ظریف بار دیگر استعفا داد بسته حمایتی دولت از صنایع برای جبران آثار ناشی از قطعی گاز و برق تصویب شد رحمت‌الله اکرمی سرپرست وزارت اقتصاد شد رهبر انقلاب: در زمینه عدالت اجتماعی مشکلاتی داریم که راه‌حل آن قرآن است پیام پزشکیان به سران و مردم کشور‌های اسلامی توییت معنادار صفحه رهبر انقلاب به زبان اوکراینی + عکس شهادت ۲ مامور راهنمایی و رانندگی در ریگان پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت برادر آیت‌الله نوری همدانی فرمانده قرارگاه مشترک پدافند هوایی خاتم الانبیا: آسمان ایران برای متجاوزان دست نیافتنی است سردار تنگسیری: شناورهایمان توقیف شود شناورهایشان را توقیف می‌کنیم معاون وزیر کشور: با تجمعات غیرقانونی مخالفیم؛ چه از سوی مخالفان دولت، چه طرفداران آن تعداد امضاکنندگان طرح استیضاح همتی از ۱۰۰ گذشت + اسامی امضاکنندگان شهادت دو بسیجی در سراوان سیستان و بلوچستان استیضاح همتی در دستور کار مجلس ضوابط برقراری فوق العاده خاص مشمول کسور کارکنان دولت تدوین شد + جزئیات
محفل انس با قرآن کریم

رهبر انقلاب: در زمینه عدالت اجتماعی مشکلاتی داریم که راه‌حل آن قرآن است

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای بیان کردند که در زمینه عدالت اجتماعی مشکلاتی داریم که راه حل آن قرآن است.
تاریخ انتشار: ۱۸:۳۵ - ۱۲ اسفند ۱۴۰۳ - 2025 March 02
کد خبر: ۲۷۲۴۷۸

به گزارش راهبرد معاصر، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر انقلاب اسلامی در محفل انس با قرآن کریم در اولین روز از ماه مبارک رمضان، اظهار کردند: رمضان عید بزرگی برای مؤمنین است.

گزیده بیانات ایشان به شرح زیر است:

- در زندگی شخصی و اجتماعی ابتلائاتی داریم که با قرآن برطرف می‌شود.

- قرآن متضمن چگونگی رفتار با قدرت مداران عالم است.

- در زمینه عدالت اجتماعی مشکلاتی داریم که راه حل آن قرآن است.

- قرآن هم راه را نشان می‌دهد و هم انگیزه ایجاد می‌کند.

- تلاوت آیات قرآن موجب تزکیه می‌شود.

- کار تلاوت کار پیامبرانه است.

- مفاهیم قرآن را تبدیل به مسلمات فکری آحاد مردم کنید.

- در تلاوت بدانید که در حضور خدا هستید؛ قرآن را باتوجه به معنا بخوانید.

- در اوایل انقلاب، قراء ما باید از قراء مصری تقلید می‌کردند؛ امروز خیلی از تلاوت‌های قراء ابداعی است.

- رهبر انقلاب: مشکل فهم معانی در تلاوت را باید حل کنیم، قراء ما امروز به معانی توجه دارند در اوایل انقلاب اینگونه نبود.

- تذکر رهبر انقلاب به قاریان درباره نوع لباس پوشیدن قراء و پرهیز از الحان حرام: قراء ما امتیاز ایرانی بودن خود را در ظاهر و نوع لباس پوشیدن حفظ کنند.

- تقلید در قرائت اشکالی ندارد؛ اما تربیت مقلد و یاد دادن تقلید قرائت کار منطقی‌ای نیست.

- دستگاه‌های مرتبط با قرآن هم افزایی کنند؛ به سیاست‌های شورای عالی قرآن توجه شود.

- اگر به درستی تلاوت قرآن انجام شود و استماع انجام شود، همه امراض برطرف می‌شود. قرآن هم علاج را به ما می‌گوید، اگر درست توجه کنیم، هم علاج را به ما می‌گوید، هم راه را به ما نشان می‌دهد و هم در ما انگیزه ایجاد می‌کند. این نکته مهمی است. خیلی‌ها هستند راه را بلدند، اما انگیزه در آنها نیست و دستگاه‌های فکری و اخلاقی قادر نیستند در این افراد انگیزه به وجود بیاورند. قرآن انگیزه ایجاد می‌کند. وقتی قرآن را به خوبی تلاوت کنند و به خوبی استماع کنیم و به خوبی در آن دقت کنیم، آن وقت این نتایج بزرگ برای ما حاصل خواهد شد.

- باید بسیار به یاد خدا بود، ذکر الله کثیرا. باید خذ العفو پیشه کرد. باید فی سبیل الله بود؛ و دیگر مفاهیمی که در قرآن وجود دارد، هزاران عنوان و مطلب و سرفصل را شامل می‌شود - و این اصلا مبالغه نیست - که اینها می‌توانند به معارف فکری برای توده مردم تبدیل شوند. چه چیزی این کار را میسر می‌سازد؟ تلاوت قرآن. با تلاوت قرآن، سطح سواد قرآنی مردم ارتقا می‌یابد و در نتیجه، مردم آنگونه که قرآن دستور داده است، می‌اندیشند. به طور معمول، انسان هرگونه که می‌اندیشد، همانگونه نیز عمل می‌کند.

- امروز در زمینه‌ی ارتباط با بیرون جامعه امروز ملت ایران مواجه است با یک جبهه‌ی وسیعی از قدرت‌مداران کافر یا منافق. این است. با ملت‌ها مشکلی نداریم. ملت‌ها با همدیگر یا برادرند یا اگر هم بیگانه هستند کاری به هم ندارند. آن که کار به کار کشور‌ها و ملت‌ها دارد قدرت‌مدارانند.

- ما امروز جزو آن کشور‌هایی هستیم که با یک جبهه‌ی وسیعی از این قدرت‌مداران مواجه‌ایم. چگونه با اینها رفتار کنیم؟ قرآن متضّمن چگونگی رفتار با اینهاست. در چه مرحله با اینها حرف بزنیم، در چه مرحله دست همکاری بدهیم، در چه مرحله مشت به دهان اینها بکوبیم، در چه مرحله شمشیر بکشیم. همه‌ی اینها مشخص است در قرآن.

- در زمینه‌ی مسائل اجتماعی درون جامعه‌ای، مسائل ارتباطات ما خب می‌دانید از نظر اسلام در تشکیل جامعه‌ی اسلامی بعد از توحید و معارف و ارتباط با خدا مهمترین مسئله عدالت است. عدالت اجتماعی است. پیغمبران به هیچ چیز به قدر عدالت دعوت نکردند بعد از توحید. ما در زمینه‌ی عدالت اجتماعی مشکلاتی داریم، راه‌حلش در قرآن است.

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده