ابقای اعضای هیأت رئیسه شورای نگهبان برای یک سال آینده / جنتی برای یک سال دیگر دبیر شورا شد وزیر اطلاعات: امکانات اطلاعاتی و امنیتی را بسیج کردیم / در جنگ ۱۲ روزه ۷ میلیون گزارش مردمی داشتیم عضو سابق کمیسیون امنیت ملی: خاتمی یا نبویان برای دشمن هیچ فرقی ندارد سفیر ایران در مسکو: پزشکیان برنامه‌ای برای سفر به روسیه ندارد تاکید پزشکیان بر ضرورت رفع اشکالات امنیتی آشکار شده در جنگ ۱۲ روزه اعلام آمار دقیق شهدا و مجروحان جنگ ۱۲ روزه از سوی سخنگوی دولت سرلشکر حاتمی، فرمانده کل ارتش: نقشه‌های شوم دشمن با خون پاک شهدا خنثی شد/ دشمنان شکست بزرگی خوردند رهبر انقلاب در دیدار مسئولان عالی قوه قضائیه: یقه جنایتکار نباید رها شود / مسئولان باید با قوت و روحیه کامل به کار خود ادامه دهند بیانیه مجلس: باید برای مذاکره پیش شرط گذاشت آخرین قیمت‌ها در بازار تجاری/ دلار توافقی کاهش یافت اعلام وصول طرح مقابله با نفوذ سرویس‌های اطلاعاتی و نهاد‌های بیگانه دیدار وزیر دفاع با خانواده سپهبد شهید محمد باقری آخرین ساعات زندگی سردار حاجی زاده پیش از شهادت چگونه گذشت؟ ادارات این استان فردا چهارشنبه دورکار شدند جزئیات گزارش وزیر کشور درباره جنگ اخیر: ناامنی داخلی نداشتیم

عارف: شورای اقتصاد باید در جایگاه واقعی خود قرار گیرد

در پنجمین جلسه شورای اقتصاد رویکرد‌ها و سیاست‌های کلان تدوین بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور مورد بررسی قرار گرفت.
تاریخ انتشار: ۱۵:۳۹ - ۲۲ مرداد ۱۴۰۳ - 2024 August 12
کد خبر: ۲۵۴۱۸۷

به گزارش راهبرد معاصر، در پنجمین جلسه شورای اقتصاد در سال ۱۴۰۳ که صبح امروز (دوشنبه) به ریاست معاون اول رئیس جمهور برگزار شد، رویکرد‌ها و سیاست‌های کلان تدوین بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور مورد بررسی قرار گرفت و همچنین طرح ضربتی افزایش تولید نفت خام توسط شرکت ملی نفت ایران تصویب شد.

 

محمدرضا عارف در این جلسه با اشاره به اهمیت سازمان برنامه و بودجه و تاکید بر ارتقاء جایگاه این سازمان در نظام بودجه ریزی و برنامه ریزی کل کشور تصریح کرد: سازمان برنامه و بودجه نقشی مهم و اساسی در ایجاد هماهنگی بین وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های دولتی در جهت دهی و برنامه ریزی منابع مالی موردنیاز طرح‌های بزرگ زیرساختی و عمرانی در کشور دارد.

 

معاون اول رئیس جمهور با تأکید بر اینکه شورای اقتصاد از نهاد‌های مهم و باسابقه تاریخی در کشور است که باید در جایگاه واقعی خود قرار گیرد، تصریح کرد: باید با توجه ویژه به نقش و عملکرد شورای اقتصاد و ارتقاء جایگاه آن، از ایجاد شورا‌ها و کمیته‌های موازی برای تصمیم گیری اقتصادی جلوگیری شود تا راهبردها، وعده‌ها و برنامه‌های رئیس جمهور هر چه سریعتر عملیاتی شود.

 

عارف همچنین به اهمیت توجه به نظرات بخش خصوصی و غیردولتی از جمله تعاونی‌ها در تصمیم گیری‌ها و برنامه ریزی‌های کلان اقتصادی اشاره و تصریح کرد: امروز انتخاب بخش خصوصی در اداره اقتصاد کشور یک اختیار نبوده بلکه تکلیف و الزام است و باید در جلسات تصمیم گیری اقتصادی دولت همانند شورای اقتصاد بخش خصوصی و فعالین و کارآفرینان اقتصادی نقش پررنگ ایفا کنند و از نظرات آنان در تصمیم گیری اقتصادی و بودجه ریزی استفاده شود.

 

معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه تعهد به آرمان‌های انقلاب و نظام، خدمت به مردم، بکارگیری افراد دردمند و متعهد از مهمترین معیار‌های بکارگیری و انتخاب افراد در جایگاه‌های مدیریتی در دولت چهاردهم است، افزود: راهبرد انتخاب مدیران و وزرا در این دولت توجه به تفکر سیاسی نیست و باید مدیران دولت چهاردهم به دنبال تحقق آرمان‌ها و ارزش‌های نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و مطالبات مردم و و وعده‌های داده شده توسط رئیس‌جمهور و در رأس همه آنها حل مشکلات معیشتی و اقتصادی مردم باشند. وی بر به کارگیری نیرو‌های متخصص، متعهد و جوان در مسیر رسیدن به این اهداف تاکید کرد.

 

همچنین در این جلسه حمید پورمحمدی رئیس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به اینکه هدف اصلی شورای اقتصاد گره گشایی از دستگاه‌ها و فعالین اقتصادی است، گفت: شورای اقتصاد با نزدیک به یک قرن تجربه در قالب‌های مختلف و با برگزاری جلسات در کمیسیون‌های تخصصی با حضور معاونین وزراء، نمایندگان بخش‌های خصوصی و تعاونی و نظارت نمایندگان مجلس شورای اسلامی نقشی مهم در تصمیم گیری‌های اقتصادی کشور دارد.

 

در ادامه جلسه شورای اقتصاد که رئیس دفتر رئیس جمهور، وزرای نفت، جهاد کشاورزی، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، رؤسای سازمان برنامه و بودجه، بانک مرکزی، سازمان حفاظت محیط زیست، نمایندگان مجلس شورای اسلامی و اعضای دستگاه‌های مربوطه حضور داشتند، رویکرد‌ها و سیاست‌ها و جهت گیری‌های کلان بودجه ۱۴۰۴ طرح و ضمن تأیید کلیات پیشنهاد سازمان برنامه و بودجه مقرر گردید نظرات اعضاء دریافت و در متن پیشنهادی برای طرح در هیات دولت اعمال گردد.

 

در ادامه این جلسه درخواست وزارت نفت درخصوص طرح ضربتی افزایش تولید نفت خام به میزان ۲۵۰ هزار بشکه در روز در ۳۴ میدان نفتی کشور توسط شرکت ملی نفت ایران مصوب و مقرر شد ساز و کار اجرایی این مصوبه طی تفاهم نامه‌ای بین سازمان برنامه و بودجه، بانک مرکزی و شرکت ملی نفت ایران تعیین شود.

 

همچنین سازمان برنامه و بودجه گزارشی از وضعیت اقتصادی و جهت دهی بودجه سال آینده در چهار شاخص کلان اقتصادی بخش حقیقی، بازار کار، بخش اسمی و شاخص نابرابری ارائه کرد که اعضاء و برخی از وزراء نظرات، رویکردها، پیشنهادات و طرح‌های خود را در این زمینه مطرح کردند./ باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر
آخرین اخبار