به گزارش راهبرد معاصر، شبکه تلویزیونی سیانان مدعی شد که عربستان سعودی امیدوار است تا از روابط نزدیک خود با دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا به عنوان اهرمی برای ایجاد یک پل دیپلماتیک بین ایران و کاخ سفید استفاده کند.
به نوشته سیانان، «مشخص نیست که آیا عربستان سعودی پیشنهاد رسمی برای میانجیگری داده است یا خیر اما این اقدام نشاندهنده تمایل ریاض برای استفاده از روابط بهبودیافتهاش با رقیب پیشین و تضمین جایگاهی برای خود در میز مذاکره بر سر توافق احتمالی جدید است.»
روابط جمهوری اسلامی ایران و عربستان دهم مارس ۲۰۲۳-نوزدهم اسفند ۱۴۰۱- با امضای توافقنامهای در چین، بعد از ۷ سال قطعی روابط، وارد مرحله تازه تنشزدایی شد. به موجب توافق امضاشده ایران و عربستان اعلام کردند که روابط دیپلماتیک خود را ازسرمیگیرند.
ترامپ که ۲۰ ژانویه به طور رسمی به عنوان چهلوهفتمین رئیس جمهور آمریکا به کاخ سفید بازگشته، بارها مدعی شده است که از توافق با ایران استقبال میکند!
ادعای ترامپ در حالی است که از زمان روی کار آمدن دوباره، همواره به سیاست «چماق و هویج» برای پیشبرد اهداف واشنگتن متوسل شده است.
ترامپ که در دوره نخست سکانداری کاخ سفید، نظارهگر شکست مطلق سیاست فشار حداکثری علیه ایران بود، بهتازگی نیز با امضای یادداشتی علیه ایران، بار دیگر در پی اعمال فشار حداکثری علیه تهران بوده و مذبوحانه بهدنبال یافتن راهکاری برای مجاب کردن تهران جهت حاضر شدن پشت میز مذاکره است.
حضرت آیتالله خامنهای، رهبر معظم انقلاب بهتازگی در دیدار فرماندهان نیروی هوایی و پدافند هوایی ارتش با تاکید بر «تجربه عهدشکنیهای مکرر آمریکا» فرمودند که «مذاکره با آمریکا هوشمندانه، عاقلانه و شرافتمندانه نیست و هیچ تأثیری در رفع مشکلات کشور ندارد.» ایشان همچنین تاکید کردند که اگر آمریکا به امنیت ایران اسلامی تعرض کند، بدون شک ایران نیز به امنیت آن تعرض خواهد کرد./ مهر