شعرخوانی فائزه امجدیان در دیدار شاعران با رهبر انقلاب + ویدئو دیدار شاعران و اهالی فرهنگ و ادب فارسی با رهبر معظم انقلاب سرلشکر سلامی: پاسخ ما به تهدید دشمن محکم و کوبنده است پزشکیان: مردم ایران هرگز زیر بار ذلت نخواهند رفت رئیس مجلس ۴ قانون را ابلاغ کرد پزشکیان موافقت‌نامه تجارت آزاد ایران و اوراسیا را ابلاغ کرد ابوترابی‌فرد، خطیب جمعه تهران: آمریکا در عمل تهدید و در سخن تقاضای مذاکره می‌کند واکنش روابط عمومی دفتر امام جمعه اردبیل به اخبار جعلی معاون حقوقی رئیس‌جمهوری: اصلاحیه قانون حجاب در حال تدوین است لاریجانی: ترامپ توافق هسته‌ای را نقض کرد بعد می‌گوید من رییس جمهور صلحم / ایرانی‌ها از غرش‌های دشمنان نمی‌ترسند سرلشکر باقری: حرکت پرشتاب در علم و فناوری با جدیت ادامه یابد پزشکیان: اگر به نیروی انسانی خود تکیه کنیم تحریم‌ها راه به جایی نمی‌برند پزشکیان وارد ورامین شد پزشکیان: نمی‌دانم برای این گرانی‌ها باید یقه چه کسی را بگیرم جزئیات مصوبات طرح ساماندهی تجمعات و راهپیمایی‌ها

عارف: شیب پیری جمعیت در ایران تند است

معاون اول رئیس جمهور گفت: شرایط سالمندان و شرایط اجتماعی ایران تغییر کرده و آیین‌نامه باید با شرایط کنونی به‌روزرسانی و کارآمد شود.
تاریخ انتشار: ۱۲:۲۸ - ۲۵ بهمن ۱۴۰۳ - 2025 February 13
کد خبر: ۲۷۰۹۷۶

به گزارش راهبرد معاصر، محمدرضا عارف معاون اول رئیس‌جمهور در جلسه با اعضای «شورای ملی سالمندی» گفت: مسئله سالمندی در ایران، پیچیدگی‌ها و روش‌های خاص خود را دارد، در کشور ما رابطه عاطفی پدر و فرزندی همیشه قوی و مستحکم بوده و حتی اگر فرزند ۷۰ ساله هم بشود باز هم احساس عاطفی قوی پدر و فرزندی وجود دارد، اگر چه این فرهنگ کمی آسیب‌دیده، اما باید تلاش کنیم تا تقویت شود.

در این جلسه که در دفتر معاون اول رئیس‌جمهور برگزار شد، عارف بعد از شنیدن گزارش دبیرخانه شورای ملی سالمندی و سخنان اعضای این شورا گفت: واقعیت این است که در دهه‌های گذشته متاسفانه رفتاری در شأن سالمندان با آنان انجام نداده‌ایم و این در حالی است که باید در زمینه فرهنگ‌سازی، آموزش و اطلاع‌رسانی کار‌های بزرگی انجام می‌شد و در دولت چهاردهم باید این کمبود‌ها جبران شود.

وی افزود: این عدم فرهنگ‌سازی و نامناسب بودن آموزش‌ها و اطلاع‌رسانی‌ها سبب شده است که نه خانواده‌ها در این باره اطلاع کافی داشته باشند و نه سالمندان به درستی مطلع باشند که چه باید بکنند و بنابراین هر دو بخش در بلاتکلیفی به سر می‌برند.

معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه شیب پیری جمعیت در ایران تند است، گفت: با وجود شیب تند پیری جمعیت ولی آگاهی کافی در این زمینه در کشور وجود ندارد، برخی کشور‌ها دهه‌هاست که با این مسئله رو‌به‌رو هستند و یاد گرفته‌اند که چگونه با سالمندان جامعه رفتار کنند، اما در ایران شرایط به گونه‌ای است که فرزندان نمی‌توانند پاسخگوی درخواست‌های سالمندان باشند و از آن طرف سالمندان توقعاتی دارند که فرزندان نمی‌توانند آنها را برآورده کنند و این مسئله از مهمترین مسائل اجتماعی و فرهنگی است که باید بیشتر به آن بپردازیم.

عارف با تاکید بر اینکه حوزه سالمندی، حوزه دولتی نیست، تصریح کرد: حوزه سالمندی، حوزه‌ای نیست که بشود با یک دستور، کاری را درباره سالمندان و خانواده‌ها انجام داد، ما تنها باید تسهیلگر باشیم، ابزار و زیرساخت فراهم کنیم و آن وقت است که بخش‌های مختلف و نهاد‌های خیریه با خودیاری و حمایت مردمی به میدان می‌آیند، در برخی کشور‌ها نهاد‌های خیریه مردمی ورود پیدا می‌کنند، در آنجا دولت تصدی‌گری نمی‌کند بلکه تسهیلگری کرده و زمینه را برای مشارکت مردم و خیرین فراهم می‌کند و اگر این بخش‌ها در کشور ما هم فعال شوند، آن وقت توفیق زیادی حاصل می‌شود.

وی درخصوص خواسته اعضای شورا درباره اصلاح و روزآمدسازی آیین‌نامه اجرایی ساماندهی امور سالمندان ماده قانون برنامه سوم توسعه مصوب اردیبهشت ۱۳۸۳ که حدود دو دهه از عمر آن می‌گذرد، گفت‌: شرایط سالمندان و شرایط اجتماعی ایران تغییر کرده است و به این ترتیب این آیین‌نامه باید با شرایط کنونی به‌روزرسانی و کارآمد شود که در این مسیر، دبیرخانه شورای ملی سالمندی باید به دقت موضوع را بررسی کرده و براساس آن، کار را به پیش ببریم.

در این جلسه گزارشی درباره شرایط سالمندان در ایران و جهان ارائه شده و اعلام شد که در ایران حدودا ۹ میلیون و ۸۰۰ هزار سالمند طبق تعاریف بین المللی وجود دارد که یازده و نیم درصد از جمعیت کشور را شامل می‌شوند./ ایسنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده