افزایش سهم ایران در تولید نفت دنیا-راهبرد معاصر
سازمان هدفمندی یارانه‌ها: مردم حتما حساب بانکی خود را برای دریافت یارانه چک کنند عرضه اولیه سهام زاگرس دارو پارسیان در فرابورس ایران + جزییات وزیر نیرو: ۶ هزار مگاوات برق تا تابستان آتی وارد شبکه می‌شود طرح فروش نقدی و اقساطی مدیران خودرو دی ۱۴۰۳ + جدول و شرایط شرایط پیش فروش سایپا برای متقاضیان سامانه یکپارچه اعلام شد + جدول ممنوعیت فروش خودرو‌های وارداتی خارج از سامانه زیان ۲.۲ میلیارد دلاری سرقت رمزارز در ۲۰۲۴  ۴۴ میلیون نفر سود سهام عدالت گرفتند  قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۹/۳۰ قیمت مصوب میوه شب یلدا اعلام شد/ قیمت هندوانه، انار، خرمال، موز و نارنگی یارانه آذر واریز شد / دهک‌های چهارم تا نهم حسابشان را چک کنند شرایط فروش فوق العاده خودرو چانگان CS۳۵ تیپ ۳ واریز سود به بیش از ۴۴ میلیون مشمول سهام عدالت خاتمه یافت وزیر کار: ناترازی‌ها بیشتر از آنکه به شرایط امروز مربوط باشد، ریشه در برخی تصمیمات گذشته دارد آخرین قیمت ارز توافقی نیما/ دلار حواله ۶۲هزار و ۷۳۲ تومان شد

افزایش سهم ایران در تولید نفت دنیا

رشد تولید نفت خام و میعانات گازی ایران در سه ماهه سوم سال ۲۰۲۴ نسبت به مدت مشابه پارسال حدود ۹ درصد بوده است.
تاریخ انتشار: ۱۵:۱۵ - ۰۷ آبان ۱۴۰۳ - 2024 October 28
کد خبر: ۲۶۱۴۳۸

به گزارش راهبرد معاصر، صنعت نفت ایران در دهه‌های اخیر همواره با شدیدترین تحریم‌ها روبه‌رو بوده است. این تحریم‌ها از محدود کردن حضور شرکت‌های بین‌المللی آغاز شد و در زمان ریاست جمهوری دونالد ترامپ در آمریکا با هدف به صفر رساندن صادرات نفت ایران ادامه یافت، با این حال هیچ‌گاه صادرات نفت ایران به صفر نرسید و حتی مقام‌های آمریکایی نیز بر بی‌اثر بودن تحریم‌ها علیه صنعت نفت ایران تأکید کردند.

 

حالا پس از آنکه بیش از ۶ سال از خروج یک‌طرفه آمریکا از برجام (۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷) می‌گذرد و حلقه تحریم‌های این کشور نیز هر روز تنگ‌تر می‌شود، بر اساس گزارش نهادهای بین‌المللی ایران توانسته سهم خود را از تولید نفت خام جهان افزایش دهد.

 

بر اساس آخرین گزارش دبیرخانه کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) تولید نفت ایران در ماه گذشته میلادی ۲۱ هزار بشکه در روز بیشتر شده است و بین کشورهای عضو اوپک بیشترین افزایش تولید را در ماه سپتامبر (شهریور - مهر) به خود اختصاص داده و رشد ۰.۶ درصدی را به ثبت رسانده است. مجموع تولید نفت اعضای اوپک در این ماه ۲.۳ درصد کاهش داشته است.

 

تولید نفت اعضای اوپک‌پلاس هم در ماه سپتامبر (شهریور - مهر) ۴۷ هزار بشکه در روز افزایش داشته و از ۱۴ میلیون و ۱۳ هزار بشکه در روز در ماه اوت به ۱۴ میلیون و ۶۰ هزار بشکه رسیده است. با این حال تولید نفت روسیه روزانه ۲۸ هزار بشکه در ماه گذشته میلادی کاهش نشان می‌دهد.

 

آمارهای منتشرشده از سوی اداره اطلاعات انرژی آمریکا نیز افزایش سهم ایران از تولید نفت خام جهان را تأیید می‌کند.

 

سهم ایران در تولید نفت دنیا افزایشی شد

بر اساس آخرین گزارش این نهاد، سهم ایران از تولید نفت خام جهان در سه ماهه سوم سال ۲۰۲۴ میلادی به ۴.۳ درصد رسیده است. این در حالی است که ایران در مدت مشابه سال قبل، سهمی ۳.۹ درصدی از تولید نفت جهان به خود اختصاص داده بود. این سهم در کل سال ۲۰۲۳ نیز ۳.۹ درصد برآورد می‌شود.

 

گزارش اداره اطلاعات انرژی آمریکا نشان می‌دهد ایران توانسته در سه ماهه سال ۲۰۲۴ روزانه ۴ میلیون و ۴۲۰ هزار بشکه در روز نفت خام و میعانات گازی تولید کند. این عدد در سال ۲۰۲۳ به‌طور میانگین روزانه ۳ میلیون و ۹۹۰ هزار بشکه در روز بوده است. ایران توانسته در این مدت در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، رشدی ۸.۸ درصدی را به ثبت برساند.

 

رشد ۸.۸ درصدی تولید نفت ایران در حالی به ثبت رسیده که رشد تولید نفت اوپک در سه ماهه سال جاری میلادی ۰.۸ درصد بوده است. این اعداد نشان می‌دهد ایران توانسته در این مدت سهمی ۱۳.۸ درصدی از تولید اوپک داشته باشد و جایگاه سوم تولید را در بین کشورهای عضو به‌دست آورد. ایران در سال ۲۰۲۳ سهمی ۱۲.۶ درصدی از تولید نفت اوپک داشته است.

 

نگاهی به تولید نفت جهان ابعاد جدیدی را از افزایش تولید نفت ایران نشان می‌دهد.

 

بر اساس گزارش اداره اطلاعات انرژی آمریکا، تولید جهانی نفت در حالی در سه ماهه ۲۰۲۴ به حدود ۱۰۲.۵ میلیون بشکه در روز رسید که در مدت مشابه سال قبل ۱۰۱.۸ میلیون بشکه در روز بود. این به معنای آن است که تولید نفت جهان در این بازه زمانی ۰.۶ درصد رشد را به ثبت رسانده، بنابراین تولید ایران نه‌تنها در مقایسه با تولید اوپک رشدی بیش از ۸ درصدی داشته که در مقایسه با تولید نفت جهان نیز افزایشی ۸.۲ درصدی را تجربه کرده است.

 

با توجه به آنکه ظرفیت پالایشی ایران در این مدت ثابت بوده، افزایش تولید صورت گرفته صرف صادرات شده است. این موضوع نشان می‌دهد ایران توانسته بخش بزرگ‌تری از بازار جهانی نفت را به خود اختصاص دهد./مهر

ارسال نظر