پیش‌فروش سایپا از اول شهریور ۱۴۰۵؛ آریا اتوماتیک، پارس‌نوآ و دو کوییک در راه بازار واردات گوشت وارد مرحله جدید شد/ گوشت ارزان در راه است؟ خبر مهم درباره قیمت روغن، حبوبات، برنج و چای/ قیمت این کالا‌های اساسی کمتر از قیمت تمام‌شده شد آغاز ثبت نام خودرو‌های وارداتی از یکشنبه ۱ شهریور ۱۴۰۵ / مهلت ثبت نام، مبلغ مسدودی و جزئیات کامل  پرداخت حقوق نیرو‌های شرکتی از ماه آینده ساماندهی می‌شود / جزئیات مصوبه جدید دولت پیش بینی قیمت دلار یکشنبه ۱ شهریور ۱۴۰۵ / دلار آماده موج صعودی جدید می‌شود آخرین قیمت ایران خودرو و سایپا امروز شنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۵ | افزایش قیمت پژو ۲۰۷ و دنا پلاس / بازار خودرو در انتظار شوک جدید آخرین نرخ ارز دلار، طلا و یورو امروز شنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۵/ جهش طلا و سکه جهش قیمت طلا و سکه امروز شنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۵؛ طلای ۱۸ عیار از ۲۰ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان عبور کرد آخرین قیمت سکه پارسیان امروز شنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۵ + افزایش ۴ تا ۵ درصدی انواع سوت‌ها قیمت دلار امروز شنبه ۳۱ مردادماه پروازهای تبریز- ایروان از سر گرفته شد چرا صندوق‌های زمین و ساختمان موفق نبودند؟ طلای جهانی افزایشی ماند حقوق کاربران در کیف پول‌های مجازی؛ از واریز تا بازگشت وجه چه می‌گذرد؟ منحنی شاخص 37 صنعت در بازه هفتگی صعودی شد

سرنوشت واردات و حقوق ورودی خودرو در سال ۱۴۰۴

سرنوشت واردات و حقوق ورودی خودرو در سال ۱۴۰۴ یک کارشناس گمرکی ضمن تشریح سرنوشت واردات و حقوق ورودی خودرو در سال ۱۴۰۴ گفت: دو عامل مهم احتمالاً واردات خودرو را با چالش و نتیجتاً منجر به افزایش قیمت خودرو‌های وارداتی در سال آینده می‌شود.
تاریخ انتشار: ۰۸:۴۸ - ۱۰ اسفند ۱۴۰۳ - 2025 February 28
کد خبر: ۲۷۲۲۵۷

به گزارش راهبرد معاصر، کوهستانی پزوه کارشناس گمرکی درباره سرنوشت واردات خودرو در سال ۱۴۰۴، اظهار کرد: با توجه به تغییرات انجام شده در قانون بودجه سال ۱۴۰۴ و احکام و تکالیف قانون بودجه مرتبط با گمرک و تجارت خارجی مذکور در تبصره یک می‌توان نتیجه گرفت که شرایط واردات خودرو از لحاظ تخصیص ارز تسهیل خواهد شد، زیرا مجوز واردات خودرو جهت رفع تعهد ارزی صادر شده است و همچنین مجوز واردات خودرو به ایرانیان خارج از کشور دارای کارت اقامت و از محل ارز خارجی صادر شده است.

وی افزود:، اما بررسی تبصره یک قانون بودجه سال آینده نشان می‌دهد که دو عامل مهم احتمالاً واردات خودرو را با چالش و یا حتی عدم انجام واردات و نتیجتاً عدم تحقق درآمد پیش بینی شده دولت در قانون بودجه و تورم و افزایش قیمت خودرو‌های وارداتی در سال آینده مواجه می‌کند.

کوهستانی پزوه ادامه داد: این دو عامل «تعیین حقوق ورودی ۱۰۰ درصد جهت واردات خودرو» و «تغییر نرخ ارز مبنای محاسبه حقوق ورودی بر اساس میانگین نرخ ارز در اسفند ۱۴۰۳ در مرکز مبادله طلا و ارز» است.

این کارشناس گمرکی افزود: در حالی که در سال ۱۴۰۳ حقوق ورودی خودرو‌های سواری برقی ۴ درصد، خودرو‌های سواری هیبریدی ۱۵ درصد، خودرو‌های بنزینی تا ۱۰۰۰ سی سی ۲۰ درصد، خودرو‌های بنزینی ۱۰۰۱ تا ۱۵۰۰ سی سی ۵۵ درصد، خودرو‌های بنزینی ۱۵۰۱ تا ۲۰۰۰ سی سی ۹۵ درصد و خودرو‌های بنزینی ۲۰۰۱ تا ۲۵۰۰ سی سی ۱۳۵ درصد تعیین شده است، تعیین حقوق ورودی ۱۰۰ درصدی جهت همه خودرو‌های سواری وارداتی جای ابهام دارد و به نظر می‌رسد موضوع مورد توجه مجلس و دولت قرار نگرفته است و واردات خودرو را با چالش رو‌به‌رو خواهد کرد.

افزایش قیمت خودرو‌های وارداتی

وی تصریح کرد: تصمیم مذکور با سیاست‌های دولت در جهت کاهش مصرف سوخت و کاهش آلودگی هوا و قانون هوای پاک مغایرت دارد، زیرا خودرو‌های برقی و هیبریدی و خودرو‌های سواری با حجم تا ۱۰۰۰ سی سی را نیز شامل شده است؛ لذا موجب افزایش شدید قیمت این نوع خودرو‌های وارداتی به ترتیب به میزان ۱۰۸ درصد و ۹۹ درصد و ۹۵ درصد خواهد شد.

این کارشناس گمرکی ادامه داد: با تغییرات قانون بودجه سال آینده در خودرو‌های ۱۰۰۱ تا ۱۵۰۰ سی سی بنزینی که در حال حاضر حقوق ورودی آن ۵۵ درصد است و با توجه به تغییر نرخ ارز و مأخذ ۱۰۰ درصدی، افرایش قیمت این نوع خودرو‌ها به میزان ۷۰ درصد قابل پیش بینی است.

کوهستانی پزوه اضافه کرد: تنها تغییر در خودرو‌های سواری وارداتی بیش از ۱۵۰۰ سی سی تا ۲۰۰۰ سی سی افزایش ۵ درصدی حقوق ورودی و تغییر نرخ ارز محاسباتی گمرک در آن خواهد بود هر چند که همین موضوع نیز موجب افزایش قیمت این نوع خودرو‌ها به میزان ۴۹ درصد خواهد شد.

وی افزود: نکته جالب توجه اینکه با اعمال قانون بودجه سال آینده، مأخذ حقوق ورودی خودرو‌های ۲۰۰۱ تا ۲۵۰۰ سی سی که در حال حاضر ۱۳۵ درصد است ۳۵ درصد کاهش خواهد یافت لیکن با توجه به افزایش نرخ ارز مبنای محاسبات گمرکی این خودرو‌ها نیز افزایش قیمت به میزان ۳۲ درصد را خواهند داشت.

این کارشناس گمرکی گفت: به نظر می‌رسد مجلس شورای اسلامی و دولت می‌بایست نسبت اصلاح موضوع قبل از افزایش قیمت و بروز آثار تورمی بر سایر کالا‌ها و همچنین تحقق درآمد‌های بودجه سال آینده اقدام عاجلی به عمل آورند./ مهر 

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار