ماجرای ورود غیرمجاز یک مسافر به حریم ریلی در ایستگاه هفت تیر اسامی پذیرفته شدگان بر اساس سوابق تحصیلی کنکور ۱۴۰۳ اعلام شد/آغاز ثبت نام از یکشنبه برنامه وزارت آموزش‌وپرورش برای اجرای قانون جوانی جمعیت اسامی معلمان نمونه مدارس کشور اعلام شد انسداد محور‌های چالوس، هراز و آزادراه تهران ـ شمال تا پایان امروز متقاضیان استفاده از سهمیه در آزمون دکتری بخوانند گذر سامانه بارشی از نوار شمالی ایران/ بارش برف و باران در مناطق غربی و شمال‌غربی کشور کارمند سابق شهرداری ایذه بازداشت شد سردترین منطقه کشور کجاست؟ کشف "حلقه اینشتین" در فاصله بیش از ۴ میلیارد سال نوری بانک‌های فارس فردا تعطیل هستند/ باز بودن تمام محور‌های مواصلاتی صدور حکم محاربه برای یکی از اراذل و اوباش اردبیل اطلاعیه آموزش‌وپرورش در مورد فعالیت مدارس در روز چهارشنبه/ آموزش مجازی هم تعطیل است تعطیلی واحد‌های قضایی و اداری قوه قضاییه استان تهران در روز ۲۴ بهمن ادارات، مدارس و دانشگاه‌های کرمانشاه چهارشنبه تعطیل شد

سال ۱۴۲۰ رشد جمعیت ایران صفر می‌شود

یک جمعیت شناس با اشاره به پیر شدن رشد جمعیت کشور در ۱۴۲۰ تاکید کرد: از امروز باید به فکر تامین زیر ساخت های درمانی و رفاهی برای دوران سالمندی کشور باشیم.
تاریخ انتشار: ۱۵:۳۶ - ۰۵ آذر ۱۴۰۳ - 2024 November 25
کد خبر: ۲۶۴۰۵۷

به گزارش راهبرد معاصر، شهلا کاظمی پور جمعیت شناس با اشاره به سیر کاهنده باروری در ایران و شتاب گرفتنِ این حوزه گفت: مرگ و میر به دلیل سالمندی جمعیت، رو به افزایش است و لذا فزونی گرفتن جمعیت، روز به روز افول می‌گذارد.

 

وی بر اساس پیش بینی‌ها گفت: بعد از ۱۴۲۰ رشد جمعیت به صفر رسیده و مرگ و میر مساوی با موالید شده و سپس رشد جمعیت منفی خواهد شد. در این راستا سهم جمعیت فعال کاهش و سهم سالمندان بیشتر می‌شود. به همین خاطر باید سیاست گذاری‌های متعدد داشت تا باروری افزایش پیدا کند و این مهم، مستلزم برنامه‌های متعددی است.

 

کاظمی پور با بیان اینکه با سالخوردگی جمعیت، شمار افراد سالمند چندین برابر می‌شود، گفت: از امروز باید به فکر نیاز این افراد باشیم که به مسائل بهداشتی و رفاهی و زیر بنایی باز می‌گردد.

 

این جمعیت شناس خاطرنشان کرد: اجرای قانون با مشکلاتی رو به رو است چون در کشور همواره برای بسیاری برنامه‌ریزی ها با کمبود بودجه مواجه هستیم.

 

وی ضمن تحلیل محتوای قانون جوانی جمعیت گفت: مشوق‌ها برای وام ازدواج و تشویق برای فرزند آوری دارای بار مالی است و قانون را با دست انداز رو به رو کرده است.

 

کاظمی پور همچنین این قانون را روی کاغذ خوب توصیف کرد و افزود: اگر این قانون به خوبی اجرا شود، میانگین تعداد فرزندان کمی بیشتر می‌گردد و هرچه بار مالی قانون پاسخ داده شود، آمار فرزند آوری اندکی بیشتر می‌شود. پس باید اقدامات فرهنگی و دراز مدت را در نظر بگیریم تا نگرانی خانواده‌ها در زمینه فرزند آوری، بر طرف گردد./ مهر

ارسال نظر