هشدار انصارالله به عربستان: هر حمله‌ای پاسخ متقابل به همراه دارد ادعاهای ترامپ علیه ایران در سالگرد حملات ۱۱ سپتامبر شکست‌ میدانی مزدوران سعودی رئیس سنتکام را راهی عربستان کرد جزئیات عملیات ارتش یمن در جبهه‌های مختلف علیه مزدوران سعودی برنامه‌ریزی برای برگزاری نشست منطقه‌ای با حضور کشورهای ساحلی خلیج فارس «سود سهام ترامپ» یا خرید رأی؟؛ وعده 5 هزار دلاری زیر تیغ انتقاد سفر سخنگوی وزارت خارجه و هیئت رسانه‌ای بین‌المللی به لامرد نیویورک‌تایمز: ونس درباره ادامه جنگ ایران به ترامپ هشدار داده است گفتگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و کره جنوبی یاوه‌گویی جدید وزیر جنگ رژیم صهیونیستی علیه ایران ایران: از حق برخورداری از برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز دست نمی‌کشیم حزب‌الله: ایران مدافع همه آزادگان است یمن: نیروهای مسلح ما در پاسخ به جنایات سعودی‌ها تردید نمی‌کنند ونس: اگر ترامپ بخواهد می‌توان با ایران به توافق رسید! واکنش روسیه به قطعنامه سیاسی غرب علیه ایران در نشست شورای حکام صنعا: عربستان تاوان جنایاتش را می‌دهد

روسیه: تهدید به فعال سازی مکانیسم ماشه غیرمسئولانه است

روسیه: تهدید به فعال سازی مکانیسم ماشه غیرمسئولانه است میخائیل اولیانوف نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی در وین، آمریکا و متحدان اروپایی اش را عامل مشکلات فعلی در راه اجرایی شدن برجام دانست.
تاریخ انتشار: ۰۹:۰۸ - ۱۵ اسفند ۱۴۰۳ - 2025 March 05
کد خبر: ۲۷۲۷۲۷

به گزارش راهبرد معاصر، روسیه بار دیگر از برنامه هسته‌ای صلح آمیز ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی حمایت کرد.

 

بر این اساس، میخائیل اولیانوف، نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی در وین، شامگاه سه‌شنبه در مورد بند ششم دستور کار شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که به موضوع نظارت بر فعالیت‌های هسته‌ای ایران طبق قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل مربوط می‌شود، بیانیه‌ای صادر کرد.

 

وی با اشاره به اینکه توافق هسته‌ای برجام حاصل یک سازش دیپلماتیک پیچیده است، اظهار داشت: تعهدات طرف‌های این توافق بر اساس یک موازنه دقیق تنظیم شده‌اند که نباید مورد خدشه قرار گیرند. به همین دلیل، سازوکارهای حفاظتی ویژه‌ای برای تمامی طرف‌ها در این توافق در نظر گرفته شده است.

 

اولیانوف با یادآوری اقدام آمریکا در خروج یک‌جانبه از برجام در سال ۲۰۱۸، این اقدام را نقض آشکار مفاد قطعنامه ۲۲۳۱ دانست و گفت: آمریکا نه‌تنها از توافق خارج شد، بلکه تحریم‌های جدیدی علیه ایران اعمال کرد و سیاست فشار حداکثری را در پیش گرفت.

 

او همچنین به نقش کشورهای اروپایی در این روند اشاره کرد و توضیح داد انگلیس، آلمان و فرانسه ابتدا با اجرای غیرمستقیم محدودیت‌های یک‌جانبه آمریکا، اجرای تعهدات خود را به شدت کاهش دادند و سپس با پیروی از سیاست‌های واشنگتن، همان محدودیت‌ها را به قوانین داخلی خود تبدیل کردند.

 

نماینده روسیه با تأکید بر اینکه ایران در چنین شرایطی از مکانیسم‌های حفاظتی برجام استفاده کرده، تصریح کرد: بسیاری از ادعاهایی که در گزارش مدیرکل آژانس علیه ایران مطرح شده، ناشی از اقداماتی است که تهران طبق حقوق خود بر اساس قطعنامه ۲۲۳۱ انجام داده است.

 

وی افزایش ۶۰ درصدی سطح غنی‌سازی اورانیوم را نتیجه مستقیم اقدامات غیرمسئولانه آمریکا و سه کشور اروپایی دانست که با حمایت از یک قطعنامه جدید علیه ایران، به‌طور تعمدی توافق‌های صورت گرفته میان مدیر کل آژانس و تهران را تضعیف کرده‌اند. اولیانوف افزود: بر خلاف انتقادات مطرح شده، ایران یکی از شفاف‌ترین کشورهای عضو آژانس از نظر نظارت و بازرسی‌ها به شمار می‌رود.

 

او در پایان با انتقاد از رویکرد اروپا در مذاکرات، هشدار داد مقصر دانستن ایران به دلیل ناتوانی طرف‌های غربی در مذاکره، منطقی نیست و تهدید به فعال‌سازی مکانیسم ماشه را اقدامی غیرقانونی و غیرمسئولانه خواند./مهر

ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار