آخرین تحولات شمال سوریه/ کُردها ترکیه را به تغییر بافت جمعیتی منطقه متهم نمودند-راهبرد معاصر

آخرین تحولات شمال سوریه/ کُردها ترکیه را به تغییر بافت جمعیتی منطقه متهم نمودند

نیروهای سوریه دموکراتیک مدعی شده اند که ترکیه درصدد تغییر بافت جمعیتی مناطق کُردنشین شمال سوریه است.
تاریخ انتشار: ۰۹:۲۸ - ۱۲ آبان ۱۳۹۸ - 2019 November 03
کد خبر: ۲۶۷۶۱

به گزارش راهبرد معاصر؛ توافق روسیه و ترکیه بر سر تحولات حاکم بر شمال سوریه را اگرچه می توان آغازگر کاهش تنش های نظامی در این منطقه ارزیابی نمود، اما حضور قدرت های متعدد منطقه ای و جهانی در این منطقه و تعارض منافع آنان و همچنین حضور اقوام و مذاهب گوناگون از جمله عرب ها، آشوری ها، سریانی ها، کُردها و ترکمن ها در این منطقه نشان از تداوم بحران بوده و می تواند زمینه مساعدی را برای آغاز بحرانی جدید فراهم نماید.

 

حضور نظامی ترکیه در منطقه و عقب نشینی نیروهای سوریه دموکراتیک موجب شده تا شبه نظامیان کُرد، آنکارا را به تغییر بافت جمعیتی منطقه متهم نمایند. در ادامه به مهمترین رویدادهای سوریه در خلال ساعات سپری شده می پردازیم:

 

هشدار اداره خودمختار کردها نسبت به تغییر بافت جمعیتی در شمال سوریه توسط ترکیه

 

این اداره در بیانیه‌ای اعلام کرد: ترکیه پس از اینکه حدود ۳۰۰ هزار تن از ساکنان اصلی مناطق شمال شرقی سوریه را آواره کرد، ضمن هماهنگی با آمریکا و با بازگرداندن آوارگان سوری حاضر در خاک خود به این مناطق، به دنبال تغییر ماهیت مناطق شمال شرقی سوریه است؛ مساله‌ای که هشداری برای وقوع یک فاجعه واقعی در منطقه محسوب می‌شود.

 

در این بیانیه آمده است: حملات نظامی ترکیه که از نهم اکتبر شروع شده و تا به امروز هم ادامه دارد، نتایج سوء بر منطقه و جهان گذاشته است. پروژه‌هایی که آنکارا به دنبال اجرایی‌کردن آنهاست، پروژه‌هایی هستند که سوریه و منطقه را تهدید می‌کنند و سیاست‌های اشغال‌گری و تفرقه را با خود به همراه دارند.

 

در ادامه این بیانیه آمده است: ترکیه به دنبال اجرای پروژه‌های بنیادین با هدف ایجاد آشوب است و تلاش دارد با تغییر در بافت جمعیتی، هویت اصلی این مناطق را تغییر دهد.

 

اداره خودمختار کردها از عرصه بین‌المللی خواست مانع از وقوع فاجعه در منطقه شود و از سازمان ملل نیز خواست برای ممانعت از اجرایی‌شدن پروژه ترکیه که هدف از آن تشدید درگیری‌های دینی و قومی و تحریف حقایق تاریخی است، وارد عمل شود.

 

این اداره در بیانیه مذکور اعلام کرد: مساله آوارگان را می‌توان با برقراری مجدد امنیت و ثبات در سوریه و بازگشت اهالی به مناطق تحت کنترل ترکیه در راس‌العین، تل‌ابیض، شرق فرات و دیگر مناطق تحت کنترل این کشور مانند عفرین حل کرد.

 

در پایان این بیانیه آمده است: سکوت سازمان ملل در قبال نقض‌های ترکیه به منزله حمایت از آنها و همکاری برای کوچاندن ساکنان از خانه‌های خود و اسکان دیگران به جای آنهاست.

 

پایان مذاکرات نظامی روسیه و ترکیه پیرامون اجرای توافق‌نامه درباره شمال شرق سوریه

 

این وزارت‌خانه در بیانیه‌ای اعلام کرد: این مذاکرات برای اجرای توافق امضاشده میان روسیه و ترکیه در شهر سوچی در خصوص شمال شرقی سوریه برگزار شد و در آن جوانب تاکتیکی و فنی توافق مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

 

پوتین، رییس جمهوری روسیه و رجب طیب اردوغان، رییس جمهوری ترکیه روز ۲۲ اکتبر در شهر سوچی تفاهم‌نامه‌ای در ۱۰ بند برای اقدام مشترک در راستای بهبود شرایط در شمال شرق سوریه امضا کردند.

 

واکنش شورای سوریه دموکراتیک به اظهارات بشار اسد

 

 

در این بیانیه که در وبسایت رسمی شورا منتشر شد، آمده است: با وجود اینکه در خصوص تعدادی از مسائل مطرح‌شده، به‌ویژه درباره شمال شرقی سوریه با دولت دمشق به توافق نرسیده‌ایم، اما متوجه شدیم که درخصوص آغاز مذاکره حقیقی با دولت دمشق برای مقابله با خطرات و تهدیدها منعی وجود ندارد؛ تهدیدهایی که هدف از آنها تجزیه سوریه و تقسیم این کشور در راستای منافع ترکیه است.

 

شورای سوریه دموکراتیک تاکید کرد که از تشکیل تریبون مخالفان دولت سوریه متشکل از کسانی که در داخل این شورا و خارج از آن قرار دارند، کسانی که از روند مذاکرات ژنو و آستانه کنار گذاشته شدند، کسانی که در کمیته قانون اساسی سوریه حضور ندارند و همه کسانی که اعلام کردند در حل بحران سوریه مشارکت داشتند، استقبال می‌کند.

 

این شورا اعلام کرد که آماده آغاز مذاکره با دولت سوریه بدون هیچ پیش‌شرطی و براساس اصول ملی مورد توافق است و موضع شورا در خصوص مذاکره با دمشق از همان آغاز بحران سوریه همواره ثابت بوده است.

 

شورای سوریه دموکراتیک تاکید کرد که آمادگی برای انجام مذاکره موجب می‌شود روی هرگونه تصور غلط و ادعای گمراه‌کننده‌ مبنی بر اینکه اداره خودمختار کردها به دنبال تجزیه یا جدایی است، خط بطلان کشیده شود.

 

این شورا تفاهم نظامی را که میان نیروهای سوریه دموکراتیک و ارتش سوریه با نظارت روسیه انجام شد، بیانگر آغاز اقدامات برای اعتمادسازی به منظور آزادی مناطق تحت کنترل ترکیه تا آزادسازی عفرین دانست.

 

شورای سوریه دموکراتیک اعلام کرد، مردم سوریه در حال حاضر در معرض انواع ظلم و ستم و نابودی قرار دارند.

 

سانا: ۵۵ کامیون نظامی آمریکا با تجهیزات، سوریه را به مقصد عراق ترک کرد

 

 این کامیون‌ها حامل تجهیزات نظامی وابسته به نیروهای آمریکا هستند که از طریق گذرگاه الولید وارد خاک عراق شده‌اند.جزئیات این انتقال هنوز منتشر نشده است.

 

پیش از این هم یک خبرگزاری ترکیه‌ای گزارش داد که نظامیان آمریکایی شروع به بازسازی یک پایگاه نظامی در شمال سوریه در سمت جنوب عین‌العرب یا کوبانی که پیش‌تر در زمان عملیات ترکیه در این منطقه تخلیه شد، کرده‌اند.

 

۱۹ کشته در اثر انفجار خودروی بمب‌گذاری شده در تل‌ابیض سوریه

 


منابع محلی اعلام کردند این انفجار در بازار اصلی در مرکز تل‌ابیض رخ داد و در اثر آن تعدادی غیرنظامی کشته و زخمی و خسارت‌هایی نیز به منازل و اموال عمومی وارد شد.

 

در همین راستا، یک منبع محلی گزارش داد در این انفجار ۱۹ غیرنظامی کشته و ۲۹ تن دیگر زخمی شده‌اند.

 

وزارت دفاع ترکیه نیز با صدور بیانیه‌ای، یگان‌های مدافع خلق کرد سوریه را به اجرای حملات غیرانسانی علیه غیرنظامیان این شهر متهم کرد و تعداد کشته‌شدگان انفجار مذکور را ۱۳ و تعداد زخمی‌ها را ۲۰ تن اعلام کرد.

 

نیروهای ارتش ترکیه از ۱۳ اکتبر در چارچوب عملیات نظامی «چشمه صلح» وارد شهر تل‌ابیض سوریه شده‌اند؛ اقدامی که در اثر آن تعداد زیادی از ساکنان این شهر آواره شده‌اند.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار