انفجار در «باجور» پاکستان؛ ۴ مقام دولتی کشته شدند اسلامی: پیشرفت برنامه هسته‌ای ایران ادامه خواهد داشت مادورو: از واتس‌اپ برای جاسوسی و کشتار استفاده می‌شود؛ آن را حذف کردم نظر ترامپ درباره جنسیت همسر ماکرون! سنای آمریکا لایحه مالیاتی ترامپ را تصویب کرد ادعای رویترز: ایران آماده مین‌گذاری تنگه هرمز است ادامه پرواز پهپاد‌های مشکوک در عراق / سقوط ۲ پهپاد در سلیمانیه اسپوتنیک: برنامه هسته‌ای ایران کمترین آسیب را دیده است ترامپ: اسراییل با آتش بس ۶۰ روزه در غزه موافقت کرده است السودانی: تلاش برای فروپاشی نظام ایران پیامد‌های خطرناکی برای منطقه دارد عراقچی: میزان آسیب‌ها به «فردو» خیلی جدی و زیاد بوده است/ فناوری هسته‌ای ایران را با بمباران نمی‌توان از بین برد واکنش گروسی به تلاش مصر برای احیای روابط میان آژانس و ایران ایران خواستار تعلیق فوری کنست اسرائیل در اتحادیه بین‌المجالس شد اتحادیه اروپا آماده پذیرش تعرفه جهانی ۱۰ درصدی برای صادرات به آمریکا شد ادعا‌های واهی گروه ۷ علیه حقوق هسته‌ای مشروع ایران

دولت پرتغال سقوط کرد

دولت نو پای راست میانه پرتغال پس از رای عدم اعتماد پارلمان این کشور سقوط کرد.
تاریخ انتشار: ۱۴:۵۰ - ۲۲ اسفند ۱۴۰۳ - 2025 March 12
کد خبر: ۲۷۳۴۱۹

به گزارش راهبرد معاصر.  دولت راست میانه پرتغال در پی رای عدم اعتماد پارلمان سقوط کرد.

 

در این رای گیری 142 نماینده پارلمان پرتغال سه‌شنبه شب به دولت اقلیت «لوئیس مونتنگرو» نخست وزیر این کشور رای مخالف و 88 نماینده به آن رای اعتماد دادند.

 

به این ترتیب دولت اقلیت پرتغال پس از کمتر از یک سال حکومت سقوط کرده است. «لوئیس مونتنگرو» که به وضوح رأی اعتماد پارلمان را از دست داد همچنان می خواهد دوباره برای انتخابات مجدد نامزد شود.

 

پرتغال حالا سومین انتخابات خود را ظرف سه سال در پیش رو دارد.

 

دولت مونتنگرو یک ائتلاف دو حزبی به رهبری حزب سوسیال دموکرات بود که کمتر از یک سال پیش به قدرت رسید و تنها 80 کرسی از 230 کرسی پارلمان را در اختیار داشت. اکثریت قاطع نمایندگان مخالف اعلام کرده بودند که به این ائتلاف رای منفی خواهند داد.

 

حالا «مارسلو ربلو دی سوزا»، رئیس جمهور این کشور در مورد انتخابات جدید تصمیم خواهد گرفت. با این حال، احتمالاً در روزهای آینده مذاکراتی انجام خواهد شد. دی سوزا گفته است که انتخابات ممکن است در اواسط ماه مه برگزار شود. کارشناسان معتقدند که انتخابات زودهنگام تقریباً اجتناب ناپذیر است. با این حال، آنها تصور نمی کنند که یک دستور مشخص از سوی دولت وجود داشته باشد.

 

علت بحران سیاسی کنونی در این کشور یک شرکت مشاوره متعلق به خانواده مونته نگرو است. به گفته مخالفان، این شرکت قراردادهایی با شرکت های خصوصی منعقد کرده است که نخست وزیر از آنها سود برده است. مونته نگرو هرگونه تضاد منافع را رد کرده است.

 

مونتنگرو پس از رای عدم اعتماد به خبرنگاران گفت: ما هر کاری برای جلوگیری از برگزاری انتخابات زودهنگام انجام دادیم.

 

دولت وی تلاش کرد تا اپوزیسیون سوسیالیست را متقاعد کند که رای ممتنع بدهد. نخست وزیر پرتغال همچنین پیشنهاد کرده بود که تحقیقی پارلمانی درباره شرکتش انجام شود اما سوسیالیست‌ها پیشنهاد وی را نپذیرفتند./ تسنیم

ارسال نظر