وزیر علوم: ۱۵۰ دانشجوی تعلیقی را بی سر و صدا برگرداندیم-راهبرد معاصر
عارف: راهبرد دولت این است که اصلاح قیمت‌ها به سه دهک پایین جامعه آسیبی نرساند سکینه سادات پاد، دستیار رئیس‌جمهور از سمت خود کنار رفت؟ هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات شورا‌های اسلامی شهر و روستا مشخص شدند جمعی از مداحان اهل بیت با رهبر انقلاب دیدار می‌کنند علم‌الهدی: اول باید دین مردم را مدیریت کنیم و بعد دنیای آنان را پیام توئیتری پزشکیان به السیسی خطیب نماز جمعه تهران: بسترسازان نابودی زیرساخت‌های سوریه پاسخگوی امت اسلامی باشند الحاق شناور‌های بسیار پیچیده و تسلیحات ویژه به نیروی دریایی ارتش فرمانده سپاه خراسان‌جنوبی: آخرین نفری که خط مقدم نبرد با تکفیری‌ها در سوریه را ترک کرد یک پاسدار بود /برای ارتش سوریه جهاد معنایی نداشت ادای احترام فرمانده کل سپاه پاسداران به مقام شهید سلیمانی لاریجانی: یکی از راهبرد‌های دشمن این است که القاء کند همه خسته هستند و نباید به مردم کاری داشت ساعت کاری دستگاه‌های اجرایی تا بهمن‌ماه تغییر کرد+ جزئیات نماینده مجلس: حتی فقیرترین کشور‌های آفریقایی هم این حد از کاهش ارزش پول را ندارند وزرای کار و دادگستری وارد شیراز شدند عملیات مشترک مرزبانان ایران و عراق در مقابله با سلاح‌های غیرمجاز

وزیر علوم: ۱۵۰ دانشجوی تعلیقی را بی سر و صدا برگرداندیم

سیمایی صراف با اشاره به آمار دانشجویان اخراجی و تعلیقی گفت: اخراجی‌ها ابتدا ۴۰ الی ۴۴ نفر بودند که به ۴ نفر و نهایتا دو نفر رسیده بودند. تعلیقی‌ها ابتدا ۳۵۰ نفر بودند. گفتید موارد بررسی شود کارشناسان حقوقی بررسی کردند ۲۵۰ مورد آموزشی و اخلاقی بود، سیاسی نبودکه آنها را کنار گذاشتیم. ۱۵۰ تا ماند همه که بررسی تمام شد ۱۵۰ دانشجوی تعلیقی ماند که بی سر و صدا اعلام کردیم و برگشتند.
تاریخ انتشار: ۱۹:۵۵ - ۰۱ آذر ۱۴۰۳ - 2024 November 21
کد خبر: ۲۶۳۷۳۴

به گزارش راهبرد معاصر؛ محمدحسین سیمایی صراف، وزیر علوم تحقیقات و فناوری در نشست امروز خود با اعضای بسیج دانشجویی کشور در دانشگاه جامع انقلاب طی سخنانی با اشاره به ضرورت رفع نیاز‌های امروز کشور از طریق راهکار‌های علمی، اظهار داشت: راه‌های حل مشکلات امروز ما علمی است. مسائل و مشکلات ما در حوزه‌های مختلف، مدنی، صنعتی، اسیب‌های اجتماعی، اقتصاد و ... تنها از طریق راهکار‌های علمی ممکن است مسیری که ما کمتر به آن دل سپردیم.

وی با اشاره به اینکه رهبر انقلاب از سال‌ها پیش به موضوع علم توجه داشتند و خواستار توجه به رشد و‌پیشرفت علمی و دستیابی به علوم پیشرفته بودند، گفت: چاره‌ای جز این نداریم در کشور به وفاق برسیم به خصوص در مورد اولویت‌ها و راهکار‌ها برای موضوعات و دغدغه‌های مشترک نیازمند توافق و وفاق هستیم.

وزیر علوم در ادامه سخنان خود به ویژگی‌های بسیج پرداختند و اخلاص، عمل صالح و تقوی را از جمله این ویژگی‌ها اعلام کرد.
سیمایی صراف حزب‌الله لبنان را یکی از گروه‌ها و‌نمونه‌های موفق عملکرد بسیج در دنیا توصیف کرد و گفت: امروز حزب الله به تنهایی بار همه موضوعات و مسائل مربوط به جنگ لبنان را به دوش می‌کشد و در این میدان موفق بوده است.

وی در ادامه سخنان خود موضوع غزه را یکی دیگر از مسائل مهم دنیا خواند و گفت: این منطقه یکی از متراکم‌ترین مناطق در جهان است، خشم وجدان‌های بیدار در دنیا در این زمینه با کوتاهی سردمداران آن مواجه است. قطعا رفتار دوگانه غرب در این زمینه یک تهدید بزرگ برای غرب در پی خواهد داشت.

وزیر علوم در ادامه به سوالات دانشجویان پاسخ داد.

وزیر علوم در پاسخ به سوالات دانشجویان درباره انتصابات، بازگشت دانشجویان و مسایل علمی با اشاره به اینکه انتصابات و بحث بازگشت دانشجویان اخراجی وقت بسیار کمی از من را گرفته و برخی از آنها را به مسئولان مربوطه وزارت خانه واگذار کردم، گفت: عمده وقت من صرف امورات مربوط به علم و فناوری می‌شود. معتقدم رشد علم و فناوری نیاز حیاتی کشور ما است. وضعیت کنونی محصول کار من نیست و نمی‌شود گفت حاصل کار وزیر قبل و قبل‌تر ولی باید مسیر آن را درست کرد.

وزیر علوم با اشاره به اینکه پیگیری مسائلی از هوش مصنوعی گرفته تا اتوبوس دانشگاه و خوابگاه را از وزیر علوم توقع دارید که البته من خودم را مسئول همه این موارد می‌دانم و معتقدم با منابع و بودجه اندک باید ان‌ها را دنبال کنم درباره بودجه اندک دانشگاه‌ها در حوزه فرهنگ تصریح کرد: شما می‌گویید اندک من می‌گوییم فوق اندک. به کار فرهنگی باور دارم و اینکه مسیولیت اجتماعی دانشگاه و دانشجو را باید جدی گرفت به دلیل دینی، عقلی و باور، به کار فرهنگی دانشگاه معتقدم و آن را اعتقاد دارم.

وی افزود: بودجه امروز دانشگاه و ستاد علم و فناوری کشور یعنی وزارت علوم از ۱۰ سال قبل کمتر است. بودجه امروز وزارت علوم یک دهم وزارت علوم در سال ۹۰ است. ما امروز درگیر مسئله شوم مهاجرت در گشور هستیم که جا‌هایی نام فرار را می‌شود گذاشت و داریم برای این مسایل فکر می‌کنیم و برای آنها راهکار ارائه می‌دهیم. مسائل ما کیفیت دروس و مسائل بین رشته‌ای است؛ خوابگاه است، اما نمی‌دانید بروکراسی در ایران چقدر طولانی است قرار شد ساختمان بیکاره‌ای در کنار یک دانشگاه را به خوابگاه دهیم، اما هنوز انجام نشده است.

وی گفت: ما داریم برای معیشت کارمند و استاد که یکی از نگرانی‌های جدی استادان و کارمندان ما معیشت است فکر می‌کنیم. سالانه ده هزار میلیارد تومان برای تغذیه‌ای که شما عمدتا ناراضی هستید هزینه می‌کنیم. بودجه وزارت خانه بزرگی مثل علوم تنها ۶۰ همت است.
وزیر علوم در ادامه با اشاره به انتصابات اخیر دانشگاه‌ها و وزارت علوم و انتقادات دانشجویان در این زمینه تصریح کرد: مدعی ام غیر سیاسی‌ترین انتصابات را دارم. با هیچ یک از افرادی که منصوب شدند نه رفیق بودم و نه عقد اخوت بسته ام، معیار‌های من برای انتصابات قانونی بوده و برای همه انتصابات استعلام گرفتیم.

وی افزود: از برخی استعلامات ما حدود دو ماه گذشته ولی هنوز حکم نزدیم گرچه با یکماه گذشتن از استعلام می‌توان حکم را صادر کرد ولی باز صبر کردیم.

وی در ادامه گفت: در خصوص یک انتصاب یک سوءتفاهمی پیش آمد حراست نامه زد وگفت تایید شد و حکم صادر شد. سوءتفاهمی که پیش آمد این بود که استعلام از یک مرجع آمده بود و تایید شده بود. ولی استنباط شده بود که تایید سایر حوزه‌ها نیز انجام شده است.

وزیر علوم با اشاره به اینکه بدون استعلام و جواب آن، من چه سودی از انتصاب میبرم که بدون‌استعلام بخواهم حکم بزنم.

وی خطاب به دانشجویان گفت: موردی را گفتید چرا حکم زدید که همان را هم حراست تایید کرده است، ماهانه به خاطر تخصصش لبنان می‌رود. بررسی اینکه وی یک مطلبی در فضای مجازی اعلام کرده کار مراجع نظارتی است این بنده خدا در چند مرحله تایید شد یک عدم هماهنگی به وجود آمد هر زمان ثابت شود که اشتباه شده با وجود اینکا برای ما هزینه نیز دارد ما آن فرد را بر می‌گردانیم. ما که نمی‌خواهیم چالش ایجاد کنیم.

وی با اشاره به آمار دانشجویان اخراجی و تعلیقی گفت: اخراجی‌ها ابتدا ۴۰ الی ۴۴ نفر بودند که به ۴ نفر و نهایتا دو نفر رسیده بودند. تعلیقی‌ها ابتدا ۳۵۰ نفر بودند. گفتید موارد بررسی شود کارشناسان حقوقی بررسی کردند ۲۵۰ مورد آموزشی و اخلاقی بود، سیاسی نبودکه آنها را کنار گذاشتیم. ۱۵۰ تا ماند همه که بررسی تمام شد ۱۵۰ دانشجوی تعلیقی ماند که بی سر و صدا اعلام کردیم و برگشتند.

وی با اشاره به سخنان دانشجویی درباره اظهارات برخی افراد (ظریفیان) خارج از وزارتخانه و اینکه ایا فشار‌های درباره انتصابات از سوی گروه‌های سیاسی بر شما وجود داشته است، گفت: یک بدنه بزرگی از خبرگان در بدنه آموزش عالی کشور ما هستند که برخی مواقع مسئولیت دارند و برخی مواقع ندارند.

وی گفت: مسئولیت حرف‌های اخیر ایشان با خودشان است پیغام دادم به ایشان که از مصاحبه وی راضی نیستم و اینکه اصلا نگفتیم ۴۰ استعلام بدون پاسخ داریم. مسولیت مصاحبه ایشان با خودشان است. اطمینان می‌دهم انتصابات کار خودم است.

وزیر در ادامه افزود: قاعده من بر تغییر نیست بر تثبیت است. در طول این چند ماه انتصابات محدودی داشتیم در حالیکه در دوره قبل بیش از ۶۰ تغییر صورت گرفته بود. اگر کسی دو تابعیتی است از کجا کشف کنم. الان از همه کسانی که می‌خواهم منصوب کنم، می‌پرسم پیج اینستا دارند، چیزی منتشر کرده است.
البته حاضرم پرونده علمی افرادی را که منصوب کردم با برخی از مدیران قبلی مقایسه کنم تا شرایط علمی آن را مقایسه کنید. معیار من این است که فرد دانشگاه را راهبری کند نه فرماندهی.

وی ادامه داد: به دو سه معاون قبل گفتم بمانید خودشان نماندند، دو نفر هنوز در وزارت علوم هستند و گفتم شرایط برای تداوم همکاری را دارید. قرار نیست با تعییر دولت تاریخ را تغییر دهیم خطوط قرمز نظام برای ما نیز قرمز است.

وی گفت: انتصابات را خودم گردن می‌گیریم از هر جا به من افرادی را پیشنهاد دهند استقبال می‌کنم و بررسی می‌کنم. از مجلس، نهاد رهبری که البته پیشنهادی نشده تاکنون، ولی قاعده من نیست هرکسی قبلا بوده باید عوض شود. در ۵ دانشگاه شکایت‌هایی شد هیئت تحقیق فرستادیم از واحد ارزیابی و بازرسی وزارت علوم و بررسی شد. برای ابقا افراد نیز در برخی جا‌ها توافق حداکثری وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه سیاسی کار را اصلا در مسئولیت نمیگذارم و معیار من برای انتصاب این است کنشگر سیاسی رادیکال نباشد، گفت: دوستان زیادی دارم که برای مسئولیت‌ها اعلام امادگی کردند ولی من از من بریدند و پیام‌هایی می‌دهند که ناراحتند با اینکه من دوستشان دارم، اما آنها را برای مسئولیت نمی‌پسندم.

سیمایی صراف درباره تغییر شیوه نامه انضباطی نیز گفت: این شیوه نامه در سال‌های ۹۸ و ۱۴۰۱ تغییر کرد و کسی انتقادی نداشت. در سال ۱۴۰۳ بعد از دستور رییس جمهور برای بازگشت دانشجویان یک ماده به شیوه نامه اضافه شد. براساس شیوه نامه رئیس دانشگاه می‌تواند مجازات را تعلیق کند. ما گفتیم وقتی رئیس دانشگاه می‌تواند مجازات را تعلیق کند، وزیر علوم چرا نمی‌تواند تعلیق کند؟ همین اختیار وزیر علوم به آن اضافه شده است.

وی گفت: گفتیم بحث شکلی و حقوقی رفع شود. ما که با کسی دعوا نداریم برای سه شیوه نامه سه جدول درست کردیم بگویند کدام بخش تغییر کرده اگر گفته شود، اصلاح می‌کنیم. / تسنیم

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده