جشنواره تئاتر فتح خرمشهر، سلام صمیمانه هنرمندان به کربلای خوزستان است-راهبرد معاصر
صالحی:

جشنواره تئاتر فتح خرمشهر، سلام صمیمانه هنرمندان به کربلای خوزستان است

وزیر ارشاد در پیامی خطاب به جشنواره تئاتر فتح خرمشهر، آن را سلام صمیمانه و فروتنانه هنرمندان دانست که به سرزمین کربلای خوزستان، خرمشهر و آبادان تقدیم می‌شود.
تاریخ انتشار: ۱۳:۲۳ - ۱۶ آبان ۱۳۹۸ - 2019 November 07
کد خبر: ۲۷۲۰۲

به گزارش راهبرد معاصر؛ بیست و دومین جشنواره ملی تئاتر فتح خرمشهر چهارشنبه شب با اجرای ۲ نمایش صحنه ای در خرمشهر آغاز بکار کرد.

 

۵۲ اثر نمایشی در بخش صحنه ای و خیابانی از استان های خوزستان، آدربایجان شرقی، تهران،، فارس، گیلان، بوشهر، لرستان، مازندران، البرز، کهگیلویه و بویر احمد، اصفهان، کرمانشاه، قم، اردبیل، هرمزگان، زنجان، خراسان شمالی و منطقه آزاد اروند به بیست و دومین جشنواره ملی تئاتر فتح خرمشهر راه یافتند.

 

بیست و دومین جشنواره ملی تئاتر فتح خرمشهر در چهار بخش مسابقه نمایش‌های صحنه‌ای، مسابقه نمایش‌های کوتاه، نمایشنامه‌نویسی و نمایش‌های میدانی و محیطی برگزار می شود.

 

در نخستین شب از اجرای نمایش های این جشنواره ، نمایش " برا " به کارگردانی پژمان شاهرودی از بروجرد به روی صحنه رفت.

 

در همین باره وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی برای بیست و دومین جشنواره ملی تئاتر فتح خرمشهر نوشت: جشنواره تئاتر فتح خرمشهر، سلام صمیمانه هنرمندان تئاتر است که فروتنانه به سرزمین کربلای خوزستان، خرمشهر و آبادان تقدیم می‌شود. سرزمینی که یادآور خروش کارون و استواری نخل‌ها و عظمت مقاومت مردمان صبور خوزستان در هشت سال دفاع مقدس است.

 

متن پیام سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای بیست و دومین جشنواره ملی تئاتر فتح خرمشهر به شرح زیر است:

 

 «بسم الله الرحمن الرحیم

 

تئاتر، مقوم فرهنگ و فرهیختگی است و بدین نام و نشان، از تئاتر، پویه‌ها و سویه‌های الهام‌بخشی در جوامع بشری اتفاق افتاده و گزاره‌های آموزنده و جنبش‌آفرینی گزارش شده است که سهم بسزایی در اصلاح و بهبود و ساماندهی فرهنگ عمومی و استقرار اراده و اقامه اراده توده‌های مردمی برای این کهن‌هنر در نظر گرفته شده است. در روزگار ما، این نقش قوام‌بخش و الگوآفرین تئاتر، نمودهای نمایانی دارد که «دفاع» و «میهن‌دوستی»، از نمادهای متمایز آن می‌تواند باشد. تئاتر، با ژرف‌کاوی هشت سال دفاع مقدس و بنیادها و باورهای دینی آن، که ستایشگر وطن‌دوستی و نهضت‌های ظلم‌ستیز است، کاشف رویکردهای ناب انسانی این دوران حماسه‌ساز و منشا بازتعریف مصادیق شکوهمند معنوی و ملی معاصر است. ستایش ایثارگری‌ها و تقدیس جانفشانی‌ها، تلاش برای التیام آلام مردم و تأکید بر سیر و سلوک قهرمانان شهید، تمجید جانبازان و آزادگان و خانواده‌های شهید و مقاومت‌های شهری و روستایی از مهم‌ترین کارکردهای تئاتر است.

 

جشنواره تئاتر فتح خرمشهر، سلام صمیمانه هنرمندان تئاتر است که فروتنانه به سرزمین کربلای خوزستان، خرمشهر و آبادان تقدیم می‌شود. سرزمینی که یادآور خروش کارون و استواری نخل‌ها و عظمت مقاومت مردمان صبور خوزستان در هشت سال دفاع مقدس است. همکاران ارجمندم را به تدارک بیشتر و حمایت شایسته‌تر از تئاتر فتح خرمشهر توصیه می‌کنم که هرچه هست امروز به پاس خون‌های شریف شهیدان و پایداری مردم نجیب این دیار است.»

 

بیست و دومین جشنواره ملی تئاتر فتح خرمشهر در بخش‌های مسابقه نمایش‌های صحنه، مسابقه نمایش‎های کوتاه، مسابقه نمایشنامه‌نویسی و نمایش‌های محیطی و میدانی و همچنین کارگاه‌های آموزشی و جلسات نقد و بررسی از ۱۵ تا ۱۹ آبان‌ماه ۱۳۹۸ در منطقه آزاد اروند به دبیری حمیدرضا آذرنگ در حال برگزاری است.

 

تندیس جهان‌آرا، نماد جشنواره ملی تئاتر فتح خرمشهر شد

تندیس شهید محمد جهان‌آرا، به عنوان تندیس جشنواره ملی تئاتر فتح خرمشهر و کتاب «یادگار رهایی»، مجموعه شش نمایشنامه برگزیده مسابقه نمایشنامه‌نویسی بیست و دومین جشنواره ملی تئاتر فتح خرمشهر،‌ چهارشنبه ۱۵ آبان‌ماه در منطقه آزاد اروند رونمایی شد.

 

در این مراسم سیدمجتبی حسینی (معاون امور هنری)، شهرام کرمی (مدیرکل هنرهای نمایشی)، اسماعیل زمانی (مدیرعامل منطقه آزاد اروند)، قدرت‌الله طمیمیان (معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد اروند)، مهدی افضلی (مدیرعامل بنیاد رودکی)، حمیدرضا آذرنگ (دبیر بیست و دومین جشنواره ملی تئاتر فتح خرمشهر) و جمعی از هنرمندان و مسوولان حضور داشتند.

 

معاون امور هنری در نشست با مدیرعامل منطقه آزاد اروند در حاشیه بیست و دومین جشنواره ملی تئاتر فتح خرمشهر گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به منظور تقویت فعالیت‌های فرهنگی هنری در مناطق آزاد و تعامل با مناطق، مطالعاتی را انجام داده است که در سطح عمومی نیاز است امکان و فرصت دسترسی عمومی و علاقه‌مندان به فرهنگ و هنر و امکان فعالیت هنری هنرمندان فراهم باشد.

 

حسینی ادامه داد: در سطح تخصصی نیز با توجه به پیشینه و ظرفیت‌های هر منطقه و نیروی انسانی هنری،‌ هر منطقه می‌تواند در حوزه‌هایی از هنر، فعال‌تر و پویاتر باشد. منطقه آزاد اروند نیز در حوزه هنرهای نمایشی، سینما و عکاسی ظرفیت‌های مناسب و گروه‌های ثبت شده نمایشی زیادی دارد. بنابراین می‌توان از این ظرفیت‌ها و امکان استفاده و منطقه آزاد اروند را در زمینه گردشگری هنری تقویت کرد. برگزاری رویدادی مانند جشنواره ملی تئاتر فتح خرمشهر هم به این فرآیند کمک می‌کند.

 

او افزود: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آمادگی دارد تا برای تقویت فرهنگ و هنر در مناطق آزاد از جمله اروند، همکاری کند و تعامل‌ها برای انعقاد تفاهم‌نامه ادامه یابد. موزه هنرهای معاصر آبادان از ظرفیت‌های این منطقه است که با حمایت منطقه آزاد در تجهیز و مناسب‌سازی ساختمان می‌توان موزه هنرهای معاصر آبادان را با تبادل آثار بین موزه‌ها، فعال کرد.

 

 زمانی نیز در این نشست گفت: توسعه انسانی با فرهنگ و هنر محقق می‌شود و منطقه آزاد اروند نیز فعالیت‌هایی در زمینه زیرساخت‌های فرهنگی هنری انجام داده است و درخواست دارد که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در زمینه فرهنگ و هنر با نگاه تخصصی و مشورتی، اروند را همراهی کند. در این زمینه آمادگی داریم که تفاهم‌نامه‌ای با معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی داشته باشیم.

 

او در پایان افزود: یکی از ضرورت‌ها داشتن آمار جامع و دقیق است و ما در منطقه آزاد اروند آمار جامعی از نیروی انسانی، ضرورت‌ها، آسیب‌ها،‌ فعالیت‌های اجتماعی، فرهنگی، هنری و... تهیه کرده‌ایم که می‌تواند مبنای برنامه‌ریزی قرار گیرد. امیدواریم با کمک وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای تبدیل منطقه آزاد اروند به پایگاه گردشگری هنری، تلاش کنیم.

 

بیست و دومین جشنواره ملی تئاتر فتح خرمشهر در بخش‌های مسابقه نمایش‌های صحنه، مسابقه نمایش‌های کوتاه، مسابقه نمایشنامه‌نویسی، نمایش‌های محیطی و میدانی و همچنین کارگاه‌های آموزشی و جلسات نقد و بررسی از ۱۵ تا ۱۹ آبان در حال برگزاری است.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار