به گزارش راهبرد معاصر، موضوع توقیف صدای عادل فردوسیپور دوستداران فوتبال و به خصوص علاقمندان به اجراهای این مجری ورزشی را در بهت و حیرت فرو برد. ماجرای توقیف صدای عادل فردوسیپور را در ادامه دنبال کنید.
شب گذشته دیدار لیورپول و رئال مادرید از هفته پنجم لیگ قهرمانان اروپا برگزار شد و قرار بود عادل فردوسی پور این بازی را از طریق سایت خودش و دو پلتفرم دیگه گزارش کند و مخاطبان بتوانند این بازی حساس را با گزارش او تماشا کنند.
مخاطبانی که در حال تماشای این بازی از طریق فیلیمو بودند، اما به یکباره صدای فردوسی پور را نشیندند و حالا مشخص شده که از ساترا و صداوسیما دستور دادند که او حق گزارش ندارد.
محمدجواد شکوری مقدم مدیرعامل فیلیمو در مطلبی که در شبکه ایکس منتشر کرده، نوشت: «اصلا فرق نمیکنه محتوا چی باشه، از نظر ساترا و صداوسیما کلا هر چی دیده بشه توقیفه! اکنون از ساترا تماس گرفتند که پخش گزارش فردوسیپور هم توقیفه!»
مدیرعامل فیلیمیو در ادامه با بیان اینکه «از این به بعد هر درخواست عجیب یا برخورد غیرقانونی و از سر زورگویی ساترا و صداوسیما رو توییت میکنم»، فایل صوتی زیر را به اشتراک گذاشت.
در این تماس تلفنی گفته میشود گزارش بازی با صدای عادل فردوسیپور خلاف ضوابط است و باید مسابقهای که امشب در حال پخش است هرچه سریعتر از صفحه برداشته شود!
ساترا، نهادی که زیر نظر صداوسیما فعالیت میکند، دستور ممنوعیت گزارش فردوسیپور را ۲ دقیقه بعد از پخش آن صادر کرد. فردوسی پور اخیرا در برخی پلترفمها به گزارشگری بازیهای فوتبال بازگشته بود.
مدیر آپارات تماس تلفنی ساترا با آپارات برای توقف گزارشگری عادل را منتشر کرد.
او نوشت: «اصلا فرق نمیکنه محتوا چی باشه، از نظر ساترا و صداوسیما کلا هر چی دیده بشه، توقیفه. اکنون از ساترا تماس گرفتند که پخش گزارش فردوسی پور هم توقیفه. از این به بعد هر درخواست عجیب یا برخورد غیرقانونی یا از سر زورگویی ساترا و صداوسیما رو توییت میکنم.»
محمدجواد شکوری مقدم مدیرعامل فیلیمو، آپارات و آپارات اسپورت با انتشار صوتی خبر داد که پس از توقیف برنامه اکنون، حالا از ساترای صداوسیما با او تماس گرفتهاند و گزارشگریاش را ممنوع اعلام کردهاند. صوت مکالمه اعلام توقیف صدای عادل فردوسی پور را به همراه توییت شکوری مقدم، میبینید و میشنوید.
عادل فردوسی پور در مهر ماه ۱۳۵۳ در شهرآرا تهران زاده شد. وی اصالتاً اهل شهر رفسنجان در استان کرمان است. او دارای مدرک کارشناسی ارشد مهندسی صنایع از دانشگاه صنعتی شریف است.
او کار رسانهای خود را در سال ۱۳۷۲ با روزنامهنگاری در روزنامه ابرار ورزشی به سردبیری اردشیر لارودی آغاز کرد. عادل فردوسی پور در آن زمان، دانشجوی سال سوم کارشناسی زبان انگلیسی بود و در بخش ترجمهٔ صفحهٔ فوتبال خارجی کار میکرد.
او پس از قبولی در آزمون گزارشگری صدا و سیما، کمی از روزنامهنگاری فاصله گرفت. او با مجله سروش جوان، مجله همشهری جوان و روزنامه جامجم به همکاری پرداخته و همچنین برای مجله ورلد ساکر چند یادداشت نوشتهاست. بعد از روزنامهنگاری در مجلات ورزشی، در تلویزیون به عنوان گزارشگر ورزشی مشغول به کار شد. او پس از گزارشگری مسابقات فوتبال جام جهانی ۱۹۹۸ به شهرت رسید و پس از آن به عنوان گزارشگر بازیهای زنده و مهم در برنامههای مختلف انتخاب شد. در آن زمان که تلفظ نادرست نامهای خارجی در گزارشهای فوتبال صدا و سیما زیاد اتفاق میافتاد، او از معدود گزارشگران مسلط به زبان انگلیسی بود که نامها را هم غالباً درست تلفظ میکرد.
در سال ۱۳۷۸ برنامه ۹۰ را برای بررسی فوتبال ایران طراحی و تهیه کرد. او تا سال ۱۳۹۷ که از سوی مدیران صداوسیما کنار گذاشته شد، به اجرای ۹۰ پرداخت و این برنامه همواره از پرمخاطبترین و بهترین برنامههای صدا و سیما محسوب میشد؛ که به متوسط در هر قسمت بیش از ده میلیون بیننده داشت.
عادل فردوسی پور بی شک یکی از محبوبترین عوامل صدا سیما است که با برنامهی ۹۰ اش سال هاست که میدرخشد.