دستور ویژه وزیر آموزش و پرورش برای پیگیری حقوق دانش‌آموزان سنندجی عزل مدیر آموزش و پرورش ری درپی پرونده تعرض به دانش‌آموزان جزئیاتی از پرونده تعرض یک معلم به دانش‌آموزان در شهر ری نیسان آبی رکورد دار واژگونی در روز‌های بارانی/جایگزینی گاردریل‌ها با نیوجرسی در بزرگراه‌های پایتخت اصلاح آیین‌نامه تغذیه دانشجویان/اختصاص ۴ همت به حوزه تغذیه پلیس: آزارگر زنان تهرانی دستگیر شد + عکس متهم توقیف ۱۱ فروند قایق شوتی حامل سوخت قاچاق در خلیج فارس واریزی حقوق معلمان و فرهنگیان با احکام جدید / میزان افزایش حقوق معلمان آسمانی ابری تا نیمه ابری برای تهران تا ۵ روز آینده تمدید مهلت ثبت‌نام در آزمون‌های ورودی مدارس استعداد‌های درخشان و نمونه دولتی بارش باران در اغلب استان‌ها تا اواسط هفته کشف توله شیر وحشی و مار‌های پیتون و کبری در یکی از مناطق مسکونی تهران + عکس رئیس سازمان محیط‌زیست: پروژه قانونی به نام ‎ «پتروشیمی میانکاله» وجود ندارد بیماری‌هایی که مانع سفر حج هستند ماجرای حضور زن نیمه برهنه در بانک اصفهان چه بود؟

سال ۱۴۲۰ رشد جمعیت ایران صفر می‌شود

یک جمعیت شناس با اشاره به پیر شدن رشد جمعیت کشور در ۱۴۲۰ تاکید کرد: از امروز باید به فکر تامین زیر ساخت های درمانی و رفاهی برای دوران سالمندی کشور باشیم.
تاریخ انتشار: ۱۵:۳۶ - ۰۵ آذر ۱۴۰۳ - 2024 November 25
کد خبر: ۲۶۴۰۵۷

به گزارش راهبرد معاصر، شهلا کاظمی پور جمعیت شناس با اشاره به سیر کاهنده باروری در ایران و شتاب گرفتنِ این حوزه گفت: مرگ و میر به دلیل سالمندی جمعیت، رو به افزایش است و لذا فزونی گرفتن جمعیت، روز به روز افول می‌گذارد.

 

وی بر اساس پیش بینی‌ها گفت: بعد از ۱۴۲۰ رشد جمعیت به صفر رسیده و مرگ و میر مساوی با موالید شده و سپس رشد جمعیت منفی خواهد شد. در این راستا سهم جمعیت فعال کاهش و سهم سالمندان بیشتر می‌شود. به همین خاطر باید سیاست گذاری‌های متعدد داشت تا باروری افزایش پیدا کند و این مهم، مستلزم برنامه‌های متعددی است.

 

کاظمی پور با بیان اینکه با سالخوردگی جمعیت، شمار افراد سالمند چندین برابر می‌شود، گفت: از امروز باید به فکر نیاز این افراد باشیم که به مسائل بهداشتی و رفاهی و زیر بنایی باز می‌گردد.

 

این جمعیت شناس خاطرنشان کرد: اجرای قانون با مشکلاتی رو به رو است چون در کشور همواره برای بسیاری برنامه‌ریزی ها با کمبود بودجه مواجه هستیم.

 

وی ضمن تحلیل محتوای قانون جوانی جمعیت گفت: مشوق‌ها برای وام ازدواج و تشویق برای فرزند آوری دارای بار مالی است و قانون را با دست انداز رو به رو کرده است.

 

کاظمی پور همچنین این قانون را روی کاغذ خوب توصیف کرد و افزود: اگر این قانون به خوبی اجرا شود، میانگین تعداد فرزندان کمی بیشتر می‌گردد و هرچه بار مالی قانون پاسخ داده شود، آمار فرزند آوری اندکی بیشتر می‌شود. پس باید اقدامات فرهنگی و دراز مدت را در نظر بگیریم تا نگرانی خانواده‌ها در زمینه فرزند آوری، بر طرف گردد./ مهر

ارسال نظر
آخرین اخبار