گروسی: دوران اجماع قدرت‌های بزرگ علیه ایران به پایان رسیده و احتمالاً تا مدت‌های مدید باز نمی‌گردد اعتراض بقایی به اعتراف دبیرکل ناتو به همکاری با آمریکا و اسرائیل در جنگ با ایران / ناتو باید بابت همه پیامد‌های این جنگ تجاوزکارانه پاسخگو باشد ادعای ترامپ درباره بمباران مدرسه میناب: کار آمریکا نبوده! سنای آمریکا نظر ترامپ را جلب کرد / عقب نشینی از بررسی قطعنامه اختیارات جنگی ترامپ علیه ایران هشدار جدی نیروی دریای سپاه درباره تردد شناور‌ها در تنگه هرمز / فقط عبور از این مسیر‌ها مجاز است سنتکام مدعی کشته شدن یکی از رهبران داعش در سوریه شد پایان دادگاه نتانیاهو بعد از ۹۸ جلسه سخنگوی هیئت مذاکره کننده در واکنش به ادعا‌های روبیو: صلح واقعی با پایان مداخلات آمریکا و خاتمه اشغالگری محقق می‌شود روبیو: یادداشت تفاهم با ایران ظرف ۶۰ روز اجرا خواهد شد قالیباف: کشور‌های غرب آسیا و اسلامی باید نظم جدیدی را متکی بر ظرفیت‌ها، منابع و مردم خود بنا کنند عراقچی همتای عربستانی خود را در جریان آخرین روند مذاکرات، پیشرفت‌های حاصل‌شده در اجرای تفاهمات قرار داد آمریکا فعالیت سفارت خود در کویت را از سر گرفت قالیباف با علی‌اف دیدار کرد ترامپ: ایران خبر داد که از تنگه هرمز عوارض نمی‌گیرد ادعای وزیر جنگ اسرائیل درباره ادامه حضور در لبنان: آمریکا هم بخواهد عقب‌نشینی نمی‌کنیم المیادین به نقل از مقام کاخ سفید: قطعنامه اختیارات جنگی ترامپ به رئیس‌جمهور ارائه نمی‌شوند و قدرت قانونی ندارند

جمهوریخواهان به دنبال پایان معافیت‌های هسته‌ای ایران

جمهوریخواهان به دنبال پایان معافیت‌های هسته‌ای ایران شماری از سناتورهای جمهوریخواه کنگره آمریکا در رویکردی متفاوت با دولت ترامپ در حال تهیه طرحی برای پایان تمدید معافیت‌های هسته‌ای برجام از سوی واشنگتن هستند.
تاریخ انتشار: ۱۲:۱۳ - ۱۱ آبان ۱۳۹۸ - 2019 November 02
کد خبر: ۲۶۶۶۲

به گزارش راهبرد معاصر؛ این برنامه جمهوری‌خواهان، یک روز بعد از اعلام وزارت خارجه آمریکا مبنی بر تمدید معافیت‌های مربوط به همکاری‌های صلح‌آمیز هسته‌ای با تهران از سوی یک نماینده جنگ‌طلب گفته شده است.

 

«مورگان اورتاگوس» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا دیروز(جمعه) در بیانیه‌ای مدعی شد که «مایک پمپئو» وزیر خارجه این کشور، محدودیت‌های هسته‌ای علیه ایران را با هدف حفظ نظارت بر برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز تهران، کاهش خطر اشاعه، مهار توانایی ایران برای کاهش زمان رسیدن به سلاح هسته‌ای و پیشگیری از بازسازی سایت‌هایی با هدف اشاعه، تمدید می‌کند.


البته همراه با اعلام این خبر، وزارت خارجه آمریکا به نقل از پمپئو، از تحریم جدیدی علیه بخش عمران ایران خبر داد که به ادعای او، به صورت مستقیم یا غیرمستقیم توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی کنترل می‌شود. وزارت خارجه آمریکا مدعی شده است که واشنگتن با این تحریم‌ها توانایی بیشتری برای پیشگیری از دسترسی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و بخش عمرانی و برنامه‌های اشاعه [تسلیحاتی] آن به مواد راهبردی خواهد داشت.

 

این مساله با واکنش توئیتری محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران همراه شد. وی ضمن محکوم کردن تحریم‌های آمریکا علیه بخش عمران ایران، نوشت: هدف قرار گرفتن کارگران بخش عمرانی ایران توسط تروریسم اقتصادی تنها نشان‌دهنده شکست حداکثری سیاست «فشار حداکثری» است. وی همچنین بار دیگر از آمریکا خواست تا به برجام بازگردد.

 

تد کروز سناتور جمهوریخواه ایالت تگزاس امروز(شنبه) در واکنش به اظهارات ظریف، در توئیتی خبر داد که به همراه یکی دیگر از سناتورهای هم حزبی‌اش به دنبال سنگ‌اندازی در برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز ایران است.


کروز در این رابطه نوشت: ... توافق هسته‌ای فاجعه‌بار ایران و اوباما، پیروزی بزرگی برای ایران بود. به این دلیل، من و سناتور «لیندسی گراهام» مشغول تهیه طرحی هستیم تا معافیت‌های هسته‌ای غیرنظامی را که به ایران اجازه توسعه برنامه هسته‌ای می‌دهد، پایان داده و یک بار و برای همیشه توافق (هسته‌ای) را پاره کنیم.

 

به گزارش ایرنا، دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا اردیبهشت سال گذشته از برجام خارج شد و تحریم‌هایی که طبق این توافق برداشته شده بود، علیه ملت ایران بازگرداند. دولت آمریکا همچنین تحریم‌های دیگری علیه ایران وضع کرده است. اقدام دولت ترامپ با مخالفت‌های گسترده‌ جهانی مواجه شد.


هرند اروپایی‌ها وعده داده بودند زمینه را برای همکاری شرکت‌های خود با ایران و حفاظت از آنها در برابر تحریم‌های آمریکا فراهم می‌کنند، اما هنوز نتوانسته‌اند به تعهدات خود در قبال برجام عمل کنند. از همین رو، ایران در سه گام تعهدات خود را در برجام کاهش داده است.


«سیدعباس موسوی» سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در این زمینه با یادآوری طراحی «گام چهارم» اعلام کرد که برخی موارد که از سوی سازمان انرژی اتمی اعلام شد، شامل همین مسائل است. موارد دیگری نیز در مرحله تصمیم‌گیری است. امیدواریم کار به مرحله چهارم نکشد و شاهد قدم و تحولات ویژه‌ای از سوی کشورهای باقی‌مانده در برجام باشیم وگرنه ایران آماده برداشتن گام چهارم است.

منبع: ایرنا

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار