلادش در سال ۱۹۷۱ علیه پاکستان موسوم به «مبارزان آزادی» اختصاص می‌دهد.

درگیری‌های شدید روز یکشنبه (۱۴ تیرماه ۱۴۰۳) بین پلیس و معترضان در بنگلادش به کشته شدن دست‌کم ۱۰۰ نفر انجامید و به این ترتیب تظاهرات مسالمت‌آمیز دانشجویی که در آغاز برای مخالفت با سهمیه‌های استخدام در دولت شکل گرفته بود به یک کارزار سراسری نافرمانی مدنی با هدف سرنگونی نخست وزیر بنگلادش تبدیل شد.

در حالیکه نخست‌وزیر مستعفی بنگلادش تظاهرکنندگان را «تروریست» خوانده بود، با افزایش شمار کشته‌های این اعتراضات به بیش از ۳۰۰ نفر، مردم به کاخ نخست‌وزیری یورش برده و شیخ حسینا را مجبور به ترک کشور کردند.

ارتش بنگلادش پس از استعفای شیخ حسینا، اعلام کرد که دولت موقت تشکیل می‌دهد. / ایرنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر