الیاس حضرتی: رفع فیلتر تلگرام را تأیید نمی‌کنم تازه‌ترین اظهارات پزشکیان درباره اجرای کالابرگ تاجگردون رئیس کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۵ شد لایحه بودجه ۱۴۰۵ اعلام وصول شد سرلشکر موسوی: ترور یهودیان عملیات فریب رژیم صهیونی برای القای یهودی ستیزی است زینب سلیمانی: حاج قاسم تاکید داشت شب یلدا با حافظ خوانی و دورهمی خانوادگی برگزار شود سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس: ارز ترجیحی تا پایان سال جاری حذف نخواهد شد اعزام ناوگروه‌های ۱۰۳ و ۱۰۴ ارتش به مأموریت‌های بین‌المللی واکنش سخنگوی دولت به اظهارات قالیباف درباره احتمال استیضاح وزرا مدارس و ادارات فردا با ۲ ساعت تأخیر آغاز می‌شوند سران قوا تشکیل جلسه دادند ضارب فرمانده انتظامی مشهد در مراسم مرحوم خسرو علیکردی شناسایی و بازداشت شد تردد شناورها در سواحل استان بوشهر ممنوع است ابوترابی: مسئولان درباره مشکلات اقتصادی و راه‌حل آن با مردم سخن بگویند اظهارات جدید سخنگوی سپاه درباره جنگ ایران با اسرائیل

اختصاص ۱۱ میلیارد یورو ارز برای واردات دارو و کالای اساسی

با تصویب مجلس در سال آینده ۱۱ میلیارد یورو ارز با نرخ ترجیحی واحد برای واردات صرفا دارو، ملزومات مصرفی پزشکی، شیرخشک اطفال و کالا‌های اساسی کشاورزی اختصاص پیدا می‌کند.
تاریخ انتشار: ۱۷:۱۷ - ۱۷ آذر ۱۴۰۳ - 2024 December 07
کد خبر: ۲۶۵۰۲۸

به گزارش راهبرد معاصر، نمایندگان مجلس در جلسه علنی نوبت عصر امروز در روند بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۴ در بخش درآمدی، با تصویب بند‌های (چ) و (خ) تبصره ۲ بودجه، سال آینده ۱۱ میلیارد یورو ارز با نرخ ترجیحی واحد برای واردات صرفا دارو، ملزومات مصرفی پزشکی، شیرخشک اطفال و کالا‌های اساسی کشاورزی اختصاص پیدا می‌کند.

مصوبه را به شرح زیر کردند:

خ- دولت و دستگاه‌های موضوع ماده (۵) قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب ۸/۷/۱۳۸۶ از جمله بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، مجازند نسبت به اختصاص مبلغ یازده میلیارد (۱۱.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) یورو برای واردات صرفا دارو و مواد اولیه آن، ملزومات مصرفی پزشکی، انواع خاصی از شیرخشک اطفال و مواد اولیه آن (که به تشخیص وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و معاونت علمی و فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری تولید داخلی برای این اقلام وجود نداشته و یا تولید آن، کفاف مصرف داخلی را نمی‌دهد) و کالا‌های اساسی کشاورزی با اعلام سازمان برنامه و بودجه کشور با نرخ ترجیحی واحد، اقدام کنند. از مبلغ فوق حداقل سی میلیون (۳۰.۰۰۰.۰۰۰) یورو بابت دارو و تجهیزات پزشکی مصرفی و صندلی چرخدار (ویلچر) و ارتز و پروتز مورد نیاز ایثارگران اختصاص می‌یابد.

در خصوص این کالا‌ها کارگروهی مرکب از معاون اول رئیس جمهور (رئیس کارگروه)، رئیس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران (دبیر کارگروه)، رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور، وزیر امور اقتصادی و دارایی، وزیر جهاد کشاورزی و وزیر صنعت، معدن و تجارت و وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و بالاترین مقام دستگاه اجرایی ذیربط موظفند سیاستگذاری و فرآیند تاسیس، توزیع و موارد مصرف ارز ترجیحی را به گونه‌ای اجرا و نظارت کنند که کالا‌ها و خدمات مشمول به هنگام، به اندازه و با قیمت متناسب با نرخ ترجیحی ارز به مصرف کننده نهایی برسد.

بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران موظف است با همکاری دستگاه‌های یاد شده به صورت ماهانه گزارش اجرای این بند از جمله تصریح بر موارد مصرف و دریافت‌کنندگان ارز ترجیحی، میزان ارز پرداختی، میزان کالا‌های وارداتی با ارز ترجیحی و قیمت آنها را تهیه و به کمیسیون‌های برنامه و بودجه و محاسبات، اقتصادی، کشاورزی و صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی ارائه کند و برای اطلاع عموم در تارنمای خود منتشر نماید.

در جریان بررسی بند (خ) تبصره ۲ با پیشنهاد میثم ظهوریان عضو کمیسیون اقتصادی مجلس، قسمتی از این بند حذف شد که در آن آمده بود: «معادل ریالی سی درصد (۳۰%) ارز ترجیحی اختصاص یافته به برنج وارداتی در سال ۱۴۰۳، صرف تقویت و توسعه کشت برنج در کشور می‌شود و به همین میزان از سهمیه ارز ترجیحی این کالا کاهش می‌یابد.»

چ- به‌منظور تسریع در جذب تسهیلات تصویب‌شده از بانک‌های توسعه‌ای خارجی، دستگاه‌های استفاده‌کننده از تسهیلات مذکور مجازند در سقف بند «ج» این تبصره پس از موافقت سازمان برنامه و بودجه کشور در چهارچوب سقف اعتبارات پیش‌بینی‌شده برای اجرای طرح‌های با پسوند وامی مندرج در پیوست شماره (۱) این قانون و اعتبارات پیش‌بینی‌شده سال‌های بعد نسبت به هزینه‌کرد آن در چهارچوب موافقتنامه تبادل یافته با سازمان مذکور اقدام کنند.

همچنین بند‌های ج و ح تبصره ۲ لایحه بودجه برای بررسی بیشتر به کمیسیون تلفیق ارجاع شد. / تسنیم

مطالب مرتبط
ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار