پاک‌نژاد: تحویل نفت ایران به مشتریان ادامه دارد وضعیت انرژی کشور در ۹ ماه آینده مناسب خواهد بود هفته طلایی بورس در تالار شیشه ای/ بازدهی ۵.۳۶ درصدی بازار سرمایه ثبت شد یک پیش‌بینی مهم درباره بازار طلا و ارز در نیمه دوم سال/ قیمت دلار و طلا تا کجا می‌تواند بالا رود؟ وزیر اقتصاد: لایحه اصلاح قوانین تولید، تجارت و سرمایه‌گذاری تدوین شد ایران‌خودرو چگونه می‌تواند «تویوتای ایران» شود؟ همتی: ارز کافی برای آرامش بازار داریم قیمت دلار و طلا تا کجا بالا می‌رود؟ شوک تازه عواقب جنگ با ایران به اقتصاد دنیا/ بهایی که جهان می‌پردازد جنگ ۶ ماهه چه تاثیری بر بازارهای جهان گذاشت؟ صادرات سیب‌زمینی تا پایان سال ممنوع شد اصلاح قیمت انرژی اجتناب‌ناپذیر است؛ هنوزتصمیمی درباره بنزین نگرفته‌ایم وزیر اقتصاد: محدودیتی برای تأمین مالی بازسازی پارس جنوبی وجود ندارد تأمین بنزین بدون وقفه ادامه دارد افزایش چشمگیر ذخایر سوخت مایع زمستانی به 3.2 میلیارد لیتر قیمت پایانی طلا و سکه چهارشنبه ۴ شهریور ۱۴۰۵/ سکه ۲۱۶ میلیون را رد کرد؟ + جدول

آغاز کاهش قیمت‌ها در بازار طلا و ارز

آغاز کاهش قیمت‌ها در بازار طلا و ارز قیمت طلا، ارز و سکه در بازار داخلی از ظهر امروز و با کاهش تنش های سیاسی و فروکش کردن هیجانات با کاهش همراه شده است؛ فعالان بازار ارز می‌گویند از ساعتی قبل "لفظ فروش" در بازار زیاد شده است.
تاریخ انتشار: ۱۵:۴۵ - ۰۸ مهر ۱۴۰۳ - 2024 September 29
کد خبر: ۲۵۸۷۰۳

به گزارش راهبرد معاصر، از ظهر امروز و با کاهش تنش های سیاسی و فروکش کردن هیجانات، سیر نزولی در بازار طلا، ارز و سکه آغاز شده و آنطور که فعالان بازار پیش بینی می کنند این روند همچنان ادامه خواهد داشت.

 

قیمت دلار که دیروز به میانه 61 هزار تومان رسیده بود هم اکنون به کف کانال 60 هزار تومان رسیده است؛ بازاری ها می گویند احتمال بازگشت دلار به کانال 59 هزار تومان در پایان معاملات امروز وجود دارد.

 

قیمت سکه هم که دیروز به کانال 48 میلیونی نزدیک شده بود هم اکنون به میانه کانال 46 میلیونی رسیده و با قیمت 46 میلیون و 200 هزار تومان فروخته می شود.

 

قیمت هر گرم طلای 18 عیار هم دیروز رکورد زده بود و وارد کانال 4 میلیونی شده بود، از صبح امروز با عقب نشینی همراه بوده و به کانال 3 میلیونی بازگشته است. هرگرم طلای 18 عیار الان در بازار تهران 3 میلیون و 960 هزار تومان فروخته می شود.

 

ریزش قیمت ها درحالی از ساعتی قبل در بازار آغاز شده که فعالان بازار طلا و ارز می گویند "لفظ فروش" در بازار زیاد شده و با افزایش عرضه، احتمال کاهش قیمت ها در ساعات آتی نیز وجود دارد.

 

از عصر روز جمعه و با افزایش حملات اسرائیل به لبنان و اعلام خبرهای منفی در حوزه سیاسی و ترور سران حزب‌الله بخصوص سیدحسن نصرالله دبیرکل حزب‌الله لبنان، بازار ارز و طلا نیز واکنش نشان داد و با افزایش قیمت همراه شد.

 

این روال طبیعی در بازار طلا و ارز است و هر زمان تنش سیاسی تشدید شود شاهد افزایش قیمت ها در این بازارها هستیم اما همانطور که تجربه سنوات قبل هم نشان داده، افزایش قیمت ها در این بخش چندان دوام ندارد و طی چند روز بازهم بازار به ثبات می رسد.

 

در زمان شهادت اسماعیل هنیه در تهران نیز این اتفاق افتاد؛ قیمت دلار همزمان با شهادت اسماعیل هنیه در بازار تهران به 62 هزار تومان رسید اما طی چند روز با عقب‌نشینی همراه شد و به کانالهای 58‌ــ59 هزار تومان برگشت.

 

این فرایند اینبار هم تکرار شد و با فروکش کردن خبرهای منفی سیاسی و کاهش تنش های سیاسی در منطقه، از هیجانات بازار ارز و طلا هم کاسته شد و استارت کاهش قیمت ها زده شد.

 

پیش از این بارها به مردم عادی هشدار داده شده بود که در زمان هایی که بازار در تلاطم قرار دارد از هرگونه معامله پرهیز کنند چراکه برنده اصلی این روزهای بازار نوسان گیرانی هستند که سعی دارند از آب گل آلود به نفع خودشان ماهی بگیرند.

 

به اذعان کارشناسان اقتصادی و فعالان بازار ارز، برنده اصلی در این روزهای بازار ارز افرادی هستند که از نوسانات سود می گیرند و بازندگان نیز افرادی هستند که این نرخها را باور می کنند. مصداق این موضوع هم بازدهی منفی 3 درصدی بازار ارز با وجود 5 موقعیت بحرانی اصلی در شش ماهه نخست امسال است.

 

در گزارش های قبلی تسنیم نیز آمده بود که  در بازار معامله واقعی انجام نمی شود و معامله گران و فروشندگان دست نگه می دارند و خرید و فروشی در قیمت بالا انجام نمی دهند.

 

باوجود 6 بحرانی که بازار ارز از ابتدای سال تا کنون پشت سر گذاشته همچنان دلار بین کانال 59 تا 60 هزار تومان در نوسان است؛ البته پیش از وقایع یکی دو روز اخیر، دلار عمدتا بین کانال 58-59 هزار تومان در نوسان بود.

 

بازار ارز از ابتدای سال تاکنون با 5 بحران اساسی مواجه شده که شهادت سیدحسن نصرالله را می توان به عنوان ششمین موقعیت بحرانی برای این بازار برشمرد.در شش ماهه اول سال 5 تحول بزرگ در کشور داشتیم که عبارت است از: عملیات وعده صادق، شهادت رئیس جمهور، ترور اسماعیل هنیه، جنگ غزه و حملات اسرائیل به لبنان.

 

فعالان بازار ارز با اشاره به حضور بازارساز در بازار تاکید دارند: بانک مرکزی با حضور به موقع می تواند نوسانات ارزی را مدیریت کند چرا که تجربه ماه های قبل نشان داد بانک مرکزی به راحتی توانایی مدیریت این نوسانات را دارد./ تسنیم

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار