در نشست امروز شورای حکام چه گذشت؟-راهبرد معاصر
نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد عراقچی: ایران به گام غیرفنی اروپا پاسخ مناسب می‌دهد

در نشست امروز شورای حکام چه گذشت؟

شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی امروز و جهت بررسی اقدام اخیر ایران در کاهش تعهدات برجامی اش جلسه ای اضطراری تشکیل داد.
تاریخ انتشار: ۱۷:۴۸ - ۱۶ آبان ۱۳۹۸ - 2019 November 07
کد خبر: ۲۷۲۲۰

به گزارش راهبرد معاصر؛ جلسه شورای حکام آژانس اتمی درباره ایران امروز در پشت درهای بسته برگزار شد.

 

بر اساس اعلام آژانس بین المللی انرژی اتمی، موضوع این نشست گزارش سرپرست این نهاد پیرامون مسایل پادمانی ایران خواهد بود.

 

برگزاری نشست شورای حکام اژانس بین‌المللی انرژی اتمی همزمان با اعلام گام چهارم کاهش تعهدات برجامی ایران صورت گرفته که از شب گذشته به صورت رسمی اعلام شد.

 

ایران کاهش تعهدات هسته‌ای خود در برجام را با توجه به عدم انجام تعهدات کشورهای اروپایی و غربی پس از خروج یکجانبه آمریکا عنوان کرده است.

 

این در حالی است که از زمان کاهش تعهدات هسته‌ای ایران در برجام، مذاکراتی نیز با کشورهای اروپایی برای عادی سازی کانال‌های اقتصادی و مبادلات تجاری و انرژی ایران انجام شده، اما این مذاکرات تا کنون نتیجه‌ای در برنداشته و برهمین اساس نیز تهران به صورت مرحله‌ای کاهش تعهدات خود را در سه مرحله گذشته اعلام کرده، هرچند تهران همزمان بازگشت به تعهدات پیشین را در صورت انجام تعهدات متقابل کشورهای اروپایی امکان پذیر دانسته است.

 

ادعای بازرس آژانس بین‎‌المللی انرژی اتمی علیه ایران

یک بازرس ارشد آژانس بین‎‌المللی انرژی اتمی در نشست غیرعلنی آژانس که پشت درب‌های بسته در وین برگزار شده، در ادعایی به دیپلمات‌ها اعلام کرده است که ایران از اعلام تلاش‌های خود برای کشف منابع اورانیوم طفره رفته است.

 

در همین ارتباط، بلومبرگ به نقل از دو منبعی که نامشان فاش نشده، مدعی شده است که « ماسیمو آپارو»، دیپلمات ایتالیایی و بازرس ارشد آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به دیگر دیپلمات‌ها این را مطرح کرده است.

 

اعلام این خبر همزمان با برگزاری نشست شورای حکام آژانس در وین صورت گرفته که به درخواست «کورنل فورتا» از ۳۵ عضو شورای حکام در روز پنج شنبه در وین و در ارتباط با آن چه «نگرانی‌های جدید» عنوان شده، برگزار شده است.

 

اعلام جزئیاتی از نشست شورای حکام آژانس درباره ایران

 با پایان  یافتن نشست شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که درباره ایران برگزار شده بود، سخنگوی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی توضیحاتی را اعلام کرد.

 

در این ارتباط، سخنگوی شورای آژانس گفت: کورنل فروتا، مدیرکل موقت آژانس امروز گزارش شفاهی درباره موضوعات پادمانی در ایران به شورای حکام آژانس اتمی ارائه کرد.

 

به گفته سخنگوی آژانس، فروتا به شورای حکام اعلام کرده است که تلاش‌های آژانس در ارتباط با اظهارات پادمانی ایران همچنان ادامه خواهد داشت.

 

فروتا همچنین از ایران خواستار همکاری به موقع شده و تاکید کرده است که همکاری‌های آژانس با ایران برای حل مسائل ادامه دارد.

 

ادعاهای ضدایرانی نماینده آمریکا در نشست شورای حکام آژانس

«جکی وولکات»، نماینده آمریکا در نشست شورای حکام آنس بین‌المللی انرژی اتمی که در ارتباط با ایران برگزار شده بود، در ادعایی اعلام کرد که بازداشت موقت یک بازرس آژانس در ایران، اقدام «تحریک‌آمیز ظالمانه‌ای» است.

 

وولکات در ادعاهای خود در نشست شورای حکام همچنین خواستار آن شده تا همه اعضای شورا این را مشخص کنند که چنین اقداماتی از سوی ایران غیرقابل قبول است.

 

هفته گذشته مسئولین سازمان انرژی اتمی ایران از ورود یکی از بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی به سایت غنی سازی نطنز جلوگیری کردند، سازمان انرژی اتمی ایران، علت این اقدام را نگرانی از احتمال همراه داشتن مواد مشکوک اعلام کرد.

 

سازمان انرژی اتمی ایران عصر چهارشنبه اعلام کرد: به طور معمول وسائل همراه تمام بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی، در بدو ورود به هر یک از سایت های هسته ای مورد تفتیش و کنترل قرار می گیرد.

 

در گزارش سازمان انرژی اتمی آمده است: در ظاهر هنگام ورود این خانم بازرس تجهیزات کنترلی علامت هشدار را نشان داده است و به همین دلیل ضمن کنترل وسایل همراه بازرس از ورود او به سایت جلوگیری شده و مراتب امر به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی منعکس شد و از طرف جمهوری اسلامی ایران به آژانس اعلام می شود که پذیرش قبلی این بازرس، لغو شده تلقی می شود.

 

این گزارش می افزاید: ایران همچنین خواستار همکاری آژانس برای ادامه تحقیقات در این خصوص شده است که آژانس نیز در پاسخی کتبی این موضوع را می پذیرد. در نتیجه لغو پذیرش بازرس، وی با ناتمام گذاشتن ماموریت خود ایران را به مقصد وین ترک کرده است.

 

مدیرکل موقت آژانس انرژی اتمی گزارشی شفاهی درباره ایران ارائه کرد

سخنگوی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت مدیرکل موقت آژانس در جلسه امروز (پنجشنبه) شورای حکام این نهاد گزارشی شفاهی درباره موضوعات پادمانی ایران ارائه کرد.

 

نورمن لارنس خبرنگار وال استریت ژورنال در صفحه شخصی خود در توئیتر به نقل از سخنگوی آژانس نوشت: کورنل فروتا مدیرکل موقت آژاس امروز درباره موضوعات پادمانی در ایران گزارشی شفاهی به شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ارائه کرد.

 

وی افزود: مدیرکل موقت، آژانس را از تلاش‌های جاری برای روشن شدن سوالات مرتبط با کامل بودن اظهارات پادمانی ایران مطلع کرد. او گفت که ایران باید همکاری کامل و به موقعی با آژانس داشته باشد و فورا به سوالات آژانس برای حل این مساله پاسخ دهد. او همچنین تاکید کرد که آژانس آماده است با ایران برای حل هر چه سریع‌تر این مساله همکاری کند.

 

آژانس تاکنون در ۱۶ گزارشی که بعد از اجرای برجام ارائه کرده، پایندی ایران به این توافق را تایید کرده است. این در حالی است که آمریکا به طور یکجانبه از آن خارج شده و اروپایی‌ها نیز به تعهدات اقتصادی خود طبق برجام عمل نکرده‌اند.

 

ایران در واکنش به بی‌عملی اروپایی‌ها تاکنون چهار گام برای کاهش تعهدات خود در برجام برداشته است. ایران همواره تاکید کرده است که در صورت عمل اروپایی‌ها به تعهداتشان این گام‌ها برگشت‌پذیر است.

 

غریب آبادی: درباره ایمنی و امنیت تاسیسات هسته‌ای به هیچ وجه مصالحه نمی‌کنیم

کاظم غریب آبادی سفیر و نماینده دائم ایران نزد سازمان های بین المللی در وین درباره جلسه امروز شورای حکام، گفت: جلسه ویژه شورای حکام امروز بنا به درخواست مدیرکل موقت آژانس بین المللی انرژی اتمی برای بحث و بررسی در خصوص دو موضوع تشکیل شد. یک موضوع پیرامون حادثه ای است که برای یکی از بازرسان آژانس در هفته گذشته روی داده است و مساله دیگر موضوع پادمانی درباره همکاری ایران و آژانس است.

 

وی افزود مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی در این جلسه گزارشی را از عملکرد آژانس به اعضا ارائه داد تا بتوان از نظرات اعضا استفاده کرد.

 

سفیر و نماینده دائم ایران نزد سازمان های بین المللی در وین اظهار داشت: درباره بازرس، من گزارش جامعی به شورای حکام ارائه کردم و «گاه شمار» اطلاعاتی که از ورود بازرس به سایت هسته ای نطنز تا خروجش از کشور روی داده بود را برای اعضای شورا ارائه کردم و تاکید کردم ایران دغدغه های امنیتی در این خصوص دارد و در اینجا مساله نقض مزایا و مسئولیت های بازرس های آژانس مطرح نیست چون ما حقوق آنها را نقض نکرده ایم.

 

غریب آبادی با بیان اینکه ما به حقوق خود و تعهدات بین المللی واقف هستیم، اظهار داشت: اما زمانی که بازرس در تاسیسات نطنز بود دتکتورهای ما شناسایی کردند که این بازرس می تواند مواد خطرناک با خود به همراه داشته باشد به همین دلیل اقدامات متعددی بعد از آن صورت گرفت و تنها یک بار از دتکتور استفاده نشد بلکه در محیط های مختلف از «دتکتور» استفاده شد و حتی زمانی که برای بررسی کیف دستی اش دتکتور به کار گرفته شد آلارم داد و ما الان این موضوع را با آژانس در حال بررسی هستیم.

 

وی تصریح کرد: با توجه به سابقه خرابکاری در تاسیسات هسته ای ما، به هیچ وجه امنیت ملی و  ایمنی و امنیت تاسیسات هسته ای را مورد مصالحه قرار نخواهیم داد و آژانس نیز باید در این مسیر با ما همکاری کند تا تحقیقات کامل در این خصوص انجام پذیرد.

 

سفیر و نماینده دائم ایران نزد سازمان های بین المللی در وین با بیان اینکه البته آژانس طی نامه ای کتبی به ما اعلام کرد آمادگی دارد در روند تحقیقات همکاری لازم را داشته باشد، گفت: ما در حال همکاری با آژانس در خصوص موضوعات مدنظر آنها هستیم و این فرآیند همکاری و تعامل ادامه دارد و ما با هدف حل و فصل موضوعات فی ما بین در حال همکاری هستیم.

 

توضیحات کمالوندی درباره رسیدن به ظرفیت غنی‌سازی پیش از برجام

بهروز کمالوندی سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران در گفتگو با خبر 14 شبکه یک سیما درباره نشست امروز آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که احتمال دارد درباره گام‌های ایران در جهت کاهش تعهدات برجامی باشد، گفت: امروز جلسه شورای حکام برگزار می‌شود که البته این یک پیش جلسه است و جلسه اصلی فردا برگزار خواهد شد، و مباحثی در ارتباط با نحوه اجرای پادمان در ایران می‌باشد که هر از چند وقت اینطور جلسات برگزار می‌شود و جناب آقای غریب‌ آبادی نماینده دائم کشورمان در وین در جلسه شرکت خواهند کرد و مواضع ایران را تشریح خواهند کرد.

 

سخنگوی سازمان انرژی اتمی در ادامه درباره رسیدن به ظرفیت تولید 9500 سو گفت: همانطور که آقای دکتر صالحی توضیح داده‌اند، ما با ماشین‌های جدیدی که در گام سوم مستقر کردیم -حدود پانزده نوع ماشین جدید هم داریم- در واقع پسماند و محصول را قاطی نمی‌کنیم و این‌ها را جدا می‌کنیم، این کار مفهومش این بود که حدود 2600 سو به ظرفیتمان اضافه شده است. امروز هم کار فردو به انتها رسید و البته به تدریج ظرفیت افزایش پیدا می‌کند، با توجه به اینکه 4 آبشار به ظرفیت فعلی اضافه می‌شود ما چیزی در حدود 700 سو هم اضافه شده و به این ترتیب در حدود 9500 سو ما ظرفیت خواهیم داشت، که این چیزی نزدیک به همان ظرفیت قبل از برجام است. البته ظرفیت قبل از برجام حدود 1000 سو بیشتر از این است، ولی در هر حال تفاوتی که دارد این است که ما ماشین‌های زیادی از نوع پیشرفته در حال کار داریم و هرچقدر هم جلوتر برویم برداشتمان نیز بیشتر خواهد شد بعلاوه اینکه ما می‌توانیم به دانشی برسیم که بتوانیم کیفیت و کارایی این ماشین‌ها را بالاتر ببریم.

 

کمالوندی در ادامه گفت: نکته‌ای که می‌خواهم اضافه کنم اینکه در واقع حدود 2 تن یعنی معادل 2000 کیلوگرم گاز هگزا فلورایدی که به سایت فردو منتقل کردیم، این تولیدی است که از پسماندهای سال‌های گذشته داشتیم. ما چیزی در حدود 25 تن تولید از محل پسماندها داشتیم و این خودش کار بزرگی است آن هم در شرایطی که ما دسترسی به کیک زرد نداریم، که از این مقدار 2 تن آن به فردو منتقل شد. و مفهوم آن این است که ما طی سال‌های آینده -6 یا 7 سال آینده- می‌توانیم از همین محل تولیداتی که از پسماند بوده بتوانیم نیازهای فردو را تامین کنیم، که این کار هم به لحاظ اقتصادی و هم استراتژیک کار مهمی محسوب می‌شود.

ارسال نظر