خشم ترامپ از افشاگران اطلاعات جنگ علیه ایران ولی نصر: نظم خاورمیانه دیگر بر مهار ایران بنا نخواهد شد کره جنوبی برای مشارکت در درگیری‌ غرب آسیا نیرو اعزام نمی‌کند پنتاگون خروج بخشی از نیروهای آمریکا از اروپا را بررسی می‌کند شکست طرح ضد ایرانی آمریکا در شورای امنیت با وتوی روسیه و چین جنایت جدید مزدوران سعودی در تعز؛ 3 کودک یمنی شهید شدند تقدیر ویژه رهبر انصارالله از نیروهای مسلح یمن در پی پیروزی‌های بزرگ واکنش بقائی به ادعای واهی عربستان در خصوص تعرض به مکه مکرمه انهدام پنجاه و سومین پهپاد MQ-9 ارتش تروریستی آمریکا کمیته حقیقت‌یاب سازمان ملل: آمریکا علیه ایران جنایت جنگی مرتکب شده است هشدار درباره حملات عامدانه اسرائیل برای فعال کردن گسل‌های زلزله لبنان عراقچی پس از سفر چین: تصمیمات امروز پیامدهای گسترده‌ای خواهد داشت ترامپ با سران کشورهای عربی خلیج فارس درباره جنگ ایران گفت‌وگو می‌کند واشنگتن پست: راهی برای متوقف کردن انصارالله وجود ندارد جدیدترین ادعای سخنگوی سنتکام علیه ایران جنگنده F-۴۷ آمریکا به پرواز نزدیک می‌شود

علی‌اف: روسیه مسئولیتش در سقوط هواپیما را بپذیرد و عاملان را مجازات و غرامت پرداخت کند

علی‌اف: روسیه مسئولیتش در سقوط هواپیما را بپذیرد و عاملان را مجازات و غرامت پرداخت کند رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان الهام علی‌اف امروز در مصاحبه با تلویزیون آذربایجان، از روسیه خواست تقصیر خود را در حادثه سقوط هواپیمای باکو بپذیرد، عاملان را مجازات و غرامت پرداخت کند.
تاریخ انتشار: ۱۶:۳۶ - ۰۹ دی ۱۴۰۳ - 2024 December 29
کد خبر: ۲۶۶۹۶۹

به گزارش راهبرد معاصر؛ الهام علی‌اف در مصاحبه امروز خود که بعد از بررسی‌های اولیه درباره سانحه هوایی چهارشنبه انجام شد، گفت که «البته، نسخه نهایی (شرح وقایع) پس از بررسی جعبه سیاه، مشخص خواهد شد. با این حال، نظریه‌های اولیه هم کاملاً معقول و مبتنی بر واقعیت هستند».

وی تصریح کرد «واقعیت‌ها این است که هواپیمای غیرنظامی (جمهوری) آذربایجان بر فراز خاک روسیه نزدیک شهر گروزنی از بیرون آسیب دید و تقریباً کنترل خود را از دست داد».

علی‌اف افزود «همچنین می‌دانیم که سامانه‌های جنگ الکترونیک هواپیمای ما را از کنترل خارج کرد. این اولین اثر بر هواپیما بود. در عین حال، بر اثر شلیک از زمین، دُم هواپیما هم به شدت آسیب دید».

به گزارش خبرگزاری دولتی ترند جمهوری آذربایجان، علی‌اف در ادامه اظهاراتش گفت که این واقعیت که بدنه هواپیما پر از سوراخ است، نشان می‌دهد که نظریه برخورد با دسته پرندگان که مطرح شد، کاملاً از دستور کار خارج می‌شود.

رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان افزود «با این حال، متاسفانه، برخی محافل در روسیه ترجیح دادند که این نظریه را مطرح کنند. یکی دیگر از لحظات تاسف‌بار و تعجب‌آور برای ما این بود که آژانس‌های رسمی روسیه نظریه‌هایی مبنی بر انفجار سیلندر گاز در هواپیما را مطرح کردند؛ به عبارت دیگر، این به وضوح نشان داد که طرف روسی می‌خواهد بر روی موضوع سرپوش بگذارد که البته شایسته هیچ کسی نیست».

علی‌اف در ادامه سخنانش تاکید کرد که «البته که در اینجا نمی‌توان از یک اقدام تروریستی عمدی صحبت کرد. بنابراین، پذیرش تقصیر، عذرخواهی به موقع از (جمهوری) آذربایجان که کشور دوست محسوب می‌شود و اطلاع‌رسانی به افکار عمومی، اقداماتی بود که باید انجام می‌شد. متأسفانه، در سه روز اول جز برخی نظریه‌های پوچ، چیزی از روسیه نشنیدیم».

علی‌اف گفت که باکو خواسته‌های خود را جمعه به طرف روس ارائه کرده که عبارتند از «عذرخواهی، پذیرش تقصیر، مجازات مقصران این حادثه، تعقیب کیفری آنها و پرداخت غرامت هم به کشور جمهوری آذربایجان و هم به مسافران و خدمه آسیب دیده». وی با تاکید بر این که «این‌ها شرایط ما است»، در اشاره به عذرخواهی دیروز پوتین گفت که «اولینش دیروز انجام شد و امیدوارم بقیه خواسته‌های ما هم برآورده شود».

او با این حال باز هم تکرار کرد که اطلاعات دقیق‌تر بعد از بررسی‌های بیشتر روشن خواهد شد و گفت آن زمان تصویر کاملی از آنچه رخ داد، مشخص خواهد شد و بسیاری از سوالات که امروز بی‌پاسخ مانده، روشن خواهد شد. سوالاتی از این دست که چرا هواپیما نتوانست در گروزنی بنشیند؟ سامانه‌های جنگ الکترونیک تا چه حد بر کنترل هواپیما اثر گذاشت؟ میزان خسارت ناشی از اصابت و انفجار نزدیک هواپیما چقدر بوده است؟ همچنین باید تاکید کنم که تلاش برای انکار حقایق روشن و یا گمراه کردن افکار عمومی هم بی‌معنی و پوچ بوده است».

دیروز ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه در تماس تلفنی با همتای جمهوری آذربایجانی خود بابت سقوط هواپیمای «آذربایجان ایرلاین» در حریم هوایی روسیه عذرخواهی کرد.

وی گفت که که هواپیما هنگام حمله پهپادی اوکراین و در زمان فعال بودن پدافند هوایی روسیه تلاش کرد در گروزنی فرود آید.

این هواپیما در نهایت به سمت قزاقستان رفت و در آنجا سقوط کرد که ۳۸ نفر از سرنشینان آن جمله تعدادی شهروند روس کشته شدند و ۲۹ نفر نجات یافتند. /فارس

کلمات کلیدی: روسیه علی اف
مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار