صرفه‌جویی روزانه 500 هزار مترمکعب آب در تهران بازسازی پالایشگاه‌های آسیب‌دیده پارس جنوبی شتاب می‌گیرد واردات بدون انتقال ارز؛ نرخ ارز برای محاسبه مالیات چه تغییری کرد؟ / ابلاغ دستورالعمل جدید خبر جدید درباره سهام عدالت / ورود مجلس و دیوان محاسبات به موضوع آزادسازی سهام عدالت آخرین وضعیت نوسانات قیمت موبایل در بازار ایران / شیائومی، گلکسی، سامسونگ، آیفون چند شد؟ پیش بینی قیمت دلار پنجشنبه ۸ مرداد ۱۴۰۵ / دلار ۲۰۰ هزار تومانی می‌شود؟ افزایش قیمت نفت پس از اظهارات ترامپ درباره احتمال حمله به ایران پیش بینی قیمت طلا و سکه پنجشنبه ۸ مرداد ۱۴۰۵ / سکه به ۱۹۰ میلیون می‌رسد؟ آخرین قیمت سکه پارسیان امروز چهارشنبه ۷ مرداد ۱۴۰۵ + جدول کامل قیمت‌ها فروش ایران خودرو مرداد ۱۴۰۵ آغاز شد | شرایط ثبت‌نام + لیست قیمت محصولات آخرین قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها امروز ۷ مرداد ماه ۱۴۰۵ + جدول پیش‌بینی مهم درباره قیمت طلا و سکه تا پایان هفته/ سطح تغییر قیمت طلا و سکه مشخص شد آخرین قیمت طلا و سکه امروز چهارشنبه ۷ مرداد ۱۴۰۵ / قیمت طلا و سکه اوج گرفت؟ نحوه محاسبه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان اعلام شد + جزئیات کامل ضریب حقوق ۱۴۰۵ وثیقه خروج از کشور برای سفر و تحصیل پسران ۲۰۰ میلیون شد + جدول کامل قیمت‌ها  افت اونس جهانی مانع رشد قیمت طلا و سکه نشد/بازار همچنان در رکود

نقش تسهیل واردات در کاهش تورم

نقش تسهیل واردات در کاهش تورم یک تحلیلگر اقتصادی با اشاره به تورم زا بودن سیستم ثبت سفارش واردات، بر لزوم تسهیل واردات و صادرات در کشور تأکید کرد.
تاریخ انتشار: ۰۹:۰۷ - ۱۰ فروردين ۱۴۰۴ - 2025 March 30
کد خبر: ۲۷۴۵۶۵

به گزارش راهبرد معاصر، جلیل جلالی فر، کارشناس مسائل اقتصادی در رابطه با اقدام فوری دولت جهت تورم زدایی از اقتصاد کشور گفت: دولت باید با استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی زمان را کوتاه کند و بهره وری خدمات را افزایش دهد؛ یعنی سرعت انجام امور را افزایش دهد. دولت باید در همه بخش‌ها باید از هوش مصنوعی استفاده کند.

 

وی عنوان کرد: یک تاجر باید دو ماه منتظر کارت بازرگانی باشد و یا برای واردات باید به جای هفت خان رستم، ۱۶ خان رد کند تا بتواند کالایی را وارد کند. دولت باید ضابطه تعیین کند که یک کالا وارداتش ممنوع است یا با تعرفه قابل کنترل است.

 

این کارشناس مسائل اقتصادی بیان کرد: همین سیستم ثبت سفارش واردات تورم زا است. وقتی دوره گردش سرمایه طولانی می‌شود، منجر به تورم می‌شود. وقتی کالایی وارد می‌شود تا منتظر باشیم، ثبت سفارش انجام شود و دولت ارز تخصیص بدهد چند ماه طول می‌کشد؛ در حالی که در طول سال با سرمایه‌ای که کالا وارد شده می‌توان چند بار کالا وارد کنم.

 

جلالی فر گفت: بروکراسی و پروسه واردات، در کشور ما بسیار وحشتناک است و یکی از دلایل آن هم بزرگ بودن دولت است. دولت باید خودش را کوچک کند و هزینه‌های خود را کاهش دهد. اقدام بعد اینکه مسیر واردات و صادرات تسهیل شود. اگر قرار است چیزی وارد نشود آن را ممنوع کنند و کالایی هم که برای حمایت از تولید داخلی باید وارد شود، با تسهیلات وارد شود.

 

وی خاطرنشان کرد: تورم آن بخشی از افزایش هزینه است که به حساب معیشت خانواده‌های متوسط و کم درآمد وارد می‌شود. دولت در بخش خدمات ضعف فراوان دارد و منجر به بالا رفتن هزینه‌ها می‌شود و تورم ایجاد می‌کند.

 

این تحلیلگر اقتصادی اذعان کرد: سیاست تک نرخی کردن باید در کشور اجرا شود. سیاست تک نرخی ربطی به معیشت مردم ندارد و آن جایی که به معیشت مردم آسیب می‌رساند، تأمین کالاهای اساسی است؛ البته این مورد هم جای بحث دارد، یعنی دولت در آنجا هزینه‌های اضافه پرداخت می‌کند.

 

جلالی فر اضافه کرد: دولت در این سیاست یارانه مصرفی مردم را افزایش دهد و مردم هزینه‌های خود را مدیریت می‌کنند. به خود مردم برای کنترل هزینه‌های خودشان اختیار بدهیم نه اینکه ارز کشور را در جیب یک تعداد محدودیت بریزیم. تورم جامعه ما به راحتی قابل کنترل است، اما در دولت می‌گویند نظر بدهیم، اما به آن نظرها توجه نمی‌کنند./ مهر

ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار