پروژه رهاسازی سدها آغاز شده است-راهبرد معاصر
جهت ممانعت از وقوع سیلاب؛

پروژه رهاسازی سدها آغاز شده است

وزیر نیرو از آغاز رهاسازی آب سدها سخن گفته و اظهار داشته که ۲۶ میلیارد متر مکعب از ظریف ۵۰ میلیارد متر مکعب سدها را آب فراگرفته است.‎
تاریخ انتشار: ۱۶:۲۶ - ۰۸ آبان ۱۳۹۸ - 2019 October 30
کد خبر: ۲۶۴۱۸

به گزارش راهبرد معاصر؛ وزیر راه و شهرسازی ایران، خسارت سیلاب فروردین ماه به زیر ساخت های کشور را حدود 30 هزار میلیارد ریال برآورد کرد و بیان کرد که این خسارت ها مربوط به تخریب کامل جاده ها، از بین رفتن پل ها، رانش سطح راه ها و بخش های مختلف زیرساختی است. برخی از این آسیب ها به فوریت برطرف می شود و برخی از طرح ها نیز تا یکسال زمان می برد.

 

سیلاب های اخیر در ایران بخش های زیربنایی از جمله تعدادی از پل ها و جاده های روستایی و شهری در چهارمحال و بختیاری را تخریب کرد. در سیلاب اخیر نزدیک به 6 هزار میلیارد ریال به تاسیسات زیربنایی، اراضی کشاورزی و مسکن روستایی و شهری استان چهارمحال و بختیاری خسارت وارد شد.

 

رضا اردکانیان وزیر نیرو در حاشیه جلسه امروز هیئت دولت و در جمع خبرنگاران درباره آخرین وضعیت سدهای کشور گفت: در وضعیت فعلی مخازن ما حدود 50 میلیارد متر مکعب ظرفیت دارد که حدود 26 میلیارد متر مکعب از این ظرفیت پر است. ما در عین حال طبق برنامه رهاسازی‌ها را شروع کرده‌ایم و انجام می‌شود که وقتی این کار با برنامه صورت بگیرد باشد می‌توانیم از آب رها شده تولید برق داشته باشیم.

 

وی تصریح کرد: در سال جاری تاکنون لایروبی 570 کیلومتر از رودخانه‌های استان‌های سیل‌خیز انجام شده و حجم قابل ملاحظه‌ای برای تسکین سیلاب‌ها در مخازن آماده است.

 

وزیر نیرو گفت: طرح‌های 1100 کیلومتر از رودخانه‌های اولویت‌دار را نیز آماده کرده‌ایم تا با استفاده از منابع مالی اقدامات لازم در این باره انجام شود. در استان‌های سیل‌خیز به‌ویژه استان‌های خوزستان و گلستان اقداماتی آماده شده و 146 کیلومتر از سیل‌بندهای این دو استان مورد و بازسازی قرار گرفته است.

 

اردکانیان اظهار امیدواری کرد که امسال بتوانیم از نزولات آسمانی استفاده بیشتری ببریم.

 

اردکانیان در ادامه درخصوص اینکه کدام استان‌ها بیشتر در معرض خطرات وقوع سیل هستند، اظهار داشت: پیش‌بینی‌های ما در این زمینه سه‌ماهه است و همکاران ما در ماه آینده در سازمان هواشناسی پیش‌بینی‌های جدید خود را در این زمینه به ما ارائه می‌دهند. ما نیز متناسب با آن از ابزارها و توان فنی کشور استفاده خواهیم کرد تا نزولات آسمانی برای ما صرفا دارای منفعت در بخش‌هایی مانند تولید برق و تامین آب مورد نیاز مصارف کشاورزی و شرب باشد. مردم نیز امسال نسبت به سال گذشته توجه بیشتری به رعایت حریم و بستر رودخانه‌ها داشته و دستگاه قضایی و مسئولان اجرایی استان‌های مختلف همکاری خوبی برای آزادسازی‌هایی که در این زمینه باید صورت گیرد، دارند.

 

وی گفت: فردا نوزدهمین نمایشگاه بین المللی برق در تهران برگزار می‌شود که این نمایشگاه با حضور 36 کشور شامل 13 کشور اروپایی، روسیه و چین برگزار خواهد شد که بیش از 500 شرکت داخلی و خارجی در آن حضور دارند که امیدواریم فرصت خوبی برای بخش خصوصی ما باشد. همچنین تعدادی از وزرای برق کشورهای همسایه هم دعوت ما را در این‌باره پذیرفته‌اند که امیدواریم برگزاری این نمایشگاه فصل جدیدی برای همکاری در بخش برق منطقه ما باشد.

ارسال نظر
آخرین اخبار