عراق ادعای ترامپ را تکذیب کرد رهبر انصارالله: بسیاری از حکام عرب در حال خوش‌خدمتی به اسرائیل هستند عبور نخستین کشتی حامل گاز قطر از تنگه هرمز با مجوز ایران عربستان خواهان کاهش تنش با ایران است یمن: تردد کشتی‌های عربستانی در دریای سرخ ممنوع است  بیانیه سنتکام در منطقه: تنگه هرمز یک آبراه بین المللی است! شنیده شدن صدای انفجار‌های شدید در استان سلیمانیه عراق بازداشت سرباز ارتش اسرائیل به اتهام جاسوسی برای ایران مقاومت عراق پاسخ به حملات آمریکا را به بعد از اربعین موکول کرد حمله پهپادی به مرکز ذخیره‌سازی شناور LNG آمریکا در مصر در دیدار نتانیاهو با وزیر جنگ آمریکا چه گذشت؟ + ویدیو دور تازه تحریم‌های ایالات متحده / آمریکا ۸ نفتکش و ۱۰ نهاد مرتبط با ایران را تحریم کرد ادعا‌های ترامپ در مورد آمادگی برای حمله مجدد به ایران ایران حملات تجاوزکارانه آمریکا و عربستان به عراق را به شدت محکوم کرد احتمال لغو سفر الزیدی به عربستان دستور موساد به مقامات برای در امان ماندن از حملات انتقامی ایران

ترامپ به‌دنبال اخراج چین‌ از غرب آسیا

ترامپ به‌دنبال اخراج چین‌ از غرب آسیا نگاهی به نفوذ چین در جهان و به‌ویژه در خاورمیانه نشان می‌دهد که نفوذ این قدرت جهانی روبه رشد است.
تاریخ انتشار: ۰۹:۳۸ - ۱۸ دی ۱۴۰۳ - 2025 January 07
کد خبر: ۲۶۷۷۶۸

به گزارش راهبرد معاصر، حسن هانی‌زاده کارشناس مسائل بین‌الملل در یادداشتی نوشته است: نگاهی به نفوذ چین در جهان و به‌ویژه در خاورمیانه نشان می‌دهد که نفوذ این قدرت جهانی روبه رشد است. درکناراین موضوع تلاش آمریکا برای کاهش تعهدات خود در منطقه ازیک‌سو و تمرکز برشرق دوروچین، از سوی دیگر، زمینه را برای بازیگری چین در منطقه فراهم ساخته است. 

 

ازسوی دیگرچین نگاهی کاملااقتصادی به این منطقه داشته وبه‌عنوان یکی ازاعضای شانگهای درصدد تقویت صادرات‌خودبه خاورمیانه است. اگر چین همچنان به‌عنوان یک کشور قدرتمند اقتصادی باقی بماند می‌تواند در آینده اقتصاد آمریکا مؤثر باشد و حتی موجب سقوط آن شود. این شرایط درحالی است که چین درصدد است که یک ارز جدید را جایگزین دلار در معاملات خود کند. اما این موضوع با نگاه ترامپ به خاورمیانه و چین کاملا متفاوت است. برای ترامپ، مقابله با چین یک اولویت منطقه‌ای و سنگ بنای برنامه سیاست خارجی گسترده‌تر او خواهد بود. وی در سخنرانی‌ها و اظهارنظرهایش بار‌ها اعلام کرده که نگاهش به چین به‌عنوان یک رقیب قدرتمند و تهدیدی برای آمریکا، کاملا تهاجمی بوده و تلاش می‌کند چه به لحاظ نظامی و چه به لحاظ راهبردی و اقتصادی چین را محاصره کند.

 

ترامپ تلاش می‌کند تا روابط آمریکا را با متحدان کلیدی خاورمیانه‌ای‌اش تقویت کرده و در عین حال روابط دوجانبه با کشور‌های منطقه را در اولویت قرار دهد. همچنین ترامپ بدون شک توافق ابراهیم متمرکز خواهدشد وبا فشار مجدد و تغییر الگو‌های تقاضا در بازار‌های جهانی انرژی، روابط آمریکا با تولیدکنندگان اوپک را مجددا تنظیم می‌کند و در این میان تلاش می‌کند تا از نفوذ چین در این کشور‌ها بکاهد. 

 

ازسوی دیگرهمکاری‌های فناورانه چین باکشور‌های خاورمیانه، چالشی فوری برای آمریکا درپیشبرد همکاری‌های امنیتی ودیگر همکاری‌ها در منطقه خواهد بود. دولت ترامپ می‌کوشد با همکاری شرکت‌های بخش خصوصی آمریکا، گزینه‌های جایگزینی برای فناوری‌ها و محصولات چینی در اختیار کشور‌های خاورمیانه قرار دهد. با این حال باید در نظر داشت که مقامات پکن در روابط متقابل از دست بالا برخوردار بوده و می‌توانند آسیب بیشتری به طرف مقابل وارد کنند و دربرابر اقدامات تلافی‌جویانه مقاومت بیشتری از خود نشان دهند. در عین حال چین در تلاش می‌کند با تسهیل ایجاد ساختارامنیتی جدید درخاورمیانه، آمریکا رابه چالش بکشد. چینی‌ها در دوره جدید دولت ترامپ از آمادگی بیشتری برخوردارند، زیرا نفوذ جهانی واشنگتن رو به کاهش و نقش پکن افزایش یافته است./ روزنامه جام جم

ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار