تازه‌ترین پیش‌بینی‌ها از وضعیت بارندگی‌های پاییز-راهبرد معاصر
وضعیت جاده‌ها و راه‌ها، امروز ۳۰ شهریور | ترافیک سنگین در جاده چالوس یارانه دهک‌های چهارم تا نهم واریز شد احتمال لغو واردات خودرو‌های کارکرده قوت گرفت! پیش بینی قیمت دلار ۲۹ شهریور ۱۴۰۳ | تاثیر افزایش تنش در منطقه بر قیمت دلار پیش بینی قیمت طلا و سکه ۲۹ شهریور ۱۴۰۳ | بازار طلا با سیگنال نرخ بهره آمریکا سردرگم شد + جدول قیمت آیفون امروز پنجشنبه ۲۹ شهریور ۱۴۰۳ | کاهش قیمت آیفون ۱۳ در بازار موبایل قیمت خودرو در ایران ثابت ماند | بازار همچنان درگیر رکود + جدول ثبت رکورد دیگر طلای جهانی با پرواز دلار الزام صدور صورتحساب الکترونیکی از اول مهرماه تعیین تکلیف آزادسازی سهام عدالت | واگذاری سهام دولت در ایران خودرو و سایپا یک زن سرپرست سازمان خصوصی‌سازی شد خبر خوش برای مسافران شمال کشور | این مسیر ۱۶۶ کیلومتر کوتاه می‌شود ماجرای پیشنهاد بنزین ۵۰ هزار تومانی چیست؟ برابری صادرات گاز روسیه و آمریکا به اروپا با وجود تحریم‌ ارائه صدور گواهی اسقاط برای واردات خودرو دست دوم

تازه‌ترین پیش‌بینی‌ها از وضعیت بارندگی‌های پاییز

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور گفت: پیش‌بینی همه مدل‌های عددی بیانگر از این است که پاییز سال جاری کم‌بارش و دما بالاتر از نرمال خواهد بود.
تاریخ انتشار: ۰۹:۲۸ - ۱۰ شهريور ۱۴۰۳ - 2024 August 31
کد خبر: ۲۵۵۹۱۸

به گزارش راهبرد معاصر، احد وظیفه افزود: طی ۱۳ ماه گذشته یعنی از نیمه دوم سال ۲۰۲۳ تا هفت ماه اول سال ۲۰۲۴ گرم‌ترین روزهای تاریخ زمین سپری شده و میانگین ماهانه دما در همه ماه‌ها به‌طور متوسط بالاترین دمای ثبت شده از زمان ثبت رکوردها بوده است بنابراین بی‌هنجاری شدید دمایی سپری کردیم که عاملی برای بی‌نظمی می‌شود.

 

وی ادامه داد: فاز گرم و سرد اقیانوس آرام بر پیش‌بینی وضعیت هوا تاثیرگذار هستتند اما خیلی نمی‌توان بر این شاخص در سال جاری اتکا کرد چراکه در حال تغییر از ال‌نینو (فاز گرم) به لانینا(فاز سرد) است و این روند کند پیش‌می‌رود. غالب مدل‌ها بیانگر این هستند که از ماه نوامبر تا فوریه (آبان تا بهمن‌ماه) لانینای ضعیف حاکم می‌شود. در این شرایط شاخص‌هایی تاثیرگذارتر می‌شوند که برای بلندمدت قابل پیش‌بینی نیستند و در کوتاه مدت تغییر می‌کنند و بر اقلیم ایران اثرگذارند مثل نائو،ام جی او و ... .

 

بارش کم و هوای گرم طی شهریور

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور درباره وضعیت دما و بارش شهریورماه گفت: بارندگی طی شهریورماه در دو نقطه کشور رخ می‌دهد؛ یکی در سواحل شمالی و دیگری در سواحل جنوب شرق کشور مثل جنوب سیستان و بلوچستان، شرق هرمزگان و جنوب کرمان که غالبا طی بعداز ظهر به شکل رگبار و رعد و برق است البته مقدار بارندگی این فصل زیاد نیست.

 

وی ادامه داد: دما در غالب نقاط کشور طی ماه جاری بالاتر از نرمال است و هوا طی هفته جاری در نیمه غربی به‌ویژه جنوب غرب گرم‌تر از نرمال و در نیمه شرقی و تا حوزه فلات مرکزی افت دما پیش‌بینی می‌شود.

 

شکسته شدن رکورد دمایی برخی استان‌ها در مردادماه

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور با اشاره به وضعیت دما طی مرداد ماه گفت: ماه گذشته خیلی گرم بود به‌ویژه فلات مرکزی ایران یعنی استان‌های اصفهان، یزد، خراسان جنوبی، سمنان، تهران، مرکزی، قم و به‌ویژه استان اصفهان و یزد گرم‌ترین ماه تاریخ خود را سپری کردند. به عنوان نمونه رکورد دمایی شهر اصفهان در برخی روزها شکسته شد. در کل دمای فلات مرکزی ایران طی مردادماه ۴ تا ۵ درجه سلسیوس و میانگین کشوری ۳ درجه سلسیوس فراتر از نرمال بود.

 

وظیفه در پایان اظهار کرد: ازنظر بارندگی مرداد خیلی ماه پربارشی نیست و غالب مناطق کشور خشک و بدون بارش هستند به جز جنوب کشور مانند جنوب سیستان و بلوچستان، شرق هرمزگان و جنوب کرمان و بخش‌هایی از فارس که ناشی از فعالیت مونسون بارندگی دارند و امسال در حد نرمال بارش دریافت کردند. بارش شمال کشور هم طی مرداد نزدیک به نرمال بود./ ایسنا

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار