به گزارش راهبرد معاصر؛ شماری از رسانه های داخلی عصر گذشته در خبری مدعی شدند که اخذ مالیات از سود سپرده بانکی از سوی وزارت اقتصاد کلید خورده است.
در آن خبر آمده بود: «مجموعه وزارت امور اقتصادی و دارایی در راستای توسعه پایههای مالیاتی به دنبال اخذ مالیات از سود سپرده بانکی است و در پیش نویس اصلاح قانون مالیاتهای مستقیم گنجانده شد.
سازمان امور مالیاتی کشور و وزارت امور اقتصادی و دارایی در پیش نویس اصلاح قانون مالیاتهای مستقیم درصدد اخذ مالیات از سود سپرده بانکی و سود سهام بر آمدند.
در متن این پیش نویس پیش بینی شده که بتوان 20 تا 30 هزار میلیارد تومان مالیات اخذ کرد. متن تهیه شده در حال بررسی در وزارت امور اقتصادی و دارایی است و مشخص نیست در فرایند قانونگذاری چه تغییراتی بکند.
در بند 54 این پیش نویس که قرار است به ماده 104 قانون فعلی الحاق شود آمده است:
درآمد (سود دریافت) اشخاص حقیقی و حقوق حاصل از موارد زیر (اعم از اینکه درآمد مذکور در منبع مشمول مالیات، معافیت و یا مشمول نرخ صفر باشد) به استثنای درآمدهای که مشمول مقررات سایر فصول شناخته شده است، به شرح زیر مشمول مالیات میباشد:
1- 50 درصد سود سهام و سهم شرکه از اشخاص حقوقی
2-سود سرمایه گذاری در اوراق مشارکت و سایر انواع اوراق بهادار
3- سود متعلق به حسابهای پس انداز، سپردههای مختلف و گواهیهای سپرده نزد بانکها، موسسات مالی و اعتباری، صندوقها و نظایر آن به شرح زیر: الف- سود متعلق به سرمایه گذاری کوتاه مدت کمتر از شش ماه، 60 درصد سود حاصله
ب- سود متعلق به سرمایه گذاریهای میان مدت شش ماه تا یک سال، 40 درصد سود حاصله
ج-سود متعلق به سرمایه گذاریهای بلند مدت بیشتر از یک سال، بیست درصد سود حاصله
4-سود سرمایه گذاری نزد سایر اشخاص
5-سود حاصل از انواع عقود اسلامی»
ساعتی پس از انتشار این خبر، وزیر اقتصاد ادعای مطرح شده درباره طرح اخذ مالیات از سپردههای بانکی و سود سپردهها را تکذیب کرد.
فرهاد دژپسند درباره این ادعا افزود: در طرح قانون مالیاتهای مستقیم نیز تاکنون چنین موضوعی مطرح و بررسی نشده است.