مقام آمریکایی: پیشرفت بسیار خوبی در دور دوم مذاکرات داشتیم الخزعلی: الجولانی احتمال دارد در عراق بازداشت شود عراقچی: در صورت تداوم واقع‌بینی و حسن نیّت، امکان حصول نتیجه وجود دارد بیانیه وزارت خارجه درباره پایان دور دوم گفت‌و‌گو‌ها در رم آمریکا: اوکراین وارد ناتو نخواهد شد بیانیه وزارت خارجه عمان در پایان گفت‌و‌گو‌های رم عراقچی: هنوز برای ورود آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به مذاکرات زود است بقایی: حفظ داشته‌های فنی و هسته‌ای ایران یک «باید» است غریب آبادی: صنعت غنی سازی وجه‌المصالحه مذاکرات نیست/ نه به رفع تحریم بر روی کاغذ گروسی پس از دیدار با عراقچی در تهران: «دیپلماسی» به شدت مورد نیاز است دیدار مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با وزیر امور خارجه + عکس استقبال کمالوندی از گروسی در تهران + عکس کرملین: روسیه آماده است از همه ظرفیت‌های سیاسی و دیپلماتیک خود برای حل‌وفصل مسئله برنامه هسته‌ای ایران استفاده کند صدا و سیما: دور دوم گفت‌و‌گو‌های هسته‌ای ایران و آمریکا روز شنبه آینده در ایتالیا برگزار می‌شود/ عمان میزبان این دور از گفتگوهاست تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران

تکرار اتهام‌زنی اروپا علیه ایران/ کالاس: ایران نباید به سلاح هسته‌ای دست‌یابد

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در نشست خبری مشترک با وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی، ضمن تکرار ادعا‌های سیاسی درباره برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای کشورمان، ادعا کرد: ایران نباید به سلاح هسته‌ای دست‌یابد.
تاریخ انتشار: ۱۴:۴۲ - ۰۴ فروردين ۱۴۰۴ - 2025 March 24
کد خبر: ۲۷۴۲۸۶

به گزارش راهبرد معاصر؛ کایا کالاس که به فلسطین اشغالی سفر کرده است در جمع خبرنگاران ادعا کرد: «ما درباره ایران، توافق داریم که این کشور تهدیدی بزرگ برای منطقه و ثبات جهانی به شمار می‌رود. ایران همچنین با حمایت از جنگ روسیه در اوکراین، بر این تهدید افزوده است.»

مسئول سیاست خارجی اتحادیه با چشم‌پوشی از زرادخانه‌های مملو از تسلیحات اتمی رژیم صهیونیستی مدعی شد: «هرگز نباید اجازه داد ایران به سلاح هسته‌ای دست یابد یا آن را بسازد. اتحادیه اروپا از همه تلاش‌های دیپلماتیک در این زمینه حمایت می‌کند.»

این اظهارات در شرایطی مطرح می‌شود که برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران همواره تحت فشار‌های سیاسی و اتهامات بی‌اساس غرب قرار داشته است. پیش از برجام، کشور‌های غربی با امنیتی‌سازی این موضوع، تلاش کردند با ابزار تحریم و تهدید نظامی علیه ایران اقدام کنند، اما بسته شدن پرونده «ابعاد احتمالی نظامی» (PMD) در سال ۱۳۹۴، این بهانه را از میان برداشت.

ایران پس از امضای برجام به تمامی تعهدات خود پایبند ماند، اما آمریکا در سال ۱۳۹۷ به‌طور یکجانبه از توافق خارج شد و اروپا نیز نتوانست تعهدات خود را اجرا کند. در نتیجه، ایران در چارچوب حقوق برجامی خود، گام‌هایی در کاهش تعهدات برداشت. مذاکرات احیای برجام نیز به دلیل تعلل و زیاده‌خواهی‌های غرب به نتیجه نرسید.

با این وجود، ایران همچنان به تعامل دیپلماتیک و همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ادامه داده و تأکید کرده است که در صورت بازگشت طرف‌های مقابل به تعهدات خود، آماده احیای توافق است. مذاکرات اخیر با تروئیکای اروپایی در ژنو و گفت‌و‌گو‌های سه جانبه امروز (جمعه) در پکن نیز نشان‌دهنده تمایل تهران به حل‌وفصل موضوع از طریق دیپلماسی، مشروط به ارائه ضمانت‌های واقعی برای رفع تحریم‌هاست.

ایران بار‌ها تأکید کرده است که مسیر دیپلماسی تنها در صورتی نتیجه‌بخش خواهد بود که طرف‌های غربی اراده واقعی برای عمل به تعهدات خود داشته باشند و از فشار‌های یکجانبه دست بردارند. مقامات جمهوری اسلامی تصریح دارند که برای دستیابی به توافقی پایدار و قابل‌اعتماد که تحریم‌ها را به‌صورت تضمین‌شده لغو کند و مانع از سوءاستفاده در آینده شود، آمادگی دارند.

اسماعیل بقایی سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان پیشتر تصریح کرد: «اتحادیه اروپا به یاد داشته باشد که اراده و استقلال لازم برای حفظ توافقی که خود از بانیان آن بود، نشان نداد و با خروج آمریکا از برجام، عملا از عهده ایفای تعهداتش برنیامد. اگر اتحادیه اروپا خواهان ایفای نقشی اثرگذار و سازنده در عرصه بین‌المللی است، باید رویکردی واقع‌بینانه و مبتنی بر عدالت و احترام به حقوق دیگر ملت‌ها و رعایت اصول منشور ملل متحد و حقوق بین‌الملل اتخاذ کند.» /ایرنا

کلمات کلیدی: اروپا سلاح
مطالب مرتبط
ارسال نظر