ساکن جدید کاخ بعبدای لبنان کیست؟-راهبرد معاصر
حفتر سوریه کیست؟ + عکس بازگشت پیرمرد شجاع ایرانی و فرزندش از سوریه به ایران اخطار شدیداللحن ایران به فرانسه: میزبانی جلسه منافقین مصداق بارز مداخله در امور داخلی ایران است دفتر حفاظت منافع ایران به آسیب‌دیدگان آتش‌سوزی کالیفرنیا خدمات کنسولی می‌دهد اسرائیل هیوم: رئیس موساد امشب راهی قطر می‌شود سفارت امارات در بیروت بازگشایی می‌شود مسکو: اقدامات خصمانه واشنگتن بی‌پاسخ نخواهد ماند بایدن: شانس پیروزی اوکراین واقعی است / نباید به پوتین فضای تنفس بدهیم حضور فرستاده ترامپ در تجمع گروهک تروریستی منافقین در پاریس ریاض نشست گسترده‌ای را درباره سوریه برگزار می‌کند+ جزئیات آتش به خانه آنجلینا جولی رسید؛ لحظه فرار آنجلینا با پسرش را ببینید + فیلم نشست جولانی و میقاتی / سفر فرستاده سلطان عمان به دمشق بازجویی از ۲ سرباز مجروح کره شمالی توسط بازرسان اوکراین اعضای باند قاچاق کودکان ۲تا ۴ساله برملا دستگیر شدند در دبیر شورای عالی امنیت ملی با نخست وزیر ارمنستان چه گذشت؟
«راهبرد معاصر» گزارش می‌دهد؛

ساکن جدید کاخ بعبدای لبنان کیست؟

رئیس جمهور جدید لبنان شخصیت کلیدی در فرآیند مقابله با ناآرامی‌های داخلی و بازگشت آرامش به نقاط مختلف این کشور به شمار می‌رود. چنین سابقه‌ای سبب می‌شود ناظران بیرونی امیدوار باشند وی همچنان به دنبال حفظ وحدت و یکپارچگی در لبنان است. یکی از دلایل اقبال نیروهای مقاومت به فرمانده ارتش لبنان برای قرار گرفتن در پست ریاست جمهوری، گفتمان وحدت بخش وی بود.
محمد بیات؛ کارشناس مسائل بین‌الملل
تاریخ انتشار: ۱۱:۰۴ - ۲۳ دی ۱۴۰۳ - 2025 January 12
کد خبر: ۲۶۸۱۱۱

ساکن جدید کاخ بعبدای لبنان کیست؟

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ نهم ژانویه سال جاری میلادی در حالی تبدیل به نقطه عطفی در تاریخ معاصر لبنان شد که این کشور عربی علاوه بر مشکلات اقتصادی، اجتماعی و سیاسی فراوان، زخمی جنگ فراگیر با رژیم صهیونیستی است. طبق آمارهای منتشر شده از سوی مراکز بین المللی، خسارت وارد شده از جنگ رژیم صهیونیستی برای طرف لبنانی قریب 8.5 میلیارد دلار است. حاکم بعدی لبنان باید شخصی باشد بتواند علاوه بر وحدت و یکپارچگی کشور، اقدام به شکست بن بست‌های اقتصادی و جذب سرمایه گذاری خارجی برای بازسازی خرابی‌ها کند.

ارتش لبنان در دوران فرماندهی عون همچنان نیروی ضد صهیونیستی شناخته شده و در ادبیات رسمی نیروهای مسلح تعریف دشمن مساوی با رژیم صهیونیستی است.

 

ژوزف عون از سال 2017 میلادی در سمت فرمانده ارتش لبنان مشغول به فعالیت بود. در فضای چندقطبی لبنان عون همواره به عنوان فرماندهی کم حاشیه و بی‌طرف شناخته شده است. وجود چنین ویژگی‌هایی سبب شد وی کارنامه درخشانی در دفاع از لبنان؛ به ویژه در حوزه مبارزه با تروریسم داشته باشد. هنگامی که عناصر داعشی قصد نفوذ از جغرافیای سوریه به سمت شهرهای شمالی لبنان داشتند، نیروهای تحت امر عون با همکاری ارتش سوریه و حزب الله اقدامات مؤثری برای دفع فتنه تروریست‌ها در منطقه انجام دادند.

 

 

وی شخصیت کلیدی در فرآیند مقابله با نارآرامی‌ها داخلی و بازگشت آرامش به نقاط مختلف لبنان به شمار می‌رود. وجود چنین سابقه‌ای سبب می‌شود ناظران بیرونی امیدوار باشند عون همچنان به دنبال حفظ وحدت و یکپارچگی در لبنان است و از هرگونه اقدامات تنش زا با نیروهای مقاومت پرهیز کند. به عبارت دیگر، یکی از دلایل اقبال نیروهای مقاومت به فرمانده ارتش لبنان برای قرار گرفتن در پست ریاست جمهوری، گفتمان وحدت بخش وی است.

 

ارتش لبنان در دوران فرماندهی عون همچنان نیروی ضد صهیونیستی شناخته شده و در ادبیات رسمی نیروهای مسلح تعریف دشمن مساوی با رژیم صهیونیستی است. با وجود این، در سال‌های اخیر عون سعی کرده است به درخواست آمریکایی‌ها برای میانجی‌گری در موارد اختلافی مانند تعیین مرزهای آبی رژیم صهیونیستی- لبنان پاسخ دهد. توافق بر سر میدان گازی قانا/ کاریش یکی از دستآوردهای دوران رهبری عون در ارتش لبنان است.

 

تداوم حضور نیروهای اشغالگر در مزارع شبعا، روستای الغجر و برنامه ریزی برای حضور در بلندی‌های راهبردی مشرف به لبنان سبب شده است موارد اختلافی میان بیروت- تل‌آویو به شکل قابل توجهی افزایش یابد. با فرارسیدن پایان مهلت آتش‌بس 60 روز در لبنان انتظار می‌رود ژنرال عون موضع سخت گیرانه‌تری نسبت به رژیم صهیونیستی اتخاذ کند و خواستار خروج اشغالگران از جنوب لبنان شود.  

رژیم صهیونیستی سعی دارد عامل تمام مشکلات لبنانی‌ها را مقاومت معرفی و با دنبال کردن این خط «عملیات روانی» زمینه ایجاد آشوب و بحران گسترده در فضای داخلی لبنان را فراهم کند. ا

 

بازیگران خارجی مهم و در اصطلاح «تاج بخش» در روند انتخاب رئیس جمهور جدید لبنان را می‌توان آمریکا، قطر، سعودی و فرانسه دانست. پس از پایان جنگ و اعلام آتش‌بس میان رژیم صهیونیستی و حزب الله، قطری‌ها با همراه کردن آمریکا، عربستان، مصر و فرانسه بر روی گزینه عون به اجماع دست یافتند. در این میان با آنکه در ابتدا گزینه نهایی مقاومت سلیمان فرنجینه، رئیس جریان «المرده» بود، اما وجود تهدیدی همچون سمیر جعجع و جریان فاشیست «قوات البنانیه» سبب شد در نهایت از حق وتوی خود علیه عون استفاده نکنند و رأی لازم برای انتخاب این فرمانده لبنانی فراهم شود.

 

برخی منابع آگاه معتقدند، جعجع سعی داشت به وسیله لابی با برخی جریان های لبنانی، برگزاری جلسه مجلس را به تعویق بیندازد تا پس از ورود دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا به کاخ سفید، بستر لازم برای انتخابش به عنوان رئیس جمهور جدید لبنان فراهم شود. طبعاً در چنین شرایطی محور مقاومت ترجیح می‌دهد به فردی «عمل گرا» مانند عون اعتماد تا آنکه افسار قدرت را به جریانی ضدمقاومت واگذار کند.

 

بهره سخن

لبنان امروز خسته از سالها جنگ، رقابت ژئوپلیتیکی و بحران اقتصادی، آماده آغاز عصری جدید می‌شود. در شرایط کنونی بیروت بیش از هر چیزی نیازمند اتحاد در برابر تهدید خارجی و سرمایه برای خروج از وضعیت بحران اقتصادی است. رخدادهای همچون انفجار بندر بیروت یا ناتوانی دولت از ارائه خدمات عمومی همچون برق و گاز سبب شد است بسیاری از لبنانی‌ها ترک وطن کنند و برای یافتن زندگی بهتر راهی کشورهای عربی یا اروپایی شوند. نشانه‌های یاده شده ایجاب می‌کند مقاومت به عنوان «سلاح لبنان» در برابر اشغالگران، گروه پیشگام در مسیر تشکیل دولت قوی در بیروت و عبور لبنانی‌ها از این دوره سخت تاریخی باشد.

 

در این میان رژیم صهیونیستی سعی دارد عامل تمام مشکلات لبنانی‌ها را مقاومت معرفی و با دنبال کردن این خط «عملیات روانی» زمینه ایجاد آشوب و بحران گسترده در فضای داخلی لبنان را فراهم کند. امروز صهیونیست‌ها بیش از هر بازیگر دیگری به دنبال ایجاد آشوب و جنگ داخلی در لبنان هستند و برای رسیدن به این خواسته خود از هیچگونه فتنه انگیزی کوتاهی نخواهند کرد. 

ارسال نظر