فرزین: تمام اولویت‌های ارزی دستگاه‌های مختلف را تا پایان سال با سرعت تامین می‌کنیم ۱۶ هزار تن میوه و ۱۲۰۰ تن خرما ذخیره شد توزیع برنج در شبکه رسمی قطع می‌شود؟ ۳۳ شرکت غیرمجاز فروش بلیت هواپیما تعلیق شد واکنش دیوان محاسبات به اظهارات وزیر راه مبنی بر اینکه موجودی ما صفر است: موجودی حساب‌های این وزارتخانه بیش از ۲۰ هزار میلیارد تومان است حداکثر قیمت مصرف‌کننده هر کیلو برنج داخلی طارم و هاشمی ۱۳۰هزار تومان تعیین شد پرواز لوفت‌هانزا دقایقی پیش در ایران به زمین نشست فرزانه صادق: باید مجوز ایرلاین‌هایی که پاسخگو نیستند باطل شود آماده واریز سود سهام عدالت باشید / جزئیات واریز سود سهام عدالت سبد معیشت خانوار کارگری با احتساب تورم بهمن،۲۴ میلیون و ۳۶۰ هزار تومان تعیین شد تمدید مهلت واریز وجه پیش‌فروش سکه تحویل ۳۱ تیرماه ۱۴۰۴ احتمال جیره‌بندی آب در تهران قوت گرفت قیمت مصوب آش و حلیم در ماه رمضان اعلام شد عیدی بازنشستگان تامین اجتماعی امروز واریز می‌شود دولت مصوبه کالابرگ ۶۰ میلیون ایرانی را ابلاغ کرد

افزایش خرید نفت چین از ایران

اطلاعات کپلر نشان می‌دهد واردات نفت چین از ایران در ماه جاری میلادی به یک رکورد جدید یعنی ۱.۷۵ میلیون بشکه در روز رسیده است.
تاریخ انتشار: ۱۰:۵۹ - ۱۰ شهريور ۱۴۰۳ - 2024 August 31
کد خبر: ۲۵۵۹۳۵

به گزارش راهبرد معاصر، اطلاعات کپلر نشان می‌دهد واردات نفت چین از ایران در ماه جاری میلادی به 1.75 میلیون بشکه در روز می‌رسد.

 

بالاترین خرید نفت ایران توسط چین به اکتبر 2023 برمی‌گردد که برابر با 1.66 میلیون بشکه در روز بود. چین در حال حاضر 50 درصد بیشتر از ماه گذشته میلادی نفت از ایران خریداری می‌کند. فروش نفت ایران به چین در ماه گذشته برابر با 1.24 میلیون بشکه در روز بود.

 

گزارش‌ها نشان می‌دهند واردات نفت به دالیان و ریژائو در چین افزایش قابل توجهی داشته و به ترتیب تا 132 و 342 هزار بشکه در روز افزایش یافته است.

 

تحلیلگران عقیده دارند حاشیه سوددهی پالایشگاه‌های مستقل چین که از آنها با نام تیپات یاد می‌شود، رو به افزایش است و این پالایشگاه‌ها حالا انگیزه بیشتری برای افزایش تولید دارند و در نتیجه  نفت خام بیشتری می‌خواهند.

 

بلومبرگ هفته گذشته گزارش داد واردات نفت چین از مالزی در ماه گذشته میلادی به یک رکورد جدید رسیده است که حاکی از تمایل بیشتر پالایشگاه‌های این کشور برای نفت ارزان‌تر ایران است. پالایشگاه‌های چین به خاطر شرایط نامساعد اقتصادی با حاشیه پایین سوددهی دست و پنجه نرم می‌کنند.

 

بزرگترین وارد کننده نفت خام دنیا 6.21 میلیون تن نفت در ماه ژوئیه از مالزی وارد کرده که برابر با 1.47 میلیون بشکه در روز است، یعنی تقریباً 3 برابر متوسط تولید روزانه این کشور جنوب شرق آسیا در 2023.

 

آب‌های مالزی مدت‌هاست به قطب انتقال نفت و محصولات نفتی از یک نفتکش به نفتکش دیگر تبدیل شده‌اند، یعنی از آن برای پنهان کردن مبدا اصلی نفت استفاده می‌شود. چین به طور رسمی از ژوئن 2022 هیچ نفتی از ایران خریداری نکرده، اما به طور غیر رسمی خرید نفت چین از ایران به رکورد جدیدی رسیده است.

 

در واقعیت، نفت ایران که تحت تحریم‌های آمریکا قرار دارد یکی از ارزان‌ترین گزینه‌ها برای خریداران چینی است که حتی نسبت به نفت روسیه هم به صرفه‌تر است. بنابراین بسیاری از پالایشگاه‌های مستقل چین بشکاه‌های نفت ایران را برای بهبود حاشیه سوددهی خود ترجیح می‌دهند.

 

بزرگترین خریداران نفت خام ایران واردکنندگان استان شاندونگ چین بوده‌اند. به طور کلی 8 منطقه چین از جمله لیئونینگ و هنان بیشترین خرید نفت از مالزی را از اکتبر 2023 داشته‌اند./ تسنیم

ارسال نظر