محسنی اژه‌ای: قرارداد‌های حاکمیتی نباید با تغییر دولت‌ها مخدوش شوند واتس اپ برای آی پد عرضه شد جستجوی وب برای کاربران رایگان «کلود» در دسترس قرار گرفت وزیر آموزش و پرورش: ۳۰ هزار نفر را استخدام خواهیم کرد ۷۸ درصد ردشدگان گزینش معلمان در مرحله تجدیدنظر تأیید شدند هواشناسی ایران ۱۴۰۴/۳/۷؛ رگبار و رعدوبرق در ۱۵ استان پدرام مدنی جاسوس رژیم اسرائیل اعدام شد سیگار، قاتل خاموش مغز و عامل زوال عقل هشدار درباره خطرات شباهت ظاهری دارو‌ها اساسنامه مدرسه مجازی تصویب شد واکنش رئیس دانشگاه آزاد به ادعای علیرضا بیرانوند درباره پذیرش در دوره دکتری برخورد قاطع سازمان امور دانشجویان با گلوگاه‌های فساد در جذب دانشجو جهانگیر: ایران در مذاکره بر حق غنی‌سازی مُصر است / آزادی ۲ بازداشتی پرونده بندر رجایی/ تشکیل پرونده برای میرسلیم واکنش وزیر آموزش و پرورش به ماجرای لو رفتن سوالات امتحانات نهایی: کذب محض است مجوز استخدام ۲۷۰۰۰ نیرو در وزارت بهداشت / جذب ۹۵۰۰ پرستار جدید

سال ۱۴۲۰ رشد جمعیت ایران صفر می‌شود

یک جمعیت شناس با اشاره به پیر شدن رشد جمعیت کشور در ۱۴۲۰ تاکید کرد: از امروز باید به فکر تامین زیر ساخت های درمانی و رفاهی برای دوران سالمندی کشور باشیم.
تاریخ انتشار: ۱۵:۳۶ - ۰۵ آذر ۱۴۰۳ - 2024 November 25
کد خبر: ۲۶۴۰۵۷

به گزارش راهبرد معاصر، شهلا کاظمی پور جمعیت شناس با اشاره به سیر کاهنده باروری در ایران و شتاب گرفتنِ این حوزه گفت: مرگ و میر به دلیل سالمندی جمعیت، رو به افزایش است و لذا فزونی گرفتن جمعیت، روز به روز افول می‌گذارد.

 

وی بر اساس پیش بینی‌ها گفت: بعد از ۱۴۲۰ رشد جمعیت به صفر رسیده و مرگ و میر مساوی با موالید شده و سپس رشد جمعیت منفی خواهد شد. در این راستا سهم جمعیت فعال کاهش و سهم سالمندان بیشتر می‌شود. به همین خاطر باید سیاست گذاری‌های متعدد داشت تا باروری افزایش پیدا کند و این مهم، مستلزم برنامه‌های متعددی است.

 

کاظمی پور با بیان اینکه با سالخوردگی جمعیت، شمار افراد سالمند چندین برابر می‌شود، گفت: از امروز باید به فکر نیاز این افراد باشیم که به مسائل بهداشتی و رفاهی و زیر بنایی باز می‌گردد.

 

این جمعیت شناس خاطرنشان کرد: اجرای قانون با مشکلاتی رو به رو است چون در کشور همواره برای بسیاری برنامه‌ریزی ها با کمبود بودجه مواجه هستیم.

 

وی ضمن تحلیل محتوای قانون جوانی جمعیت گفت: مشوق‌ها برای وام ازدواج و تشویق برای فرزند آوری دارای بار مالی است و قانون را با دست انداز رو به رو کرده است.

 

کاظمی پور همچنین این قانون را روی کاغذ خوب توصیف کرد و افزود: اگر این قانون به خوبی اجرا شود، میانگین تعداد فرزندان کمی بیشتر می‌گردد و هرچه بار مالی قانون پاسخ داده شود، آمار فرزند آوری اندکی بیشتر می‌شود. پس باید اقدامات فرهنگی و دراز مدت را در نظر بگیریم تا نگرانی خانواده‌ها در زمینه فرزند آوری، بر طرف گردد./ مهر

ارسال نظر