«راهبرد معاصر» گزارش می‌دهد؛

روز دوم فجر ۴۳ سینما/ کمدی تا درام هنر هفتم

سالن‌های نمایش فیلم‌های چهل و سومین جشنواره فیلم فجر مملو از مخاطبانی بود که برای تماشای جدیدترین آثار سینمای ایران لحظه شماری می‌کردند. از فیلم‌های کمدی تا درام‌های اجتماعی در روز دوم به نمایش درآمدند.
ملیحه زرین پور؛ کارشناس مسائل اجتماعی
تاریخ انتشار: ۱۵:۰۹ - ۱۴ بهمن ۱۴۰۳ - 2025 February 02
کد خبر: ۲۶۹۹۹۸

روز دوم فجر ۴۳ سینما/ کمدی تا درام هنر هفتم

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ شور و هیجان چهل و سومین جشنواره فیلم فجر در دومین روز خود نیز ادامه داشت؛ جشنواره ای که بار دیگر برگی از سینمای پر فراز و نشیب ایران اسلامی بعد از پیروزی انقلاب را ورق خواهد زد و بار دیگر سینماگران پای کار، خبرنگاران، منتقدان و مخاطبان و سینما دوستان را برای تماشای فیلم های بخش سودای سیمرغ به سالن های منتخب خواهد کشاند.

 

سالن‌های نمایش فیلم ها مملو از مخاطبانی بود که برای تماشای جدیدترین آثار سینمای ایران لحظه شماری می‌کردند. از فیلم‌های کمدی تا درام‌های اجتماعی، طیف گسترده‌ای از فیلم‌ها در روز دوم به نمایش درآمدند.

دومین روز جشنواره فیلم فجر با نمایش «ترک عمیق» که روایت درام اجتماعی است، آغاز شد

 

چهل‌وسومین دوره جشنواره فیلم فجر که مطابق هر سال از ۱۲ تا ۲۲ بهمن‌ماه برگزار می شود، به دبیری منوچهر شاهسواری در سراسر کشور برگزار خواهد شد. این دوره از جشنواره با رقابت ۳۳ فیلم سینمایی و چهار پویانمایی یکی از شلوغ‌ترین دوره‌های تاریخ این رویداد به شمار می‌رود.

 

کمال تبریزی (کارگردان)، رضا درستکار (منتقد)، بهرام رادان (بازیگر و تهیه‌کننده)، علیرضا رئیسیان (کارگردان)، علیرضا زرین‌دست (فیلمبردار)، عزت‌الله ضرغامی (مدیر فرهنگی) و مستانه مهاجر (تدوینگر و تهیه‌کننده) اعضای هیئت داوران بخش مسابقه سینمای ایران چهل و سومین جشنواره فیلم فجر هستند.

 

دومین روز جشنواره فیلم فجر با نمایش «ترک عمیق» که روایت درام اجتماعی است، آغاز شد.

 

«ترک عمیق»، روایت درام اجتماعی

فیلم «ترک عمیق» به کارگردانی آرمان زرین‌کوب و تهیه‌کنندگی محسن چگینی در فضایی سایکودرام، روایتی اجتماعی را به تصویر می‌کشد. این فیلم توانست نظر اهالی ‌رسانه را جلب کند و میان منتقدان بحثی جدی درباره کیفیت فیلم به راه بیندازد.

 

رضا بابک، بابک انصاری، حمید رشید و گلچهره سجادیه در این اثر سینمایی ایفای نقش کردند.

 

فضای نشست خبری فیلم بسیار پرحرارت بود. زرین‌کوب در پاسخ به سؤالات خبرنگاران درباره سبک خاص روایت و پایان‌بندی فیلم گفت: ترجیح دادم پایانی باز داشته باشم تا مخاطب بتواند برداشت خود را داشته باشد.

 

برخی خبرنگاران به تشابه این اثر با فیلم‌های روان‌شناختی مطرح سینمای جهان پرداختند، اما کارگردان تأکید کرد، فیلمش کاملاً ایرانی و از شرایط اجتماعی کشور الهام گرفته است. «ترک عمیق» توانست جایگاه ویژه ای میان مخاطبان برای خود باز کند.

 

داستان فیلم پیرامون محمود، مردی که پس از مدت‌ها بستری در بیمارستان روانی به خانه بازمی‌گردد، روایت می‌شود. همسرش، فخری پیش از رسیدن محمود اقدام به قفل‌زدن درها می‌کند، اما با ورود محمود، حضور مهمانی ناخوانده روند زندگی خانواده را تغییر می‌دهد. با ورود شخصیت سوم، رازهای پنهان و تاریک یکی پس از دیگری برملا می‌شوند. این خط داستانی که با تعلیق و تنش‌های روان‌شناسانه همراه است، به کاوش در روابط انسانی و تأثیرات روانی مشکلات گذشته می‌پردازد.

 

«محمود از بیمارستان روانی مرخص می‌شود و فخری از آمدن محمود با خبر است. زمان زیادی از آمدن محمود به خانه نمی گذرد که مهمان ناخوانده ای به جمع آنها اضافه می شود و رازهای تاریک به تدریج فاش می‌شوند».

 

 «افسانه سپهر» و دنیای رنگارنگی برای کودکان در مبارزه با اهریمن

دومین روز جشنواره فیلم فجر با نمایش پویانمایی «افسانه سپهر» و روایت رنگی آن شور خاصی به پا کرد و جشنواره را متفاوت تر از همیشه رقم زد. «افسانه سپهر» فضای جشنواره را از درام‌های جدی به دنیایی فانتزی و رنگارنگ منتقل کرد. گروه تولیدی مهوا که سال گذشته با «شمشیر و اندوه» در جشنواره فیلم فجر حضور داشتند، این‌بار با داستانی قهرمانانه در جشنواره حاضر شدند.

 

نشست رسانه‌ای این پویانمایی با حضور عوامل فیلم و تأکید بر اهمیت حضور آثار پویانمایی در جشنواره‌ها برگزار شد.

دومین روز جشنواره فیلم فجر با نمایش پویانمایی «افسانه سپهر» و روایت رنگی آن شور خاصی به پا کرد و جشنواره را متفاوت تر از همیشه رقم زد

 

«افسانه سپهر» داستان پسری است که با کمک یوزپلنگ سعی در نجات روستایش از دست اهریمن دارد. این پویانمایی گرچه بر اساس ذائقه کودک و نوجوان امروز ساخته شده، اما ریشه‌هایش در داستان‌ها و افسانه‌های کهن ایرانی است.

 

 «صنم»، روایتی از رنج های زن عشایر

در حالی که قرار بود فیلم «زمانی در ابدیت» در سومین سانس نمایش شود، به‌دلیل کنار گذاشته شدن از بخش مسابقه سینمای ایران، «صنم» جایگزین شد. فیلمی به کارگردانی شهره رحیم‌زاده و تهیه‌کنندگی مرتضی شایسته که روایتگر داستانی عاشقانه در بستری تاریخی است.

 

از آن‌جایی که این فیلم در بخش خارج از مسابقه نمایش شد، نشست خبری نداشت.

 

«صنم» آنطور که در برخی خبرها معرفی شده، براساس داستانی واقعی و روایتی از زندگی زنی از عشایر فیروزآباد است که در حادثه آتش‌سوزی جنگل اعضای خانواده اش را از دست می‌دهد.

 

«آنتیک»، روایتی طنزگونه از روزهای پس از انقلاب

آخرین فیلم روز دوم «آنتیک» بود. برای ورود به سالن صفی طولانی تشکیل شد و بعضی از منتقدان و اهالی‌رسانه برای تماشای فیلم روی زمین نشستند.

 

پژمان جمشیدی، بیژن بنفشه‌خواه، ستاره پسیانی در کنار امیر نوروزی، غلامرضا نیکخواه آزاد، فرزین محدث، علی باقری، مجتبی شفیعی، هادی افتخارزاده، آرش نوذری، لادن ژاوه‌وند، یدالله شادمانی، رحمان باقریان و با معرفی مهدی قربانی بازیگران فیلم هستند.

 

در خلاصه داستان فیلم آمده است: انقلاب شده و کاسبی اِبی و وَلی، آنتیک بازهای قبل انقلاب کساد است؛ اما درِ بازِ ضریح پر از پول امامزاده، مسیر زندگی‌شان را تغییر می‌دهد.

 

نشست رسانه‌ای این فیلم با اجرای سونیا پوریامین همراه شد که  در جشنواره فیلم فجر برای نخستین بار است مجری زن عهده‌دار اجرا می‌شود. این نشست با شیطنت‌هایی از سوی خبرنگاران درباره موضوعات حاشیه ای فیلم همراه بود و پژمان جمشیدی نیز درباره قیمت دلار با کنایه صحبت کرد.

 

دومین روز جشنواره فیلم فجر با «آنتیک» و «افسانه سپهر» روز متفاوتی رقم زد.

 

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده