دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی واکنش وزارت خارجه به بازداشت اتباع ایرانی مقیم آمریکا رایزنی وزیران امور خارجه ایران و چین نشنال‌اینترست: الجولانی برای حفظ حکومت خود تروریست‌ها را جذب ارتش سوریه می‌کند سرپرست جدید سرکنسولگری افغانستان در مشهد کار خود را آغاز کرد موج گرمای شدید در اسپانیا جان بیش از ۱۰۰۰ نفر را گرفت درخواست عراقچی از شانگهای برای حمایت از ایران در برابر تجاوز آمریکایی-صهیونیستی ادامه بارش‌های سیل‌آسا در پاکستان؛ ۱۱۱ کشته و صد‌ها زخمی تاکنون سفارت ایران در لبنان: شایعات درباره ناامنی در کشور، جنگ روانی اسرائیل است السودانی: ایران کشوری مهم در منطقه است و روابط راهبردی عمیقی میان ماست لاوروف در دیدار با عراقچی: زمان گفت‌و‌گو با ایران درباره تحولات فرارسیده است

چین بزرگترین ناو هواپیمابر جهان را می‌سازد

چین در حال ساخت چهارمین ناو هواپیمابر هسته‌ای پیشرفته خود است.
تاریخ انتشار: ۱۲:۲۴ - ۱۵ اسفند ۱۴۰۳ - 2025 March 05
کد خبر: ۲۷۲۷۵۶

به گزارش راهبرد معاصر، چند دهه پیش، وقتی چین یک ناو هواپیمابر سابق شوروی بدون موتور به نام وریاگ را خرید که بعدها به لیائونینگ نامگذاری شد، جهان متوجه شد، اما به نیروی دریایی ارتش آزادی‌بخش مردم چین (PLA-N) به‌عنوان یک نیروی دریایی ضعیف و عقب‌افتاده نگاه کرد.

 

اما در سال ۲۰۲۵، نیروی دریایی چین به‌طور چشمگیری پیشرفت کرده است. این نیروی دریایی نه تنها در حال رسیدن به برتری عددی بر نیروی دریایی آمریکا است، بلکه به‌سرعت در حال تبدیل شدن به بزرگ‌ترین اپراتور ناوهای هواپیمابر بعد از آمریکا است.

 

ناو هواپیمابر جدید چین به انرژی هسته‌ای مجهز است و از نظر اندازه و قابلیت‌ها با ناوهای آمریکایی رقابت می‌کند.

 

این ناوهای هواپیمابر نماد قدرت نظامی و توانایی یک کشور برای اعمال قدرت فراتر از مرزهای خود هستند. چین سه ناو هواپیمابر دارد: لیائونینگ که از شوروی به ارث برده شده، شاندونگ که به‌طور بومی ساخته شده، و فوجیان که به زودی عملیاتی می‌شود و متخصصان از ابعاد آن تحت تاثیر قرار گرفته‌اند، گرچه فاقد انرژی هسته‌ای است.

 

در حال حاضر، چین در مسیر ساخت چهارمین ناو هواپیمابر خود است. تصاویر ماهواره‌ای از نمونه اولیه چهارمین ناو هواپیمابر چین که به‌عنوان مدل نوع 004 شناخته می‌شود، نشان می‌دهد که این ناو انرژی هسته‌ای خواهد داشت و از نظر اندازه با بزرگ‌ترین کشتی جنگی آمریکا قابل مقایسه است.

 

این ناو در حال ساخت در کارخانه کشتی‌سازی دالیان به‌عنوان یک کشتی نسل بعدی شناخته می‌شود که به هواپیماها این امکان را می‌دهد که از چهار بخش مختلف عرشه پروازی پرتاب شوند. تحلیل‌گران آمریکایی معتقدند که این نشان‌دهنده یک طراحی جدید است که تا کنون در کشتی‌های جنگی چین دیده نشده است.

 

در حال حاضر، نیروی دریایی چین سه ناو هواپیمابر دارد که می‌توانند هواپیماها را فقط از سه بخش عرشه پرتاب کنند. فوجیان با وزن ۸۰,۰۰۰ تن بزرگ‌ترین و جدیدترین ناو هواپیمابر در نیروی دریایی چین است. این ناو به سیستم‌های کاتاپولت الکترومغناطیسی مجهز است که به چین این امکان را می‌دهد که هواپیماهای بزرگ‌تر و سنگین‌تری با بار سوخت و سلاح‌های بیشتر را پرتاب کند.

 

با وجود پیشرفت‌های فوجیان، نوع 004 به‌عنوان یک جهش فناوری برای نیروی دریایی چین در نظر گرفته می‌شود. این ناو با چهار کاتاپولت خود، امکان پرتاب تعداد بیشتری هواپیما را فراهم می‌کند و قدرت هوایی آن با ناوهای پیشرفته و بزرگ آمریکا مانند ناو USS Gerald R. Ford قابل مقایسه خواهد بود.

 

در نهایت، چین در حال حرکت به سمت ایجاد ناوهای هواپیمابر هسته‌ای است که این امکان را به آن می‌دهد که توانایی‌های پیشرفته‌ای مانند سیستم‌های کاتاپولت الکترومغناطیسی، رادارها و تسلیحات با تکنولوژی نوین را به‌کار گیرد و نیاز به سوخت‌گیری مکرر را از بین ببرد./ باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر
آخرین اخبار