دیدار وزیر امور خارجه کشورمان با نواف سلام + عکس عراقچی: از تلاش‌های دولت و ملت لبنان برای اخراج اشغالگران حمایت می‌کنیم حمله اوکراین به پل کریمه با ۱۱۰۰ کیلو ماده منفجره سنای آمریکا لایحه تحریم روسیه را بررسی می‌کند دیدار ۶ سفیر جدید ایران با پزشکیان پسکوف: ایران به دنبال سلاح هسته‌ای نیست رئیس جمهور لبنان: مایل به تقویت روابط با ایران هستیم سفیر ایران در ونزوئلا استوارنامه خود را تقدیم مادورو کرد دیدار عراقچی با رئیس جمهور لبنان قالیباف: ایران و کوبا هدف، دوست و دشمن مشترک دارند زلزله ۶.۲ ریشتری مناطق مرزی ترکیه و یونان را لرزاند ادعای شورای همکاری خلیج فارس: میدان گازی الدره به‌طور کامل در آب‌های سرزمینی کویت قرار دارد و ثروت مشترک عربستان و کویت است استقبال رسمی مقامات لبنانی از عراقچی در فرودگاه بین‌المللی رفیق حریری + فیلم عراقچی: روابط ایران و لبنان یک روابط دیرینه است / حفظ تمامیت ارضی لبنان از اهمیت زیادی برخوردار است آمریکا پایگاه‌های نظامی خود را در سوریه به یک پایگاه کاهش خواهد داد
بیانیه پایانی نشست ریاض/

هشدار نسبت به تمامیت ارضی ایران، عراق و سوریه/ قدس خط قرمز است

بیانیه پایانی نشست سران کشورهای عربی و اسلامی در ریاض ضمن هشدار نسبت به نقض حاکمیت کشورهای منطقه از جمله ایران، خواستار تحریم تسلیحاتی رژیم صهیونیستی برای جلوگیری از کشتار بیشتر مردم غزه شد.
تاریخ انتشار: ۰۸:۲۱ - ۲۲ آبان ۱۴۰۳ - 2024 November 12
کد خبر: ۲۶۲۸۲۰

به گزارش راهبرد معاصر، نشست اضطراری سازمان همکاری‌های اسلامی و اتحادیه عرب که روز دوشنبه با حضور مقامات بیش از ۵۰ کشور در ریاض پایتخت عربستان برگزار شد، با صدور بیانیه‌ای ۳۸ بندی به کار خود پایان داد.

 

در این بیانیه نسبت به خطرات تشدید تنش که منطقه را دربرگرفته و پیامدهای منطقه‌ای و بین‌المللی آن هشدار داده شد.

 

شرکت کنندگان در این بیانیه همچنین نسبت به گسترش دایره تجاوزگری رژیم صهیونیستی از غزه به لبنان و نقض حاکمیت ایران، عراق و سوریه بار دیگر هشدار دادند.

 

این بیانیه همچنین بر حاکمیت کامل کشور فلسطین بر قدس شرقی تأکید کرده و خواستار تحریم صادراتی و جلوگیری از انتقال سلاح به رژیم صهیونیستی شد.

 

شرکت کنندگان در این نشست همچنین هجمه مداوم اسرائیل به سازمان ملل متحد و آنتونیو گوترش دبیرکل این سازمان را محکوم کردند.

 

حاضران در نشست ریاض همچنین خواستار یکپارچه شدن اراضی فلسطینی از جمله نوار غزه، کرانه باختری و قدس اشغالی شدند.

 

بیانیه پایانی این نشست همچنین از شورای امنیت سازمان ملل متحد خواست اسرائیل را مجبور کند سیاست‌های غیر قانونی که امنیت و صلح در منطقه را تهدید می‌کند، متوقف کند.

 

این بیانیه بر محوریت آرمان ملت فلسطین و حمایت از مردم این کشور برای رسیدن به حقوق قانونی و مشروع خود و در رأس آن حق آنان در برخورداری از آزادی، کشور مستقل در مرزهای ۱۹۶۷ تأکید کرد.

 

بیانیه پایانی نشست ریاض همچنین بر حق بازگشت آوارگان فلسطینی براساس قطعنامه و قوانین مشروع بین‌المللی و مقابله با هرگونه تلاش برای انکار یا تضعیف این حق مشروع فلسطینی‌ها تأکید داشته است.

 

شرکت کنندگان در این نشست همچنین مخالفت کامل خود را با تصمیمات و اقدامات رژیم صهیونیستی را محکوم کردند که با هدف یهودی سازی قدس و تحکیم اشغال استعمارگرایانه تل آویو در این شهر صورت می‌گیرد.

 

حاضران در این نشست تأکید کردند که قدس شریف خط قرمز ملل اسلامی و عربی است و برگردن ماست که از هویت اسلامی و عربی این شهر شریف و اشغالی حراست کنیم، همچنان که وظیفه همه ما دفاع از حرمت اماکن اسلامی و مسیحی مقدس است.

 

بیانیه پایانی نشست ریاض همچنین از حمایت کامل از جمهوری لبنان، امنیت، ثبات، حاکمیت و حفظ جان شهروندان آن تأکید کرد./ مهر

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار