به گزارش راهبرد معاصر؛ همزمان با آغاز سال تحصیلی جدید، موضوع عجیبی از سوی برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی مطرح شد که سیستم آموزش عالی کشور را کامل زیر سؤال برد؛ موضوع فروش صندلی در برخی دانشگاههای معتبر کشور، موضوعی نبود که بتوان به سادگی از کنار آن گذشت. این بحث که با دستگیری یک دختر در دانشکده دندانپزشکی ـ یکی از دانشگاه های معتبر تهران ـ همزمان شد، توجهها را به سمت دانشگاههای دیگر نیز جلب کرده است.
بنا بر این گزارش، شواهد نشان میدهد، در برخی دانشگاههای سطح بالا، کرسیهایی به برخی افراد فروخته شده، ولی عمق فاجعه زمانی است که معلوم میشود، فروش صندلی در دانشگاههای خصوصی، به ویژه دانشگاه آزاد و برخی دانشگاههای غیر دولتی، چندین برابر دانشگاههای دولتی است.
منصور غلامی روز شنبه درباره موضوع صندلی فروشی در دانشگاهها به ویژه دانشگاههای تراز اول کشور، عنوان کرد: نقل قولهایی در این باره از من منتشر شده که به درستی نقل قول نشده است.
درباره صندلی فروشی از وزارت بهداشت سئوال شود
وی افزود: به این دلیل که موضوع صندلی فروشی در دانشگاههای علوم پزشکی مطرح بوده، بهتر است مسئولان وزارت بهداشت در این باره پاسخگو باشند.
عضو کابینه دولت دوازدهم با استناد به اظهارات مسئول روابط عمومی وزارت بهداشت، ادامه داد: بر اساس اظهارات این مقام مسئول، آنچه رخ داده به این دلیل بوده که در مسیر انتقال دانشجویان از خارج به داخل، آئیننامه مربوطه برای تعدادی از افراد به درستی رعایت نشده است که اگر در این باره از وزارت بهداشت سئوال شود، پاسخ دقیقتری خواهند داد.
ظرفیت در وزارت علوم بسیار بیشتر از داوطلبان است
غلامی با بیان این که حتی یک مورد هم، از پدیده صندلی فروشی در دانشگاههای تحت نظر وزارت علوم نبوده است، تأکید کرد: قطعا این موضوع حتی یک مورد هم در دانشگاههای دولتی رخ نداده است چراکه ظرفیتها بسیار بیشتر از داوطلبان است.
وی افزود: به این ترتیب اکثر دانشجویان در رشتههایی که علاقهمند هستند، تحصیل میکنند و رقابت فقط در برخی از رشتهها آن هم در ۱۰ تا ۱۵ دانشگاه برتر کشور است؛ بنابراین این رقابت با اولویت تحصیل برخی از دانشجویان در محل زندگی خود، و اولویتهای دیگر توزیع میشود و به همین دلیل صندلی فروشی در دانشگاههای دولتی زیر نظر وزارت علوم وجود ندارد.