عملیات موشکی و پهپادی یمن به اهدافی در قدس و حیفا عراقچی: شایعه لغو عضویت ایران در شانگهای بی‌اساس است دستور ترامپ برای بازدارندگی پنتاگون مقابل روسیه و چین داعش مسئولیت حمله انتحاری خونین در کویته را به عهده گرفت زلنسکی: اوکراین اراضی خود را واگذار نخواهد کرد حزب‌الله: دولت لبنان از دادن هدایای رایگان به دشمن دست بردارد ابراز نگرانی سفیر ایران در لندن در مورد عملیات‌های پرچم دروغین متن کامل نامه ایران، روسیه و چین: نمی‌توان بر مبنای مکاتبه تروئیکا اقدامی انجام داد ترامپ: حماس فورا هر ۲۰ اسیر اسرائیلی را تحویل بدهد ترامپ: رژه نظامی چین بسیار چشمگیر بود جزئیات گفت‌وگوی تلفنی مشاور نخست‌وزیر انگلیس با لاریجانی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ادعای افزایش ذخایر اورانیوم ۶۰ درصدی در ایران را تکرار کرد ادعای آسوشیتدپرس: آژانس و ایران درباره ازسرگیری بازرسی سایت‌های آسیب دیده در جریان جنگ، به توافق نرسیده‌اند ادامه بررسی لایحه CFT در مجمع تشخیص مصلحت نظام به جلسه بعد موکول شد طالبان: زلزله افغانستان تاکنون ۱۴۵۷ کشته و ۳۳۹۴ زخمی بر جای گذاشته

سالیوان: به توافق تبادل اسرای اسرائیلی در غزه نزدیک هستیم

مشاور امنیت ملی آمریکا گفت که پیشرفت‌هایی در مورد دستیابی به توافق تبادل اسرای صهیونیست در نوار غزه وجود دارد.
تاریخ انتشار: ۰۸:۵۲ - ۲۴ آذر ۱۴۰۳ - 2024 December 14
کد خبر: ۲۶۵۶۰۲

به گزارش راهبرد معاصر. مشاور امنیت ملی آمریکا به کانال ۱۳ عبری گفت که پیشرفت‌هایی در مورد دستیابی به توافق تبادل اسرای صهیونیست در نوار غزه وجود دارد و نزدیک به تحقق است.

 

«جیک سالیوان»، مشاور امنیت ملی ایالات متحده افزود: اولویت، بازگشت اسرای اسرائیلی و دستیابی به آتش‌بس در غزه است.

 

این مقام آمریکا در این مصاحبه اختصاصی گفت: «اسرائیل اکنون در موقعیتی است که می‌تواند طی مراحلی به توافق تبادل اسرا با حماس برای بازگرداندن افراد ربوده شده (اسرای اسرائیلی) دست یابد و ما معتقدیم که زمان مناسبی برای تحقق آن است. ما شاهد پیشرفت واقعی در مذاکرات معامله تبادل اسیران هستیم.»

 

سالیوان افزود: «ما یک مأموریت داریم که باید انجام دهیم: بازگرداندن اسرا به اسرائیل و برقراری آتش‌بس در غزه، قبل از پایان دوره ریاست جمهوری جو بایدن، من مصمم هستم هر کاری که لازم است برای رسیدن به این هدف انجام دهم.»

 

وی در عین حال تاکید کرد که نمی‌تواند مطمئن باشد که این اتفاق طی چند هفته آینده رخ خواهد داد یا نه، اما بر عزم خود برای تحقق این امر تاکید کرد.

 

در این راستا «آنتونی بلینکن»، وزیر امور خارجه آمریکا روز جمعه در جریان سفر خود به آنکارا اعلام کرد که «نشانه‌های دلگرم‌کننده» از پیشرفت به سوی آتش‌بس در نوار غزه را مشاهده کرده که بر اثر جنگ ویران شده است.

 

بلینکن از ترکیه خواست از نفوذ خود استفاده کند تا حماس به پیشنهاد آتش‌بس برای کمک به تکمیل این وضعیت «مثبت» پاسخ دهد.

 

رسانه‌های عبری در بحبوحه تشدید بحث‌ها بر لزوم تغییر رویکرد فعلی دولت اشغالگر برای دستیابی به پیشرفت ملموس در وضعیت شکاف سیاسی و مردمی در خصوص احتمال انعقاد توافق جامع برای بازگرداندن اسرا و توقف جنگ در نوار غزه تمرکز کرده‌اند.

 

«یسرائیل کاتس» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی نیز گفت که فرصت واقعی برای انعقاد قرارداد برای آزادی اسرای صهیونیست در غزه وجود دارد.

 

همچنین یک مقام ارشد در دولت «جو بایدن»، رئیس جمهور آمریکا گفت که درخواست «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور منتخب برای دستیابی به توافق در غزه، عامل اصلی امتیازات اخیر بود.

 

ان‌بی‌سی به نقل از این مقام آمریکایی گزارش داد که از ماه مه گذشته اطمینانی در مورد امکان دستیابی به توافق آتش‌بس در غزه مشاهده نشده بود.

 

در همین حال شبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی گزارش داد تعدادی از خانواده‌های اسرای صهیونیست در مقابل خانه «ران درمر» وزیر امور استراتژیک در قدس اشغالی تظاهرات کردند.

 

این کانال اضافه کرد که تظاهرکنندگان از درمر خواستند تا بر «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر و دولت ایالات متحده برای انعقاد یک معامله مبادله اسرا فشار بیاورد.

 

بر اساس نظرسنجی منتشر شده توسط کانال ۱۳، نتایج نشان داد که ۶۵ درصد از اسرائیلی‌ها از توقف جنگ و به دنبال آن یک توافق جامع حمایت می‌کنند، در حالی که ۲۵ درصد مخالف این رویکرد هستند و ۱۰ درصد نیز ناآگاهی یا تردید خود را اعلام کرده‌اند.

 

این نتایج در پرتو اظهارات متفاوت مقامات و تحلیلگران در مورد شانس تکمیل توافق و میزان تمایل دولت اسرائیل برای دادن امتیاز منتشر شد/ ایسنا

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار