نواف سلام: لبنان در وضعیت جنگ فرسایشی قرار دارد / احتیاطات لازم برای مقابله با هرگونه تشدید احتمالی تنش‌ها از سوی اسرائیل اتخاذ شده عراقچی در دیدار با وزیر خارجه هلند: همه دولت‌ها برای کمک به ارتقای حاکمیت قانون مسئولند آلمان: روسیه احتمالا تا سال ۲۰۲۹ به ناتو حمله کند روسیه طرح پیشنهادی اروپا برای صلح اوکراین را نپذیرفت پیام وزیر خارجه عمان در خصوص دیدار با عراقچی نخست‌وزیر کانادا: جهان بدون آمریکا هم دوام می‌آورد زلنسکی در واکنش به اظهارات رئیس جمهور آمریکا: از ترامپ سپاسگزاریم! هیثم علی طباطبایی که بود؟ النجباء: اسرائیل را مسئول تشدید تنش و پیامد‌های خطرناک آن می‌دانیم حزب الله شهادت هیثم علی طباطبایی، فرمانده ارشد خود را تائید کرد + عکس  ترامپ: رهبران اوکراین در قبال تلاش‌های ما نمک‌نشناسی می‌کنند واشنگتن: مذاکرات ژنو درباره صلح اوکراین پیشرفت خوبی داشته است ترامپ: اخوان‌المسلمین را سازمان تروریستی اعلام می‌کنیم کی‌یف: طرح صلح ترامپ برای اوکراین در مرحله نهایی تصویب است رایزنی وزیران خارجه ایران و عمان در مسقط

واکنش اردوغان به کشتار علویان

رئیس جمهور ترکیه در خصوص توافق بین دولت موقت سوریه و نیروهای دموکراتیک سوریه(قسد) گفت: اجرای کامل توافقی که دیروز حاصل شد، به امنیت و آرامش سوریه کمک خواهد کرد و برنده این روند، تمام برادران سوری ما خواهند بود.
تاریخ انتشار: ۱۵:۰۱ - ۲۲ اسفند ۱۴۰۳ - 2025 March 12
کد خبر: ۲۷۳۴۲۲

به گزارش راهبرد معاصر، رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه شامگاه سه شنبه طی سخنانی پس از نشست کابینه دولت در مجتمع بش‌تپه آنکارا در خصوص آخرین تحولات سوریه، اظهار داشت: ما به عنوان ترکیه، هرگونه حمله، ترور و ارعاب را که وحدت، آرامش و صلح اجتماعی سوریه را هدف قرار دهد، به شدت محکوم می‌کنیم.

 

اردوغان گفت: شاهد آن هستیم که وقایع تا حد زیادی با مداخله موثر نیروهای دولتی سوریه تحت کنترل قرار گرفته‌اند، اما وضعیت در میدان همچنان حساس است.

 

او با بیان اینکه برای جلوگیری از هرگونه تحولی علیه کشورمان اقدامات احتیاطی انجام می‌دهیم گفت که به مقامات سوریه پیشنهاد می‌کنیم که به سرعت فضای متشنج را پشت سر بگذارند.

 

اردوغان افزود: از پیام‌های معتدل و آرامش‌بخش الشرع و همچنین پیام قاطع او مبنی بر مجازات متخلفان از قانون، استقبال می‌کنیم.

 

رئیس جمهور ترکیه گفت: کسی که در نگاه به سوریه فقط فرقه‌ها و تبارها را ببیند، گرفتار تعصب کور شده است.

 

وی در پاسخ به انتقادات نسبت به سکوتش در قبال کشتار علویان در سوریه مدعی شد: ما امروز درست همان جایی ایستاده‌ایم که در زمان قتل یک میلیون سوری توسط رژیم بعث، ایستاده بودیم. برای ما تبار، دین و مذهب هیچ کسی در عراق، سوریه، لبنان یا سایر کشورهای منطقه اهمیتی ندارد. همانطور که اجازه انجام عملی در خاک کشورمان را ندادیم، هرگز به مهندسی کاداستر(محدوده بندی در نقشه کشی مهندسی) در سوریه نیز رضایت نخواهیم داد.

 

رئیس جمهور ترکیه افزود: کسانی که 14 سال در حالی که کودکان بی‌گناه با بمب‌های بشکه‌ای و سلاح‌های شیمیایی (در سوریه) کشته می‌شدند، سکوت کردند، امروز نمی‌توانند بیایند و نسبت به ما گستاخی کنند.

 

وی در خصوص توافق بین دولت موقت سوریه و نیروهای دموکراتیک سوریه(قسد) نیز گفت: اجرای کامل توافقی که دیروز حاصل شد، به امنیت و آرامش سوریه کمک خواهد کرد و برنده این روند، تمام برادران سوری ما خواهند بود.

 

اردوغان همچنین در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: امیدواریم دوستان اروپایی ما نقش ترکیه جدید را در جهان در حال تغییر درک کنند و استراتژی‌های خود را بر این اساس تعیین کنند.

 

او گفت: نظام جهانی که ادعا می‌شود مبتنی بر قواعد و قانون است، وارد مرحله فروپاشی شده است. کسانی که بیشترین ضربه را به نظم بین‌المللی می‌زنند، بنیانگذاران سیستم هستند.

 

رئیس جمهور ترکیه با بیان اینکه "ما می‌خواهیم روابط خود را با اتحادیه اروپا با چشم‌اندازی متمرکز بر هدف عضویت کامل، توسعه دهیم"، یادآوری کرد که آخرین خروجی قبل از رسیدن به پل، ترکیه است./ تسنیم

ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار